Supperi og supperra

 

I dag har jeg vært så heldig å fått passe Teodor en stund, han er bare et herlig lite matvrak som elsker mat. Og hva kan vel glede mer en reserve bestemor mer? Men at han er blitt å glad i mat skyldes nok at mammaen hans Margrethe er kanonflink å lage mat og lar han smake på det aller meste. Dette blir det matelskere av. Så Margrethe oppfordret meg å legge ut oppskriften på aspargessuppe, så her kommer den.

Her er to måter å lage suppe på:

Lynkjapp

Ca 4 per

7 dl kalt vann eller kraft(bruk for eksempel kraft av aspargesboks osv)

1 grønnsaksbuljong eller 2 ts pulver(eller den buljongen du har)

2 ½ ss maizenamel

2 dl melk, matfløte, soyamelk, kokosmelk eller det du har i huset

1 ts salt

Pepper etter smak og behag

Bruk gjerne andre krydder om du ønsker det.

Denne suppen er svært mager og om du vil har du i smør etter ønske.

Asparges fersk eller i boks (bruker du boks å beregner du laken i vannmengden)Bruk en bok eller å mye fersk som du ser deg råd til.

Fremgangsmåte:

Ha kalt vann, maizena og buljong i en panne og la det koke opp under omrøring. Rens eller åpne boksen med asparges. Fersk asparges om er små kan bare vaskes og deles, den store typen må ta vekk den nederste tykke stilken og skrelle litt av den før du deler den. Når suppen har kokt opp har du i delt aspargesen og lar den trekke, mens du smaker til med salt og pepper. Ha i melk eller lignende og er suppen for tykk tar du mer er den for tynn kan du ta mindre melk i. Suppen er ferdig på ca 10 minutter altså ikke noe lenger tid en når du lager kjøpesuppe, men her slipper du alle tilsetningsstoffene og du kan klappe deg på skulderen over å ha hjemmelaget suppe.

Har du hermetisk asparges, champignon, knuste tomater, frossen spinat kan du lage suppe når du er helt tom for ideer.

Du kan lage alle supper på denne måten for eksempel også blomkålsuppe. Med reker, fiskeboller, fisk, tomat osv.

Lett og raskt

7 dl vann med aspargeslaken fra boksen

1 terning buljong

1 dl med melk (eller lignende, se forslag over)

2 ss med hvetemel

Pepper

1 ts salt

1 boks eller bunt fersk asparges.

Ha i smør om du ønsker det.

Kok opp vann, mel og buljong under stadig omrøring og la det kokke i mint 10 minutter(hvetemel må ha minimum denne tiden for at det skal bli bra, helt litt lenger)

Ha så i delt og renset/boks asparges og la det trekke og ha i melk( eller lignende) og smak til med salt og pepper.

Dette tar mellom 15 og 25 minutter ferdig til servering.

 

Én kommentar

margrethe

10.02.2011 kl.19:24

så koselig av deg:) blir forhåpentligvis aspargessuppe til middag på søndag!

Skriv en ny kommentar

hits