Jeg leste et eller annet sted at Toro si Meksikanske gryte ble lasert for 40 år siden, og jeg husker det faktisk veldig godt. Min far drev dagligvarehandel den gang, og dermed fikk vi stadig smaksprøver, også mekikansk gryte. Det var veldig eksotisk, og nesten litt i overkant mye smak , siden vi knapt hadde annet krydder en salt og pepper. Men heldigvis har dette endret seg helt enormt, og siden jeg ikke har laget denne fra bunnen av noen gang(i alle fall ikke som jeg kan huske) så da var det på tide.
2 dl ris
4 dl vann
1/2 ts salt
2 buljongterninger
Kok opp vannet sammen med buljongen, ha i ris og salt, la det koke etter pakkens anvisning.
———————————–
400 g kjøtt-eller karbonadedeig
1 løk
1 kinahvitløk eller 3-4 hvitløk fedd (kan minke eller kutte ut om man ikke liker eller tåler det)
1 1/2 chili (som over)
1 1/2 paprika (jeg hadde tre forskjellige typer, men man bruker den man ha)
3 ts spisskummen
3 ts oregano
3 ts paprikapulver
1/2 ts chilipulver
PS: Alle disse krydderne får du kjøpt i vanlig butikk, sammen tilsvarer dette tacokrydder, det kan også være et alternativ. HER kan du lese om hjemmelaget Tacokrydder uten tilsetting-og fyllstoffer. Vær obs på at ferdig kjøpt tacokrydder kan inneholde gluten, det samme gjelder buljong.
2 bokser knuste tomater (jeg tok litt vann å skylte ut av boksene så jeg fikk med alt, og hadde det med i pannen)
1 boks brune bønner
Saften av 1/2 sitron eller lime
Salt
Pepper
Rens og del løk, hvitløk, chili og paprika og surr det i en panne noen minutter, steik kjøttdeigen (jeg klarte å glemme det i min “borte vekk svære”, så jeg hadde den bare i gryten, det går helt fint og er ikke farlig, men man får en fastere konsistens når den blir steikt), ha så i de knuste tomatene og krydderne. Når risen er ferdig kokt tas den sammen med resten, deretter har man i bønnene, og smaker til med sitron/lime, krydder og salt.
Jeg hadde litt fersk basilikum på, men det er ikke nødvendig, men jeg må jo ta fine bilder til dere
Det der er godt altså
God bedring til stakkars fingeren 
Takk for oppskrift! Dette er noe jeg alltid har hatt lyst til å prøve
frodith: Ja blir snart som Dansken og fingeren dette
he he.Er utslått, men fingeren er ikke så vond.
Kaja: Så bra, det er jo veldig enkelt, og veldig smakfullt.
nam!
Ser jo kjempe godt ut!
Sandra Marie:
Victoria Larsen: Takker så mye
Ser fantastisk godt ut
ser såå godt ut
må prøve!
http://hevhodet.blogg.no/: Det var da litt av et kompliment, tusen takk
Alexandra Emilie: Det var veldig hyggelig, synes du oppskriften virker enkel?
hmm, du skriver det på en veldig fin måte og lett å forstå. men jeg vet ikke om det ville smakt like godt her som hos deg. hehe<3
Alexandra Emilie: det var flott sakt av deg, tusen takk. Jo jeg er helt sikker på at det vil smake himmelsk om du lager den, det er poenget med min måte å lage mat på. Enkel, kjapp, smakfull og sunn :-). Prøv og så ser du
det skal jeg gjøre
<3 takk!
Alexandra Emilie: Gi meg en lyd hvordan det går da :-). Du kan dele oppskriften i to om det blir mye med mat til 4 stykker :-).Det er bare til å spørre meg om det er noe
Tusen takk <3 skal si ifra
Igjen ser det veldig godt ut, og enkelt å lage selv. Alle de ingrediensene er sånt som finnes i huset til vanlig. Skal prøve denne en dag. Kanskje et dumt spørsmål, men er jasminris eller basmatiris best egnet? Eller kanskje en helt annen ris?
åå så deilig
margarites: Jeg er mest glad i basmatiris, men i denne spiller det liten rolle
Ingen spørsmål er dumme, det som er dumt er å sitte å lure uten å spørre. Så spør om hva du vil 
Janne: Takk
Takk for oppskrift! Skal nok en gang prøve å lage den!
Victoria Grøtting: Takk selv, blir en god enkel middag