Lammesadel tror jeg må være et av det mest saftige delen på lammet man kan bruke. Det ser avansert ut å lage, men det kan jeg forsikre deg om at det ikke er.
Det er en god del bein i lammesadel så derfor kan det være greit å beregne litt rikelig kjøtt. For de fleste vil 200-250 gram lammesadel per person være passe mengde kjøtt.
Til 4 personer
Mellom 800g- 1 kg lammesadel
Løk
Hvitløk
Koriander
Pepper
Brun lammesadelen på pannen slik at den får en fin steikeskorpe, ha den i en ildfast form. Rens og del løken, surr den og legg den godt rundt lammesadelen, steik ut pannen å ha det også i formen. Ha koriander og pepper på lammesadelen, og sett i forvarmet ovn (220grader) og la den steike i 20-30 minutter. Bruk steiketermometer og ikke la den blir for gjennomsteikt. Når steiketermometeret viser rundt 70 grader, tar man den ut og lar den hvile seg i 15-20minutter. Da er det lett å skjære den opp med en kniv langs beina. Del kjøttet opp i biter og legg på fat.
Jeg hadde smørdampet fennikel (som passet veldig godt til), gulrøtter, blomkål og squash til. Og mos av poteter og sellerirot, noe jeg bare synes er helt utrolig nydelig til.
Dagen etter hadde jeg restene av kjøttet og da med smørdampetrødkål til.
#lammesadel #lam #fårekjøtt #fennikel #rotmos #selleri #festmiddag
// <![CDATA[
var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('’);
// ]]>
Det så godt ut det….:-)
deveny: Tusen takk, det smakte fantastisk 🙂
mmmmm, jeg elsker lam!
livetmitt: Jeg også, det er bare utrolig mye god smak i og det passer til alle typer mat
Det så ganske godt ut =)
Ha en fin lørdag!
RisRosOgKlaging: Tusen takk og dine kommentarer er ganske så herlige:-) Jeg ønsker også deg en strålende fin lørdag 🙂