Risnudler og laks

Categories Fiskeretter

For meg som for andre går jeg av og til tom for ideer til middag, og jeg hadde veldig lyst på nudler. Da er det i grunnen bare å begynne med det man har, og det ble laks, løksaus og nudler. Det ble litt lite farge med løksausen, men veldig, veldig godt.

4 personer:

Løksaus:

1 løk (jeg brukte vanlig gulløk, men bruk gjerne rødløk da blir det mer farge på maten)

½ kinahvitløk eller 1-2 fedd vanlig hvitløk

Smør til steiking

Ca. 5 dl vann

 ½ ss maizena

1 grønnsaksbuljong eller annen buljong

Pepper og eventuelt salt

Rens, finhakk og surr løken i en gryte før man heller på vannet og har i maizena og buljong og gir alt et oppkok. Kok nudlene etter pakkens anvisning og hel av vannet før man har de i sausen.

Grønnsaker:

Aubergine

Paprika

Squash

4-6 laksefileter

Bruk akkurat de grønnsakene du liker og har. Rens og del grønnsakene i passe biter og ha de på pannen til de er mør. Del fisken i biter og ha den sammen med grønnsakene på pannen og steik til den er gjennomvarm.

En enkel og god middag på veldig kort tid.

Matbloggtoppen

10 kommentarer

10 thoughts on “Risnudler og laks

  1. Det så veldig godt ut! Jeg lurte forresten på om du har et tips til meg? Datteren min elsker nudler, og hadde spist det hver dag om hun fikk lov. Jeg liker ikke å gi hun nudler så ofte pga saltinnholdet i disse Mrlee nudlene og lign. Tenkte å gi hun eggnudler istedenfor. Men jeg må jo ha litt smak på de. Så har du tips til en saus eller lign, så det blir mest mulig likt disse vanlige nudlene? Men samtidig raskt og enkelt? 🙂

  2. sjomannsfruen: Forsøk å bruk litt buljong(nå inneholde det også salt, men gjerne litt mer kontrollert.men man kan kjøpe buljong på helsekosten som ikke er tilsetningstoff og mindre salt) , koriander, oregano, pepper. Det hadde vært kjekt å høre hvordan det går 🙂

  3. Dette så veldig godt ut, noe helt annet enn hva som var vanlig for meg når jeg spiste nudler. I dag ble det en rå suppe til middag med diverse spirer på toppen, håper den smaker godt.
    – Yara

  4. Pleide som regel bare å spise sånne pakker med krydder, men om vi hadde det til middag var det sammen med en gryterett. Tror det hadde vært godt med litt variasjon, sånn som med fisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *