Rester av pinnekjøttmiddagen må brukes, så hvorfor ikke lage lapskaus eller betasuppe av det!!!
Bruk pinnekjøttet, kraften og fettet, men vær obs på at det kan bli veldig salt om man ikke sper det med vann.
Alle rester kan brukes, kolerabeistappen er bare til å ha i, og ikke glem de kokte potetene.
Ellers har jeg gjerne i
eventuelt mer poteter
mer kålrabi
sellerirot
gulerøtter
purreløk
Det er ingen fasit på hva og hvor mye man skal i av alt, man tar det man har, og lar det koke sammen og smaker til med salt og pepper. Har man for lite pinnekjøtt kan man spe på med feks. pølser. Rens pinnekjøttet for slintrer og bein, og del de i biter. Rens og del de grønnsakene du ønsker å bruke og ha de i samen med kraften, fettet og litt vann og la alt få koke. Når grønnsakene begynner å blir møre har man oppdelte poteter og kolerabeistappe (om man har rester) i. Smak til med eventuelt salt og pepper.
Smart bruk av restene 🙂 Din luring 🙂 God jul <3 kos deg videre <3
Nam nam 😋 lapskaus med pinnekjøtt er kjempegodt.
Ha en strålende romjul 🌟🎅 klem
frodith: Er vel mer nøysomelig en lur 😉
Lisbeth Pedersen: Ja fytti grisen bedre lapskaus får man ikke :-)))
Her fikk jeg en ide til å bruke opp restene, ja. Rett og slett en hverdagslapskaus av julemiddagsrester. Smart 🙂
margarites: Det er derfor jeg blogger 😉
Liker veldig godt reste-middager, lur måte å bruke opp restene på å lage en lapskaus 🙂
Beste kjøttsuppa som finnes den som kokes på fenalårknoken 🙂 Og gjerne pinnekjøttrester 🙂 Bruke rester av kålrotstappe på den måten har jeg ikke tenkt på, det blir sikkert kjempegodt 🙂
Mariann Sæther Tokle: Helt enig med deg, det gir verdens beste smak. Men nå er jeg sikkert i overkant glad i fårekjøtt også:-)