Lammekoteletter med gurkemeie

Gurkemeie er en sterk antioksidant, dvs. at det er “antirustmiddel” for kroppen.

Dessuten gir det maten en fin farge, når ikke solen vil komme fram, så får vi selv gjøre det vi kan for å få litt farge på tilværelsen.

Beregn 3-4 lammekoteletter pr. person (denne oppskriften er beregnet til en porsjon)

Ha på litt salt og pepper.

Steik kotelettene på sterk varme til de er blitt brune på begge sider. Skru så ned varmen og ha på vann, beregn ca. 2 dl vann pr. porsjon. Ha vannet på steikepannen og la kotelettene få koke i kraften.

Ha deretter på krydderene og snu kotelettene med jevne mellomrom.

2 ts gurkemeie

2 ts rosmarin (liker man ikke dette krydderet, kan man kutte det ut eller bruke for eksempel timian, basilikum, viltkrydder)
Salt

Pepper

Ta pannen fra platen og legg kotelettene på en tallerken og ha i:

Ca. 1 dl fløte (tåler man ikke melkeprodukter, så bruk soyafløte)

Ca. ½ ss maizena og rør det godt i, før man gir det hele et oppkok.

Server med grønnsaker og tilbehør man ønsker og har.

 

 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20259504)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20042030)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>t
// ]]>

Siste innlegg