Wok med strimlet biff og Teriyakisaus

Categories Kjøttretter

Beregne mellom 100 -150 gram biffkjøtt pr. person. 

Bruk de grønnsakene du måtte ønske, men jeg brukte følgende:

Blomkål

Aubergine

Brekkbønner

Rød paprika

Squash

Teriyakisaus (sjekk at den er glutenfri om du ikke tåler gluten)

Det er en fordel om kjøttet har stått ut av kjøleskapet en stund før man begynner å steike det. Seigt kjøtt er noe av det verste jeg vet, derfor passer jeg på å kjøpe godt modnet kjøtt(da er det ganske mørkt i fargen).

Jeg delte kjøttet opp i biter, hadde det på en skikkelig varm steikepanne med smør. Bitene fikk ligge og brune seg mens jeg dyttet de rundt til de var brun på alle sidene. Dette tok rundt 2-3 minutter, deretter tok jeg kjøttet av pannen og hadde i blomkålen som trenger lengst tid og fortsatte nedover listen. Da grønnsakene var ferdig hadde jeg på litt vann og helte Teriyakisaus over. Helt til slutt hadde jeg i kjøttet, og lot det ligge et par minutter sammen med de andre ingrediensene før jeg serverte maten.

Enkelt ikke sant? Jeg bruker ikke verken ris eller poteter til når jeg lager slik mat, hva foretrekker du?

 

 

6 kommentarer

6 thoughts on “Wok med strimlet biff og Teriyakisaus

  1. Dette må eg prøve ein gong. Sidan du skriv skikkeleg varm steikepanne, treng ein vel ikkje wok-panne. Mi er blitt for umoderande for min nye induksjonskomfyr.

  2. Anonym: Jeg bruker aldri wok panne, enten bruker jeg en litt stor teflonpanne eller en steikepanne. Har man ikke skikkelig varm panne blir det lett til at når kjøttet kommer på pannen så blir den så nedkjølt at kjøttet blir kokt i stedet for steikt:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *