I dag har jeg hatt besøk av en tidligere kollega som jeg ikke har sett på minst 10 år, verdens festligste dame! Nå har vi snakket i munnen på hverandre, gapskrattet og riktig kost oss, så da må det bli noe søtt og godt å spise til.
Lynkjapp og god eplekake (glutenfri)
4 egg
1 dl sukker
1 kopp mel (jeg brukte Toro sitt havremel, siden jeg bruker glutenfritt, men originaloppskriften er med ½ kopp potetmel og ½ kopp hvetemel)
1 ts bakepulver
Ca. 3 epler
Kanel, og eventuelt sukker til å ha på toppen
Lag eggedosis av egg og sukker, ha så i mel og bakepulver og bland forsiktig sammen.
Ha deigen i en smurt form og strø godt med kanel på. Ta kjernehuset ut av eplene og del de i båter og ha de opp i deigen. Til slutt kan man strø på litt sukker på toppen, om man ønsker dette. Steik kaken midt i ovnen, på ca. 200 grader i rundt 20-25 minutter eller til kaken er steikt. Stikk i selve kaken med en steikepinne for å se om kaken er ferdigsteik (stikk i selve kakedeigen, og ikke i en eplebit)
Det så godt ut
Iselin Renée: Tusen takk, vi koste oss med kaken og tilbehør
Så gott det ser ut
Susanna: Takk, takk