Jordskokksuppe med scampi


Jeg har smak retter med jordskokk tidligere og lest en del om den, dermed ble jeg veldig nysgjerrig på å prøve selv også. På Bama sine sider står det at jordskokk var svært vanlig i Norge for bare noen tiår siden http://www.bama.no/eway/no/gronnsaker/rotgronnsaker/jordskokk/index.aspx.

Dermed laget jeg rett og slett en suppe av jordskokk, men for at det skulle bli litt mer mat i den så hadde jeg også i scampi. Det funket utrolig bra, ikke bare så det bra ut, men det smakte veldig godt også.

Suppe til 4 personer

Ca. 800 g jordskokk

6 ½ dl vann å koke jordskokken i

1 løk (gjerne litt vårløk,gressløk, persille eller lignende til pynt på suppen)

Litt saft av en lime

1 klatt med smør

1 beger fløte

Salt

Pepper

Så mye scampi du vil spandere

Rens jordskokken og skyll den så det ikke er jord igjen på den og ha dem i en gryte med litt av vannet, og kok til dem møre (ca 20 minutter). Bruk stavmikser eller en stauke og mos jordskokken. Ha i smør, fløte, lime og så mye av resten av vannet som trenges for å få en passe tykk konsistens. Smak så til med salt, pepper og eventuelt mer lime.

Jeg er syns at scampi som steikes med skallet på er best, men man må gjerne bruke ferdig skrelte scampi, eller reker. Skulle det virkelig være fest så kan man også bruke kamsjell J

Scampi bør være tint før man steiker dem, og de skal steikes til de er rosa på begge sider (dette er de som har skall på). Når scampien har blitt litt avkjølt kan man skreller dem og ha dem i den ferdige suppen.

4 kommentarer

Siste innlegg