Britt Elin sin paikake

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Min gode venninne Britt Elin hadde laget en kjempegod paikake i dag som hun inviterte meg på. Den var utrolig god og så veldig delikat ut. Hun brukte en rund kakeform til å ha paikaken i, veldig lurt om man skal lage til mange.

Paideig

4 dl mel

1 1/2 dl vann

50 g smør

2 ts bakepulver

Ha mel i en skål og smuldre smøret i melet. Ha i vannet og elt alt godt sammen. Ha deigen i kjøleskapet i ca. 10 minutter så den får hvile seg. Kjevl den ut og ha den i en smurt kakeform slik at den dekker bunnen og kanten rundt. Bruk en gaffel og prikk bunnen litt før man forsteiker den i rundt 10-15 minutter på 200 grader.

Ønsker man å lage glutenfri pai, bytter man ut melet med grovt glutenfritt mel (Semper har en egen paiblanding). Det er nesten umulig å kjevle glutenfri deig, så jeg bruker bare å trykke den utover i formen med en slikkepott.

Fyll

6 egg

½ boks rømme (kan sløyfes eller bruk soya yoghurt eller soyafløte)

Ca..200g bacon

300 g pølse

½ pk frossen spinat

1 ½ ts salt

1 ts pepper

2 ss olivenolje

1 kinahvitløk

Lag paideigen og la den stå og hvile litt i kjøleskapet. Knus eggene i en skål, ha i rømme, presset hvitløk, olivenolje, salt og pepper. Skjær bacon og pølse i biter og steik de lett på steikepannen og ha spinaten, i og la den få surre med litt. Når deigen er ferdig i formen som beskrevet over, har man eggeblandingen og det som man steikte i formen. Ønsker man ost på toppen eller i paikaken, kan man selvsagt ha det.

La det hele steike på 200g midt ovnen i ca. 40 minutter, eller til det hele er stivnet.

Hjemmelaget pesto er nydelig til sammen med en god salat

Pesto

1-2 fedd hvitløk

5 ss pinjekjerner, eller en kan bruke valnøtter, solsikkefrø osv. (jeg brukte valnøtter, det er mye billigere enn pinjekjerner og de inneholder omega 3).

1 potte basilikum

75 g parmesan (melkefritt, se nederst på siden) PS: Det står gjerne ikke parmasan på osten, men Grana Padano

1,5 dl olje

Pepper

Salt

Skrell hvitløk og del den i biter, klipp av en potte med basilikumen og valnøtter og ha alt i en skål sammen med oljen og raspet parmesan. Bruk stavmikser eller en annen kjøkkenmaskin som kan knuse alt sammen til det hele blir til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.

Det går ant å lage pesto uten ost, bruk da litt mer nøtter og salt.  

 Facebook side: https://www.facebook.com/pages/Mors-Matblogg/189642584389662

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

 

4 kommentarer

Siste innlegg