En utrolig god kombinasjon, tro det eller ei!
Denne gangen brukte jeg en ferdig pizzabunn, det trakk nok ned litt, men slik blir det av og til.
1 kinahvitløk
1 chili
Litt fersk ingefær
1 løk
Ca.16 frosne terninger med spinat, eller en pakke med fersk
Salt
Eventuelt litt vann
Ca. ½ kg scampi, eller så mye man vil spandere.
Personlig liker jeg best scampi med skall, så jeg steikte de litt på forhånd, men man må gjerne bruke ferdigkokte scampi, og da tar man de rett på pizzaen uten å varme de. (Men velger man i utgangspunktet scampi med skall, så skal man altså renske dem før man legger dem på pizzaen).
Fyllet til pizzaen:
Rens og hakk løk, chili og ingefær og surr i en panne med smør eller rapsolje. Når alt har fått surret litt, har man i spinaten (fersk spinat bør hakkes opp litt før den has i gryten) og ha eventuelt et par spiseskjeer med vann i. La det surre seg godt sammen og smak til, ønsker du enda mer smak, ha i mer chili og eventuelt hvitløk og tilsett salt etter ønske.
Ha fyllet på pizzabunnen og legg scampi oppå der igjen. Ha på raspet ost om man ønsker dette, tåler man ikke melkeprodukter så bruker man en soyaost. Etter hvert er det kommet et godt utvalg av slike produkter i mange dagligvarebutikker. Jeg vet at
Rema 1000 og ICA her i Bergen har slike.
Steik pizzaen midt i ovnen på 180-200 grader i ca. 15 minutter, eller til den er gylden brun.
Herlig! Stekt scampi er jo den beste sjømaten som finnes! Det er riktignok ikke så miljøvennlig, men det går jo bra om man ikke spiser det så ofte=)
vilblifrisk: Ja ikke sant, bare nydelig. Det verste er jo at det ikke er så mye mat blir produsert miljøvennlig lenger, om man ikke velger økologisk da. Ha en riktig god helg 🙂
Rekesalaten gjorde lukke hos damene på formiddagsbesøket idag. Den var veldig god, eg tok tre båtar med kvitlauk, men neste gong skal eg halda meg til oppskrifta, som var to båtar.
Åshild Bjelland Kalleklev: Skal si du svinger deg, utrolig imponerende! >Å tusen takk for tilbakemeldingen, det er så gøy å få 🙂