Lasagne er godt, og når man bruker kjøttdeig av hjort blir den enda bedre. Denne lasagnen er rask å lage, er glutenfri og laktosefri. Når Toro kan blande to sausen i et, kan jeg også! Om man ikke trenger glutenfritt og laktosefri kan man selvsakt bruke vanlige lasagneplater og mel.
Til 4 personer
Ca. 500 g kvernet kjøttdeig av hjort eller annet kjøtt av vilt.
1 løk
2-3 hvitløksfedd (Man kan ha både mer eller mindre, eller kuttes ut hvitløk etter ønske)
1 ts pepper
3 ts oregano
3 ts spisskummen
1 ts koriander
1 ts chilipulver
2 ts basilikum
Bruk de krydderne du ønsker, men disser passer godt til.
Salt
Rens og findel hvitløk og løk, steik de lett før du har på kjøttdeigen og steikeralt sammen til den er gylden brun.
ca. 1 pakke glutenfri lasagneplater
Sausen:
2 pakker/bokser med knuste tomater
Ca. 1 dl vann å skylle ut av tomatboksene og has i sausen
2 dl laktosefri fløte (bruk gjerne vanlig fløte om du tåler det)
1 buljongterning (sjekk at de er glutenfri)
1/2 ss johannekjernemel (man kan selvsakt bruke annet mel, men maizena kan man ikke bruke i denne retten,for maizena holder seg ikke tykt over lenge varmebehandling)
1/2 parmesanost. (Ha litt igjen så du kan ha opp på lasagnen)
Rasp osten. Ha alt i en panne, og kok opp under omrøring. Ha så i kjøttdeigen i sausen, bland godt, smak om du trenger mer krydder eller salt.
Ha en dyp stor ildfast form som er smurt, bland lagvis sausen og lasagneplatene, helt til slutt må det være saus som dekker platene. Sett lasagnen mitt i ovnen på 210 grader, den trenger mellom 45 til 60 minutter. På slutten av steiketiden har man på litt ost på toppen.
Server gjerne med salat.
Den så spsesiell ut. Smaker det lasagne? Som vanlig 🙂
frodith: Ja det smaker deilig lasagne, med litt mer smak en med vanlig kjøttdeig 🙂
Så nydelig og godt det så ut! 🙂
elisebr: Det var kjekt, tusen takk 🙂
Denne var supergod !
Lagde sausen oppi samme panne som kjøtt/løk, tok en ingrediens av gangen og det var lett.
Takk 🙂
Så kjekt å høre, det enkle er ofte det beste 🙂