Skalldyr

Blåskjellsuppe

Når det først er sol og varme i Bergen, går vi ikke inn for å legge oss en gang (en smule overdrivelse, men det har vi lov til så skjeldent vi opplever det). 

Det ble impuls invitert venner til skalldyrsaften og jeg fikk tak i flotte blåskjell og reker. Blåskjellsuppe er bare helt nydelig mat, og det er mat som er ekstremt kjekt å lage til selskap.Den er veldig enkel å lage og blir veldig god.

1 kg blåskjell

Smør

1 kinahvitløk eller 3 fedd

1 stor løk og du må gjerne bytte den ut med sjalottløk om du har  Ca 4-6 stykker

1/2 purreløk

1 beger fløte (bruk laktoseredusert fløte om du trenger det, og jeg har faktisk aldri forsøkt med soyafkløte eller lignede

2 dl hvitvin (helst litt tørr)

1/2 lime eller litt sitron

Ca. 1/2 ts chilipuler eller man kan bruke vanlig chili

Pepper

Salt

Skrubb bort alt fra skjellene som man får av, er det noen skjell som er åpen ville jeg ha kastet de, de kan være dårlig.

Rens og del all løken opp i biter, de trenger ikke være så små biter, vil du bruke fersk chili deler du den også, og surr alt i en stor panne med smør. Så har man i salt, krydder, fløte og vin, og lar det koke opp. Ha så i blåskjellene og la det få koke opp på nytt, suppen skal kun putre lett. Når alle skjellene er åpnet er suppen ferdig. Men smak gjerne på den om den trenger mer salt eller krydder. 



Her er mine kjekke gjester

 

 

Reker i pitabrød med aioli

På kalenderen viser det at det er sommer, men det er og det hele. Men man må nesten bare leve med det, noe annet nytter vel ikke, og hva er vel bedre en reker?

Jeg tinte og renset reker, man bør beregne 500 g per person.  Jeg laget aioli se HER, varmet piatbrød (jeg har funnet noen vidunderlige glutenfrie), laget til litt salat og danderte det sammen, litt sitron eller lime og gjerne gressløk. Rett og slett et herremåltid.

Jeg måtte da spise opp resten til kvelds, ikke noe kan gå til spille av så god mat så da ble det egg i for å få nok, det kan anbefales !

                                                                                                       

 

Carbonara med reker

                                          

 

Til 4 personer:

Reker man kan velge å kjøpe ferdig pillede eller rense selv. Jeg renset selv, og hadde rundt 120 g ferdig pillede reker per person. Men man velger selv hvor mye man vil spandere. 

Ca. 400 g pasta (glutenfri om man trenger det)

4 egg

4 ss vann

salt

pepper

200 g parmesan eller mer

Man kan ha litt chili i eller chilipuler eller Cayenepepper

eventuelt 1 potte fersk basilikum

Kok pastaen etter pakkens anvisning. Rens rekene om man velger reker med skall. Pisk egg, vann, krydder og halvparten av osten  godt sammen. Når pastaen er ferdig kokt siles vannet av, og man har på eggeblandingen. 

Før servering har han på resten av osten, og om man har basilikum, finhakkes denne og has i gryten sammen med pastaen.

                                            

 

Wraps med reker og guacamole

Wraps er knallgodt og enkelt å lage. 

Hvor mange lefser man beregner kommer ant på hvor storspist man er, men 2 per person vil jeg regne med i snitt.

Jeg bruker grove glutenfrie lefser som jeg har kjøpt på vanlig butikk.

I tillegg trenger man salat og de grønnsakene man ønsker eller har, alt er lov bare man selv liker det er mitt motto :-)))))

Denne gangen hadde jeg blandet ferdig vasket salat fra pose

Cherrytomater

Squash

Sorte oliven

Reker

Oppskrift på guacamole finner du HER





                                                            





 

Sesam marinert scampi

Først vil jeg sende en hilsen og si takk til dere som føller med på bloggen selv om jeg ikke en gang blogger, det er utrolig kjekt og jeg setter stor pris på det. Men denne gangen har jeg lyst å hilse spesielt til min datter Miriam sine venner som også føller med, det er bare helt herlig ( Legg igjen en liten hilsen neste gang dere er inne så gleder det en gammel dame ;-)

Dagens middag fikk jeg inspirasjon til av et bilde på instagram, det var reker som var steikt med sesamfrø (foodnetwoerk), det så bare lekkert ut, så da minste jenten ville komme på middag ble det en enkel avgjørelse om hva det ble til middag i dag. 

 



Til to personer:

 400g scampi helst råe, men det går gjerne med ferdig kokte også. Men scampien MÅ være tint!

1 stykke fersk ingefær

1/2dl peanøttolje 

1/2dl sesamolje

1/2dl soyasaus (husk at vanlig soyasaus inneholder gluten)

2 ss hvit vineddik

Sesamfrø

Grillpinner

Ha all væsken i en skål eller i en brødpose,del og finhakk ingefæren og ha den i posen, og til slutt har man i scampien. Knyt posen godt igjen/dekk skålen, la det stå i kjøleskapet noen timer alt etter hvor god tid man har. Skrell så scampien og ta ut det svarte i ryggen på den. Del en grillpinne i to, og bruk den enden som ikke er delt, å få flis i maten er ikke mye stas. Ha sesamfrø i en skål eller lignede og dypp scampien i frøene. Ha grillen ferdig varm eller bruk en forvarmet steikepanne lett på begge sider, ikke ha de for lenge på varmen for da blir de lett tørre.

Miriam ville ha guacamole klikk her til, og jeg hadde sett for meg søt chilisaus, så det ble begge deler.



Miraiam digger maiskolber med smør, og i dag passet det bra til. . 




Og det må jeg bare si, dette er absolutt første gang i min datters liv at hun har spist mer en meg.



 

 

 

 

 

Ferske reker

Være i Bergen er jo noe for seg selv, og derfor må vi kaste oss rundt om vi skal få med oss solen. Det er ikke sikkert at den er lenge nok til at vi rekker å komme oss ut en gang, selv om vi slipper alt vi har i hendene så fort den titter frem. I dag har det faktisk vært opplett og delvis sol, og da må en hive seg rundt for å få spist sommermaten ute.

Reker og sjømat hører sommeren til.


Jeg hadde reker i fryser i tilfelle sommeren skulle komme innom på en snarvisitt :-)


Det er sjelden jeg spiser glutefrie ferdige rundstykker, men til reker må man ha det, samt setersmør, majones og lime (jeg foretrekker lime fremfor sitron av en eller mystisk grunn)


Jeg bruker bare poser til å ha skall og boss/søppelet i, da er det så enkelt å knyte posen igjen og rett i Boss/søppelspannet.



Solveig sin marienerte scampi

500 g scampi

ca. 2 cm Ingefær

2 fedd hvitløk

ca. 1/2 paprika

Litt Sitron

3 vårløk

1 knivsodd Piripiri (krydder, litt usikker om man får kjøpt det i alle butikker da jeg aldri har prøvd det selv)

Salt

Pepper

olje 

Rens og findel alle grønnsakene og ha de i en plastpose. Det kan være lurt å snitte scampien i ryggen for å se at den svarte strenger er ute av den og ha også disse i posen og hell olje over slik at alt blir godt fordelt godt rundt. Legg blandingen i kjøleskapet, gjerne natten over.

Før man skal steike de er det veldig lurt å tømme av vesken som er i posen (man kan helle det på pannen etter at man har steikt scampien, da unngår man at scampien blir kokt og blir seig, i stede for steikt og litt sprø). Bruk en godt varm panne med smør eller olje før man har scampien i og la de steike noen minutter. Ønsker man kraften på scampien heller man den på og lar den få et oppkok og tas av varmen. 

Server gjerne med ris.



 

 

Matbloggtoppen

Wok med scampi og hvitvin


Til 4 personer:

1 pakke scampi(500g) med skall

3 fedd hvitløk

1 rød chili

1 løk

Blomkål

Brokkoli

Paprika

Squash

2 dl hvitvin

Salt

Bruk de grønnsakene som du ønsker og har, men beregne rundt 200 gram per. person grønnsaker til  sammen.

Rens og grov del grønnsakene utenom hvitløk og chilien som bør findeles. Rens scampien og ta vare på skallet. Bruk en vid teflonpanne, steikepanne eller wokkpanne å ha i smør og la den bli god og varm før du begynner med å wokke de grønnsakene som trenger lengst varmebehandling. Til slutt har man i litt og litt scampi.

Varm en annen panne og ha i smør og steik skallet, ha på vinen og la det få koke litt. Sil av skallet å ha kraften i woken, smak til med salt og pepper. Server gjerne med ris.


#skalldyr #scampi #hvitvin # glutenfri #melkefri


 

Matbloggtoppen

Scampi i paprikasaus


Til 4 personer

Det er ikke alle dager man er like opplagt til å lage mat, men uten middag er det noe som mangler. Jeg hadde sausen i fryseren så i dag ble den utgangspunktet for dagens middagsttips. Det smakte meg utmerket :-). Retten er naturlig gluten og melkefri.

Begynn med å lage hot paprikasaus:

Til ca. 2-3 personer (Sausen ble svært god og smakfull, derfor trengtes ikke så mye av den)

½ løk

Et godt stykke med ingefær (jeg brukte ca. 2.5-3 cm langt stykke, dette gjorde at det ble virkelig futt i sausen)

½ rød paprika

½ gul paprika

½ potte fersk koriander

1 kyllingbuljong

3 ss med søt chilisaus

1 dl vann

Rens og findel alle grønnsakene og surr de i en panne med smør/olje, og ha på vann og søt chilisaus. La det hele koke i rundt 10 minutter, bruk stavmikser eller lignede å kjøre sausen glatt.

Kok ris til ca. 3 personer

½ blomkål

½ brokkoli

Litt squash

1 pakke scampi (500g)

Sett risen på kok etter pakkens anvisning. Rens og del grønnsakene i biter, ha deretter blomkålen i sammen med risen, etter en stund har man i brokkolien, og helt på slutten squash. Ha sausen sammen med risen og bland godt sammen. Steik scampien og ha den i gryten helt til slutt.  



 #
scampi #paprikasaus #Hot #glutenfritt #melkefritt

Kamskjell med soyasaus

½ dl soyasaus

 

Ca.1/2 dl risvineddik

 

1 ts med tørket koriander (det hadde nok vært veldig fint med fresk koriander, men det hadde jeg ikke)

 

Reduser (redusere betyr å la det koke inn) alt til det er halvparten igjen.

Jeg brukte frosne kamskjell og da er det veldig viktig at de får tine før man steiker de. Bruk en god, varm panne med smør i og steik de ett minutt på hver side. Ta pannen av platen og la de stå litt i pannen for å utnytte ettervarmen for å få kamskjellene  gjenomvarmet.

Skjær squash opp i tynne skiver på langs og steik de på pannen, gjerne med noen biter paprika.

Legg den steikte squashen på et papir for å ta bort overflødig fett, og dandér den på fatet.

Legg kamskjellene på og tøm over den reduserte soyablandingen. Utrolig god og enkel forett!

 

         

 


Scampi og pasta



Jeg spiser svært lite pasta, men av og til får jeg likevel så lyst på det at jeg bare MÅ ha det. I utgangspunktet hadde jeg bestemt meg for at det skulle bli en rett uten hvitløk, for en gang skyld, men jeg klarte ikke å motstå fristelsen denne gangen heller.

Personlig synes jeg at scampi med skall er aller best på smak, så derfor steiker jeg de og skreller de når de er litt avkjølt.

Beregn så mye scampi du ønsker å spandere, men 150-200 g pr. person er vanlig å beregne.

Denne gangen hadde jeg ingen smakstilsetning på scampien. De ble tint og steikt på panne med god varme til de skiftet farge. Når scampien har kjølnet, renser man de.

2 personer

2 dl fløte (tåler man ikke melkeprodukter, så bruk soyafløte. Se info under minus melkeprodukter)

1 glass tomatpuré

1 chili (chili kan variere veldig i styrke, så forsøk deg frem)

1 kinahvitløk

Ca. 1 ts salt

Ca. ½ ts pepper

Rens og hakk hvitløk og chili og ha det i en panne sammen med fløte og tomatpuré. La det hele få koke opp og la det deretter stå og trekke helt opp under kokepunktet til resten av maten er ferdig

4-6 buketter med brokkoli

1-2 stenger selleri

½ pakke asparges

½ pakke sukkererter

Rens og del alle grønnsakene i passe biter. Forvell (dvs. ha grønnsakene ca. 1 minutt i kokende vann) alle grønnsakene bortsett fra sukkerertene, for de er best sprø, etter min mening.

Kok pasta etter anvisning på pakken (det kan være lurt å velge grove pastasorter, da disse er bedre for helsen)

Ha den ferdigkokte pastaen og grønnsakene i tomatsausen og bland alt godt.

Strø scampien på toppen.



 

 

Scampi og kamskjell i hvitvin


3-4 personer

1 pakke scampi med skall (jeg synes det smaker bedre, men man kan selvfølgeig kjøpe ferdigskrelte scampi også)

1 pakke kamskjell

1 rød chili

1kinahvitløk eller 4-5 hvitløksfedd

Smør/olje å steike i

½ purreløk

1 ½ assorter paprika

1 persillerot

4-5 buketter med blomkål

4-5 buketter brokkoli

½ pakke sukkererter

Ca 1 dl tørr hvitvin. Er ikke hvitvinen tørr nok så bruk litt lime/sitron i tilegg

1 potte med dill

Ca. 1 ts salt

Ca. ½ ts pepper

Ønsker du å bruke andre grønnsaker, så står du selvsagt fritt til det.

Rens chili og hvitløk som du finhakker. Det er en fordel om sjømaten er tint før man begynner å steike den. Surr chili og hvitløk litt før å ta så litt og litt scampi på pannen så den ikke blir så nedkjølt. Når de er blitt rød, så vender man dem. Legg dem til avkjøling på en tallerken eller papir. Rens og del alle grønnsakene i biter og wok dem. Helt til slutt steiker man kamskjellene og har et lett dryss med salt og pepper på. Rens scampien å ha dem i grønnsakene. Finhakk persillen og ha også den i grønnsakene sammen med hvitvin. Smak til med salt og pepper og eventuelt lime/sitron, helt til slutt har man kamskjellene i. Server for eksempel med ris.

 

 

Scampi med salat med smell i


Dressing 

Denne dressingen kan selvfølgelig lages med hjemmelaget majones og man behøver ikke ha den sammen med grønnsakene. Men det smakte meg udmerket.
Dressingen passer også godt til tapas, skaldyr og på brød.
1 pakke ekte majones

½ chili

2 eller flere hvitløksfedd

Et stykke med søt paprika

Ca. 1 ss finhakket fersk basilikum (tilsvarer ca. 1 ts tørket basilikum)

½ ss saft av en lime

Ca. ½ ts salt

Ca. 1 krm pepper

Ha majonesen i en skål. Rens og finhakk chili, hvitløk, paprika og basilikum og ha de i majonesen. Ha så i saften av lime og smak til med salt og pepper.

Grønnsaker til salaten

3-4 blomkålbunter

3-4 brokkolibunter

Ca. ½ pakke sukkererter

Eventuelt mer søt paprika.

Her kan man velge om man ønsker å forvelle blomkålen og brokkolien (å forvelle betyr å ha grønnsaker i kokende vann ca.ett minutt slik at de blir litt lettere å spise). Del grønnsakene opp i forholdsvis små biter og ha de i en skål og hell på dressingen og bland godt.

Scampiene hadde jeg på steikepannen til de skiftet farge og hadde så steikt aubergine til (og den kombinasjonen likte jeg veldig godt), men man tar det man liker og har i huset.

 

PS: har du lyst å spørre om noe, eller bare kommentere? Helt øverst til venstre står det "kommentarer", trykk på den så får du frem et felt du kan skrive i.



 

Scampi i spinat



4 personer

1 pakke scampi (med skall blir smaken best, men bruk gjerne ferdigrenskede)

Smør eller olje til steiking

2 pakker spinat

1 hvitløk uten fedd

1 chili

1 pakke vårløk eller tilsvarende annen løk

1 paprika

1 pakke sukkererter

Ca.2 dl fløte (tåler man ikke melkeprodukter, bruker man soyafløte eller kokosmelk)

1 ts salt

½ ts pepper

Rens og del hvitløk, løk og chili i biter. Her vil det bli forskjellig om man bruker scampi med eller uten skall. Scampien med skall surres sammen med det overnevnte og tas bort igjen for skrelling og legges så i til slutt. Scampi som er renset tar man i på slutten, da unngår man at de blir seige.

Ha spinaten på pannen og la den få surre. Rens og del paprikaen og ha den i. Ha på fløten og smak til med salt og pepper. Helt på slutten tar man i sukkererter og scampien, og maten serveres med villris, fullkornsris eller lignende



.

Reker med dressing som smeller


Når fredagen kommer, vil en gjerne ha noe godt som også er lett å lage, så her er et alternativ:

Dressing som smeller

Til ca. 4 personer

½ pakke majones

½-1 chili (og det er her man bestemmer hvor mye det skal smelle)

½-1 kinahvitløk (den som ikke er i fedd)

1 limebåt

Ca.1 ts salt

1 ts dill (dill passer godt til sjømat, men skal dressingen brukes til for eksempel kjøttretter, kan dillen kuttes ut)

Ha majonesen i en skål. Jeg liker veldig godt chilismaken, men er ikke så glad i å tygge store biter med chili. Derfor skar jeg opp chilien i biter og presset den gjennom hvitløkspressen sammen med hvitløken (er man ikke like pysete som meg, bare finhakker man den) og har den i majonesen, sammen med salt og lime. Rør det godt sammen og tilsett dill, om man ønsker det.



Bruk ferdig skrelte reker eller skrell selv (de er best etter min mening). Bruk pitabrød, loff eller baguetter eller lignende, og ha dressing på begge sidene. (Jeg tok en glutenfri pizzabunn og varmet og delte den i 4 deler). Bruk salat etter ønske, jeg brukte crispisalat, paprika og squash.



  Facebook side: https://www.facebook.com/pages/Mors-Matblogg/189642584389662

 

Wok med scampi og fisk

Facebookside: https://www.facebook.com/pages/Mors-Matblogg/189642584389662

Wok med scampi og fisk



Bruk de grønnsakene du har og liker (de har fått poser med ferske blandingsgrønnsaker i butikkene, så slipper en å bruke frosne), men jeg brukte disse grønnsakene:

Ingefær (rens et stykke og rasp det)

Hvitløk (rens og hakk, eller bruk hvitløkspresse)

Smør eller olje til å steike i

Blomkål

Aubergine

Purreløk

Brokkoli

Paprika

Squash

Scampi

Fisk (i dag brukte jeg opptint torsk i blokk)

Salt og pepper

1 krm Tandoori Masala (dette krydderet så jeg faktisk var kommet i vanlige butikker også)

(Krm betyr forøvrig kryddermål)

Rens og rasp ingefær og hvitløk, deretter rens og del de andre grønnsakene i biter. Ha smør eller olje i wok eller en annen panne (teflonpanne er helt perfekt). Så tar man ingefær, hvitløk, blomkål, purreløk og aubergine i, og når disse har fått kost seg på pannen noen minutter, tar en i paprika og brokkoli (squash tåler svært lite varme, så den er det lurt å vente med til alt det andre er ferdig). Så skjærer en fisken i biter og har den i pannen, og så scampien (jeg liker å ta av halen på den, men det er en smaksak). Så smaker en til med krydder etter ønske. Jeg hadde kokt ris til, men det holder nesten med å ha wok'en som den er, synes jeg.

Havets gleder

Havets gleder

Hva er vel en sommer uten å kunne sitte ute å spise krabbe eller annet havet( eller butikken;-) har å by på. Fra mine barn var små, har vi kost oss med krabber, reker, blåskjell osv. Og dette nyter vi gjerne sammen med gode venner og naboer. Så når det endelig ble varmt og godt i været,  snudde vi oss på hælene og laget et spleiselag så vi fikk en skikkelig matfest.

Og slik ble menyen til slutt:

Dampede blåskjell, reker, scampi, krabbe og ikke for å glemme is med Bjørg sitt mest fanatsiske hjemelagde bringebærsylteøy til dessert. 



 Med bord og stoler fra naboene, er vi godt hjulpet for å få en trivelig stund sammen



Krabbene ble levert på døren og naboen kokte og renset de slik at de ble klar for servering.

Når man koker krabbe, må en ha levende krabbe i kokende salt vann.(omternt like salt som sjøvann)

De bør trekke i ca 30 minutter, alt etter hvor store de er, og så må de avkjøles før de renses.

Fantastisk god mat!



For å få gode blåskjell bruker jeg å ha løk, litt hvitløk, fersk chili, smør og hvitvin til å dampe blåskjellene i.

Rens løk og chili. Smelt smøret i en stor panne og surr løk og chili noen minutter. Ha i hvitvin, og når det koker opp, har man i blåskjellene. Ha på lokket og la de trekke i ca 10 minutter eller til skjellene har åpnet seg. Er det skjell som ikke åpner seg, så kaster man de. Vil en lage blåskjell suppe, kan man ha i en skvett fløte eller evt. søyafløte om man ikke tåler melk. Vi spiste blåskjellene og lagde suppe av kraften dagen etter på. Da hadde jeg i litt purreløk og reker i tilegg til litt fløte. Nam nam og atter nam.

Scampien ble tint og marinet i olje, chili og hvitløk noen timer før servering. Rett før servering ble scampien lagt i et dørslag så den fikk renne av seg marinaden. De ble stekt på en god, varm panne med smør på begge sider i noen minutter, så fikk de et lite strø av salt. Det er viktig å ikke ta for mye på pannen av gangen så den blir for kald, da blir scampien kokt i stede for steikt.

Rekene ble tint på avispapir og lagt i skåler. Som tilbehør hadde vi salat, hvitt brød, smør, majones og sitron/lime. Så var det bare å sette seg til bordet med den viktigeste bestandelen, og det er mine barn og mine  fantastiske venner. Noe bedre kan man neppe finne på en herlig, varm sommerdag!

Tips til Grillspyd

Tips til grillspyd

Sommeren har visst glemt å komme til Vestlandet i år, men vi gir ikke opp, håper og dersom det skulle komme en dag med fint vær, så er alt som kan krype å gå av både små og store ute for å virkelig ta til seg de tiltrengte soltimene eller sekundene. Skal vi da få tid å grille noe annet en pølser må det gå fort, så her er to tips for å ha på grillen.

Kjøttboller med squash, paprika og løk. Jeg hadde ferdiglagde spanske kjøttboller i fryseren som er veldig mye smak i. En bruker det en får tak i, eller har av kjøttboller og grønnsaker.



Dette er garantert noe barna vil like.

Personlig er jeg veldig glad i sjømat og foretrekker dette om det lar seg gjøre, så her er en variant.

Kamskjell, scampi og rød og grønn paprika (for det var det som var i kjøleskapet). Jeg bruker å ha en ferdiglaget olje stående i kjøleskapet med rapsolje, masse hvitløk og chili og den tømte jeg over. Hadde også et dryss hvit pepper over og litt salt. Når jeg hadde grillet disse spydene ferdig på ikke for hard varme, hadde jeg på litt lime. Kanon godt og sunt. Mange vil hevde at dette er dyr mat, men da tror jeg dere må begynne å regne ut hva det koster med kjøtt og tilbehør. Grovt regnet så kom de tre grillspydene på under 20 kr tilsamen. Ta utfordringen å regn og sammenlign selv ;-)



 

Steikt ris med egg og reker

Steikt ris med egg og reker



 

4 porsjoner

3 porsjoner med ferdig kokt ris(villris er absolutt å foretrekke)(Er en veldig glad i ris, har lite tilbehør, eller en har svært god appetitt kan en øke ris mengden)( med mindre ris redusere en også karbohydratinnholde i middagen)

3-4 egg bland med 2 ss vann, ½ ts salt og 1 krm pepper

Smør til steiking eventuelt olje

Grønnsaker etter ønske, men jeg brukte:

1 paprika

½ brokkoli

Gressløk

1 boks hermetiserte erter

800 g reker med skall (en kan selvsagt bruke reker i lake eller annet en har for hånden)

Kok ris etter anvisning fra pakken eller om en har rester av ris i kjøleskap eller frys så bruker en det. Tin rekene og rens de. Rens og del grønnsakene. Ha smør i pannen og surr brokkoli og paprika litt før en tar i risen. Knekk eggene og ha i vann og krydder og bland de godt. Ha egge blandingen i risen litt etter litt og rør godt mellom hver gang. Smak til med eventuelt mer salt og pepper. En kan ha soyasaus på borde om noen ønsker det.

Har en kokt for mye ris, bør denne avkjøles fort og settes kjøleskapet om en har planer om å bruke den i nærmeste fremtid, ris blir fort en bakteriebombe. Det kan være lurt å fryse risen. Da bruker jeg å ta den i en plastpose og skrive på med vannfast tusj. Jeg flater den godt utover, da tiner den fort når en trenger den igjen og en kan klare å knekke av litt om en ikke trenger alt. Dessuten vil noe som er flatt være lettere å stable opp på hverandre og tar mindre plass en om det er i en skål eller lignende.



 

 

 



 

 

 



 

Reker

Reker

Reker hører våren og sommeren til og det er lett og god mat. Min nabo Eva hadde fødselsdag og hun inviterte på reker, salat og vin. Hvor heldig kan man egentlig være? Maks heldig er jeg rett og slett som får bo i et sånt nabolag. Så tusen takk for en hyggelig kveld med god mat og drikke.



Store fine reker og lette å rense

 



 Fint pyntet bord


Salaten inneholder isbergsalat, paprika, agurk, tomat, fetaost og egg
 

Hvitløks og chilimarinerte Scampi

 

Hvitløks og chilimarinerte Scampi

Datteren min hadde bursdag i går og siden hun var ute og spiste med venner fikk hun yndlingsmaten i dag.


Helene og min datter Miriam

 

1 pose med scampi

4-5 fedd hvitløk som en knuser eller findeler

½-1 chili som findeles

3 ss olje

Ta frosne scampi i en brødpose sammen med olje, hvitløk og chili og legg de i en skål natten over. Det kan være lurt å snu litt på posen av og til.

Jeg hadde wokkede grønnsaker og ris til.

Grønnsaker: sukkererter, squash, rød paprika, vårløk og asparges.

Så brukte jeg villris.

Det siste som gjøres er å steike scampien, blir den stående for lenge blir de seig. Ha en varm steikepanne med olje i, ikke legg scampien i pannen før pannen er varm. Det kan være lurt å ha silt av rekene før en begynner å steike de. Ikke ha for mye på pannen av gangen. Når de er blitt rosa på begge sider er de ferdig(det tar kun et minutt eller to)



 

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits