Hvem har ikke tørt brød av og til, og glutenfritt brød er intet unntak, heller tvert i mot. Derfor et tips på hvordan man kan lage krutonger kjapt og enkelt. Holder du på å lage mat og tenker “pokker her hadde det vært godt med krutonger i”, da kan du ta en snarvei. Det er gjerne ikke akkurat like godt, men mye bedre en å skippe. Ha en skive i brødristeren, finn frem krydderne du vil ha på krutongene, smør eller olje. Bruker du olje tar du krydder og salt i oljen. Med smør tar man smør på den varme skiven, strør på krydder og salt. Del skiven i biter, og “TATA” man har krutonger.
Men vil man ha krutonger stående så anbefaler jeg å gjøre det som under.
Skjær skiver av brødet, og så terninger
Ha terningene i en ildfast form og bruk olje (da foretrekker jeg olivenolje),krydder(chili, oregano, paprikapulver, cumin, basilikum, salt)eller (feks. grillkrydder) og salt. Men man kan også bruke pesto, det er kun fantasien som begrenser en.
Bland alt godt sammen slik at krutongene har fått godt med både olje, salt og krydder.
Steik krutongene på varmluft om du har det, i rundt 10 minutter på 200 grader, eller til de er gylden brun. Er det ikke tørr kan du skru ned varmen, åpne døren og la de stå noen minutter til. Man kan også lage det på steikepannen.
Krutonger smaker godt til alt mulig, og brø har en jo bestandig litt ekstra av.:)
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Jeg bruker ikke mye brød, men utrolig hvor fort det tørker uansett. Hva bruker du krutonger til utenom supper og salater?
Når jeg serverer kylling foreksempel, og ikke ønsker potet eller ris. Da med salat, og krutong. Samme med fisk.
dette smaker sååå godt<3
Brødkrutonger er en fin ting, lager annen konsistens i maten liksom 🙂
Alexandra Emilie: 🙂
frodith: Om du ser på 4 stjernes middag snakker han kokken hele tiden og noe kronsji til he he.
Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Takk, det var lurt.
Det har jeg laget mange ganger og det smaker så mye bedre enn kjøpekrutonger. Jeg er litt lat og steker mine bare i stekepannen og bruker dem til Cæsarsalat, men de kan jo brukes i de fleste salater.
ingridtunheimr: Ja ikke sant at det er mye bedre, dessuten er det nå nesten galskap å kjøpe når det er SÅ enkelt å lage, og man kan bruke brød i stede for å kaste det. Det er ikke noe feil å steike de i pannen, det har jeg gjort mange ganger også 🙂
Hei igjen, Randi.
Ang.din kommentar hos meg så er det et kjempebra lite stereoanlegg som står i hjørnet, og skjenken er kjøpt hos Bolia for noen år siden.
ingridtunheimr: Kult.