Balsamico saus
½ Løk
En klatt smør
4ss Sukker
Ca.1 dl Balsamico eddik eller eventuelt rødvin
2 dl vann
Ca ½ dl fløte (Solveig brukte havrefløte og smør uten melk, slik at også de som ikke tåler melkeprodukt kunne spise sausen)
1/3 terning buljong
Ca, ½ ss Maizena
Salt og pepper
Rens og finhakk løken og sur den i pannen sammen med smøret, og ha på væsken, sukkerert og buljongen. La det hele stå på platen å få koke inn minst 30 minutter(reduseres), dette gir en god smak. På slutten av koketiden Blander man ut maizenaen med litt vann og har det i sausen og lar den få et oppkok under omrøring.
Elgbiff
Elgbiffen la Solveig på kjøkkenpapir og hadde grovsalt på en stund før servering. Hun steikte biffen på en god og varm panne til de var brune. De var ferdig etter noen minutters steiking på hver side. Dette var forholdsvis små stykker, så har du store stykker må du gjerne beregne mer steiking.
Ha på nykvernet salt før servering, og ha gjerne asparges til.
Råsteikte poteter hadde vi grovt salt, pepper og olje på. Oppe i oven på 220 grader i rundt 20 minutter(men pass på så de ikke blir brent)
#glutenfri #melkefri #middag # oppskrift #viltkjøtt #elg #elgbiff # Balsamico
nam<3
Sophie Marken: Takk det var fanatisk nydelig
Elgbiff hver eneste dag nå eller? 😉
Herlig 🙂
Jannicke: Ja ikke sant, nydelig!
Lars Raabe: He he ja nå er det kun fra øverste hyll resten av mitt syndige herlige liv 😉
Hehe, høres ut som en god plan 🙂
Lars Raabe: Ja det er viktig å være målbevisst 😉
Det er jammen sant 😉