Gourmet plukkfisk til middag

Categories Tips til restemiddag

                                        

                                           Vil du komme å spise middag når jeg har denne plukkfisken?

Det er et utrykk som heter noe slik som, “det er ikke hvordan du har det, men hvordan man tar det”, og det er på mange måter et knakkende godt  ordtak (men ikke alltid like lett å gjennomføre). Vel slik er det i matverden også,  det handler ikke om hvilke rester man har igjen, eller hva man lager, men hvordan man tilbereder, og ikke minst presenterer den! Men her som ellers må man gjerne bli bevist, og få inspirasjon til hvordan man kan gjøre det. Igår hadde jeg torsk med  eggesmør, poteter og gulerøtter og brekkbønner til middag, utrolig deilig mat, men jeg klarte ikke å spise opp. Resten ble dekket til , og satt rett i kjøleskapet. Er man mange og bare har litt fisk igjen, kan man fryse ned fisk hver gang man har en rest, til slutt er det nok til plukkfisk, fiskegrateng, fisketaco osv. Det samme gjerder med osterester. 


 Potet gulerot  og fisk var igjen fra i går, selleriroten, gulerot til rasping, og spekeskinke fra Stranda er nytt :-), 

For å gjøre det litt systematisk så hadde jeg:

3 små ukokte biter av sellerirot ( det er ikke nødvendig, men jeg synse at  maten smaker uendelig mye bedre med litt sellerirot i)

1 kokt potet

1 kokt gulerot

Fisk uten bein og skinn (ingen liker å spise et piggsvin)

1 god klatt med smør

Litt av kokevannet

salt

Pepper

2 sneier med spekeskinke som jeg steikte og hadde på tørkepapir for at fettet skulle renne av, og så knuste jeg det over plukkfisken     

En fersk gulerot til rasping (jeg har en liten rasp som lager remser i stedet for den tradisjonelle raspen.

Fremgangsmåte:

Jeg renset sellerien og satte den på kok først, hadde så i en renset potet og restene av gulerot, og lot det koke til sellerien var mør.

Da silte jeg av mesteparten av vannet, hadde i en klatt smør, fisken, salt og pepper, for deretter å bruke en stavmikser. Vær litt forsiktig når du bruker stavmikseren så maten ikke blir seig. jeg lar stavmikseren kun gå i korte sekunder, før jeg flytter den. Har du ikke en stavmikser bruk en gaffel eller en potetmoser.

Smak om du trenger mer salt, pepper eller eventuelt smør. 

Spekeskinken hadde jeg  kun et minutt på steikepannen på hver side, og hadde den  på tørkepapir for at fettet skulle renne av, og knuste den j over plukkfisken.   

#gourmet #plukkfisk #rester  #spisoppmaten #spis #opp #maten  #Ikke #kast #Mat #restemiddag #middagstips #morsmiddag #glutenfritt #glutenfri #melkefri #melkefritt #naturlig #sunt #godt #glad #gjester

 

10 kommentarer

10 thoughts on “Gourmet plukkfisk til middag

  1. Ja, jeg kommer 🙂 rester av fisk, spiser jeg på brødskiva, men har faktisk ikke tenkt over at jeg kan samle de opp. Ost fryser jeg, og loffskiver, praktisk hvis man får lyst på ostesmørbrød. 🙂

  2. Mariann: Man kan ikke tenke på alt, jeg har nå tross alt jobbet med mat i mange år 🙂 Utrolig praktisk å ha fryser, kan ikke forestile meg livet før den og kjøleskapet var vanlig.
    Glemte helt å si at jeg gleder meg til du kommer på middag 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *