Thai-marinert svineribbe

 

Denne oppskriften fikk jeg av min skjønne venninne Åse, som er en stor inspirasjon også i matveien.

4 porsjoner

1 kg tynnribbe uten svor

3 dl søt soyasaus
3 appelsiner – delt i 2
4 lime – delt i 2
100 g. frisk ingefær – i tynne skiver
2 ss sukker
1 ss sesamolje
2 kanelstenger 
Ca. 6 dl. vatn
Sukker
Salt og pepper
 
6 store søtpoteter
50 g. godt smør,
evt. en skvett matfløte
matfløyte.

Lag en mos med potetmos av søtpoteter.

 
Legg tynnribba i ei langpanne med fettsida ned. Tilsett soyasaus, appelsiner, lime, ingefær, 
sukker, sesamolje og kanel. Sett det kjølig natta over. Hell i vatn og snu ribba slik at fettsida
ligger opp. Dekk langpanna med folie og sett den i ovnen ved 175 gr. La ribba steike i ca. 1 time
med folie og i ca. 50-60 min. uten folie.
 
Til saus – sil krafta i langpanna over i en kjele (jeg jevnet den med litt maizena) og smak til med sukker, salt og pepper.
 

 
Bon appetit!!

 

 

 

 

 

Matbloggtoppen

#thai #ribbe #svineribbe #asiatisk #marinert #svin #julemat #Middag #middagstisp #Smakfullt #oppskrift #glutenfri #glutenfritt #melkefri #laktosefri #Blogg #Bloggtoppen #Enkelt #godt #Mat #morsmiddag

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg