Rester av pinnekjøtt blir verdens beste lapskaus/betasuppe
Categories Kjøttretter, På sparebluss, Supper, Tips til restemiddagMin bestefar Oskar sa alltid “Heller skal buk sprenge, en god mat slengas”, det er et eitrande godt ordtak. Å kaste mat er og var helt forkastelig, så da må man lage noe godt av restene. Lapskaus av pinnekjøtt er virkelig en mat å ha i fryseren, det lager jeg hvert år.
I dag ble min lapskaus ble slik i dag.
Litt over en halv liten kålrot
8 små poteter
2 store gulerøtter
Ca. 1/2 sellerirot
Kraft etter pinnekjøttet har du ikke det så bruker du buljong ca. 5 dl vann
salt (kraften er salt, så det er ikke sikkert du trenger salt)
Pepper
6 pinner ferdigkokt pinnekjøtt som ble renset
Litt purreløk
Hvor mye man har i av de forskjellige tingene er i grunnen ikke så veldig nøye, men potetene gjør at lapskausen får en mer fyldig konsistens. Ha alt i en panne og la det koke sammen til grønnsakene er møre. Smak til når den er ferdig kokt, ha i buljong om nødvendig, eventuelt mer salt eller pepper etter smak.
Maten er ferdig når alle grønnsakene er møre og nesten litt most, rundt en time halvannen.
Veldig godt med flatbrød med smør på til :-D. Jeg har kjøpt et glutenfritt flatbrød som er laget av poteter, det er knallgodt
Du må mer en gjerne dele innlegget så flere blir inspirert til å bruke rester. HER kan du klikke for å følge bloggen
#rester #pinnekjøtt #hjemmelaget #mat #spis #opp #maten #din #middag #godt #sunt #glutenfritt #glutenfri #Laktosefri #melkefri #frys #ned #middagstips #middag #morsmiddag #blogg #matblogg #bloggtoppen #oppskrifter #oppskrift#mat #fra #bunnen