Peruansk kylling

Categories Kyllingretter

Lørdag var jeg så heldig å få bli med en av mine kjære venninner på et arrangement der vi fikk kjøpe mat fra Peru. En fantastisk opplevelse. Der fikk jeg vite at Peru er potetens opprinnelsesland, så da lærte jeg noe nytt igjen ?HURRA?. Venninnen min har vært en del i Peru og har et prosjekt gående der nede for å hjelpe spesielt mødre og barn som er blitt forlatt eller er blitt enke.(http://wakeuptime.blogspot.com/?spref=fb) Dette viser at vi alle kan gjøre litt, uten verken å blakke oss eller måtte arbeide oss i hel, så titt innom og ? be the change?!

Her er en av rettene jeg smakte, legg merke til at de verken har brukt mel eller melkeprodukter.

 

Peruansk kylling



4 kyllinglår (storspisere kan beregne flere) (en kan også bruke oksekjøtt)

2 ss smør

2 ss olivenolje

1 hakket løk

1-3 ss hakket chili pepper (jeg brukte 1 ss og det var rikelig for meg)

3 fedd hakket hvitløk,

En stor haug med Koriander – Dersom du kjøper det i en innvandrerbutikk, får du en mer smakfull og billigere koriander enn den vi får i vanlig butikk. Dette gjelder nesten alle grønnsaker. Ikke vær redd for å gå i slike butikker, det blir en utrolig hyggelig og annerledes opplevelse.

4 kopper kyllingkraft (eller vann med kylling buljong ca 1 terning)

1 medium pose frosne erter

3 store gulrøtter

8 middels poteter

Salt og pepper etter smak

Koriander blader for pynt

Serveres med ris (jeg tok litt av koriandersausen over risen når den var nesten ferdig kokt, det ble kanongod smak av)

 

Skrell potetene og gulrøttene og skjær de i skiver. Rens og skjær løk og chili i små biter(hakkes)

Vask og tørk korianderen og fjerne store deler av stammen. Ha korianderen i en blender eller food prosessor med 2 kopper av kylling kjøttkraft og kjør det til den er noenlunde jevn (dvs at det er noenlunde knust til små biter). 

Smelt smør og olje i en stor kjele over middels varme. Tilsett hakket løk, chili pepper, og hakket hvitløk og kok over middels lav varme til løken er myk og gjennomskinnelig. Legg så på kyllinglårene og la de bli brun på begge sider. Ta i koranderblandingen, poteter og gulrøtter. Hell over resten av kyllingkraften. Ha i salt og pepper og la det stå og trekke under svak varme i mellom 45-60 minutter. Mot slutten av koketiden har en i ertene.

Server med ris og hakket koriander på.



2 kommentarer

2 thoughts on “Peruansk kylling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *