Blomkål og brokkolisuppe

Categories Supper

 

Ca. 4 personer

1/2 blomkål

½ brokkoli

7 dl kaldt vann eller kraft (bruk for eksempel kraft av aspargesboks osv)

1 grønnsaksbuljongterning eller 2 ts pulver (eller den buljongen du har)

Ca.3 ss maizena eller 3 ss hvetemel (bruker en hvetemel, bør suppen koke i ca. 15 min, maizenaen er ferdig når den er kokt opp).

2 dl melk, matfløte, soyamelk, kokosmelk, eller det du har i huset

1 ts salt

Pepper etter smak og behag

Bruk gjerne andre krydder, om du ønsker det.

Denne suppen er svært mager og for å få en ekstra rund og god smak for eksempel ved festlige anledninger, kan en ha i smør.

 

Fremgangsmåte:

Rens og del blomkål og brokkoli i så små biter at en kan få de opp på en skje.

Ha kaldt vann, maizena og buljong i en panne og la det koke opp under omrøring. Når suppen har kokt opp, har du i

grønnsakbitene og lar de trekke til de er møre. Ha i melk eller lignende, og er suppen for tykk, tar du i mer væske.  Smak til med salt og pepper. Suppen er ferdig på rundt 10 minutter, eller når blomkålen er passe myk. Det tar ikke noe lenger tid enn når en lager posesuppe og i tillegg slipper en alle tilsetningsstoffene, og en kan klappe seg selv på skulderen over å ha hjemmelaget suppe på bordet.

Ønsker man å koke grønnsakene først og jevne suppen etterpå, tar man bare i nok vann til å koke grønnsakene. Så tar man grønnsakene ut av kokevannet, har på resten av væsken og melet og rører til den er kokt opp, så har man i grønnsakene igjen.

2 kommentarer

2 thoughts on “Blomkål og brokkolisuppe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *