Pizzasnurrer

6 dl hvetemel (oppskrift med glutenfritt mel finner du lenger nede på siden)

1 ½ dl sammalt hvete, grov

1 ts salt

½ pk tørrgjær

3 dl lunkent vann

2 ss olje

Bland alt det tørre i en bolle og varm væsken til 37 grader (kroppstemperatur) og bland alt godt sammen. Mange lager deigen for hard og da blir den ikke så luftig og fin. Man kan gjøre en test på deigen mens den fortsatt virker litt bløt og klissete.

Da strør jeg litt mel på deigen og kjenner hvordan den da virker, er den fortsatt for klissete der jeg tok på melet, bruker jeg mer mel, om den da virker passe, setter jeg den til heving på et lunt sted med et tørkle over. Den må heve til den nesten når dobbel høyde. Kjevl den da ut som om man skal lage kanelboller (kanel i svingene som jeg kaller det for), som en avlang deig og ha fyllet på. Rull deigen sammen og skjær den opp i snurrer og la de stå til heving igjen til de har hevet seg igjen. Ha ovnen på rundt 220 grader og steik pizzasnurrene i rundt 20 minutter midt i ovnen.

Fyll:

1 beger cottage cheese

1 rød chili

Ca. 3 ss med marinerte soltørkede tomater (glass i olje) eller rundt 15 soltørkede tomater som hakkes

1 ts timian

1 ts oregano

2 ts basilikum (har man pizzakrydder, kan man bytte dette ut med de andre krydderne)

1 dl pinjekjerne eller hakkede nøtter

2 dl raspet hvitost

Pizzasnurrene på bildet er laget på denne måten som vist over, men ønsker man, kan gjerne ha i for eksempel steikt kjøttdeig eller annet som er vanlig eller som man ønsker å ha i.

 Se under  på fyllet jeg hadde i dei glutenfrie snurrene, det likte jeg enda bedre en det over. 🙂

 Glutenfrie pizzasnurrer

Disse ble vanvittig gode!

Deig:

1 pakke Toro sitt havrebrødmel

1 dl fiberhusk

2 dl glutenfrie havregryn

1dl rapsolje

Ca. 5. 5 dl vann

1 ts salt

½ pk tørrgjær

Bland alt det tørre sammen og varm vann og olje til rundt 37 – 40 g og bland deigen godt sammen.

Bruk et bakepapir med olje på og ta halve deigen på papiret og et papir med olje oppå. Bruk kjevle eller en stor flaske med vann til å trykke deigen ut slik at den er fordelt utover. Ha på fyllet og rull sammen som når man lager skillingsboller, og del i biter og sett de på brett til heving. (Glutenfri deig blir bare hevet en gang).

Fyll:

200 g kjøttdeig

1 chili

1 løk

1 bit ingefær

100 g soltørkede tomater.

Ca. 1 dl ketchup og litt vann så den blir litt flytende.

Rens grønnsakene og del disse i forholdsvis små biter og steik de på pannen sammen med kjøttdeigen. Ha på ketchupen og vannet og la det få koke sammen et par minutter før man har fyllet på deigen.

Når pizzasnurrene er ferdig hevet, steikes de på 220 grader i rundt 15 minutter.

Se også hvordan fyllet på de vanlige pizzasnurrene er laget, som et annet alternativ.

http://morsmiddag.blogg.no/1365707819_glutenfrie_pizzasnurr.html 

6 kommentarer
  1. Oldemorbloggen: De ligger under brød. Finner du de ikke så gir du en lyd så skal jeg hjelpe deg 🙂 Hm det var gjerne ikke en dum ide å ha gjærbakst som egen gruppe, takk for ideen 😉 Kos deg på tur med mye god mat og noe godt i glasset 🙂

  2. No har eg endeleg laga snurrane dine, og dei blei kjempegode. Og så enkle å lage, eg tok mjøltesten din og den var heilt perfekt. No spørs det om gjestene i ettermiddag likar dei, men eg kan ikkje tru noko anna. Eg laga dei med kjøtfyll og deig av vanleg mjøl, nam, nam..Einaste eg har problemer med, er å vite kor mykje ein bit ingefær er, men eg reknar med at det er etter smak og behag. Eg laga dobbel posjon denne gong, men vil lage meir neste omgang, dei kan jo frysast.

  3. Oldemorbloggen: Så utrolig kjekt 🙂 Du veit at fersk ingefær er veldig ulik størrelse og tykkelse på, derfor er det overhode ikke.noe nøyaktig mål. Men det er som du seier, ta etter smak og behag. Er man ikke vant til smaken så er man forsiktig, elsker man ingefær som jeg gjør, så tar man til man er flau ;.-)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg