Pølser på en snurr

Categories Pølseretter

 

Jeg har lenge tenkt på å lage innbakte pølser, noe som vi laget ved flere anledninger da jeg gikk på høgskolen. Jeg husker spesielt godt en gang vi hadde slike med oss ut på tur og steikte de på bål.

Så i dag tok jeg meg selv i nakken og laget pølser på en snurr. Jeg laget med glutenfritt mel, men bruker man spelt- eller hvetemel blir de mye finere enn de jeg laget. På den ene deigen tok jeg ketchup og på den andre hadde jeg ingenting.

Jeg brukte bakepulver til heving siden det da går veldig fort å få de ferdig. Men man må gjerne bruke gjær, om man ønsker og tar seg tid til det. Man kan godt lage mange og legge i fryseren, så er det lett å ta opp og spise.

Med hvete:

1 dl sammalt hvete

1 dl hvetemel

Ca. 1 dl vann eller melk

2 ss olje

½ ts salt

1 ss bakepulver

Ha det tørre (ikke bakepulver) i en bolle og ha i all væsken. Blir deigen av en eller annen grunn for tørr, tar man i litt mer væske, er den for våt, så ta i mer mel. Ha i bakepulveret og bland alt godt sammen. Del deigen i små biter og rull de ut som en slange og snurr rundt en og en pølse.

Ønsker du å bruke gjær, så forhev deigen før du ruller den ut, og la de ferdige pølsene med deig få ligge en stund til heving før du steiker de.

Steik på ca. 200 g i 10-15 minutter (de skal være gyldent brune)

Glutenfrie

Til ca. 4 pølser:

3 dl glutenfritt mel (jeg brukte Toro sitt havrebrødmel)

2 ss olje

Ca. 1 dl vann

1 krm salt

3 ts bakepulver

Ha væsken og saltet i melet og bland det godt sammen. Ha i bakepulveret til slutt og kna det godt inn i deigen. Blir deigen av en eller annen grunn for tørr, så tar man i litt mer væske, er den for våt, ta i mer mel. Bruk et matpapir eller lignende og trykk ut til en passe firkant til å ha pølsen i, og rull rundt denne. Steik i 10-15 minutter på ca. 200 grader.

Ønsker man å bruke gjær i stedet for bakepulver, så gjør man det samme, men setter de innbakte pølsene litt til heving før man steiker de.

 

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Pølser på en snurr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *