Risen laget jeg med en liten vri siden jeg skulle ha den til fisk, da er det ekstra godt med litt syre til.
Beregn 1/2-1 dl ris per person (kommer ant på hvor små spist eller man trenger litt større porsjon)
Til en stor porsjon
Til 1 dl ris brukte jeg
2 ss hvitvin eddik eller lime/sitron (man kan bruke vin, og da kan man bytte ut mer av vannet med hvitvin, de gir veldig god smak)
1 1/2 dl vann
1 klype salt
1 ts grønnsaksbuljongpulver
1 klatt med smør(tåler man ikke melkeprodukter bruker man melkefritt smør) når risen var ferdig kokt
Skyll risen, og ha den i en panne, ha på vineddik, vann,salt og buljong og la det koken til væsken er innkokt. Ha i en klatt med smør, man kan gjerne ha i finhakkede urter om man har, det setter alltid en ekstra spiss på maten.
Ørret
Beregn mellom 150-200 g ørret eller laks alt etter hva du foretrekker
Steik fisken på sterk varme på begge sider, for så å skru ned varmen, og la fisken få ligge å kose seg i pannen mellom 15-20 minutter der man vender den med jevne mellomrom. Ha på salt og pepper.
Chili majonesen finner du HER
Fisken så god ut den 🙂
frodith: He he he he ja og chilimajonesen var også veldig god 😉
det så godt ut, ble sulten 😀
Sandra Marie: Takk skal du ha 😀
Fristende.
Siv Svanem: Så bra 😀 Tusen takk.
Så nydelig og godt det så ut! 🙂
elisebr: Tusen takk så hyggelig 😀