Jeg har lenge tenkt å lage fiskegrateng, men siden jeg i størst mulig grad unngår hvete i maten, har dette ikke blitt noe av. Men i dag kom jeg på en lys idé og har prøvd den ut. Det ble en litt uvant konsistens, men gratengen ble ordentlig “fluffy” og god på smak.
2 personer
Ca. 300 g fisk (*1)
2 dl fløte (*2)
2-3 egg
2 ts salt
1 ts muskatnøtt
1 krm pepper
2 vårløk
1 bit med blomkål
1 bit brokkoli
1 gulrot
Bland fløte, egg og krydder godt sammen. Rens og del så grønnsakene i forholdsvis små biter og ha de i den ildfaste formen. Del fisken i biter og legg de sammen med grønnsakene og hell fløteblandingen over. Sett formen i steikeovnen og la den stå i 20-30 minutter på ca. 200g. Server med poteter eller hva du ønsker.
*1 Bruker man salt fisk må man ta mindre salt i enn beskrevet. Jeg brukte fiskeblokk som ikke var kokt, men
bruk gjerne rester av kokt fisk.
*2 Tåler man ikke melkeprodukter, anbefaler jeg å bruke soyafløte.
Fiskegratengen ser nydelig ut. Lurt og ha i grønnsaker, det gjør smaken sikkert mer spennede 🙂
Ja ikke sant og så slipper man å koke/lage grønnsaker utenom.
Denne har jeg laget mange ganger. Har også byttet ut fisken med det jeg ellers ville ha i. F.eks. pølse, bacon. Har også bare hatt i mange forskjellige grønnsaker. Smaker uansett kjempegodt hva man enn bruker!!!
Rigmor:
Så supert, du er jammen meg flink:-=
Denne må Jeg prøve. Ser veldig god ut! Hvor stor form er brukt her?
Så hyggelig. Formen er ikke så veldig dyp, så jeg kan tenke meg rundt 20 cm form