hits

Pølseretter

Stekt servelatpølse og kålrotstappe

Det enkle er ofte det beste som noen seier :-D . Dette er ikke mat jeg spiser ofte, men du hendelse hvor godt, og min yngste datter elsker kålrotstappe så det er gøy å lage det til henne.

Kålrabistappen lager jeg på en meget enkel måte, oppskriften finner du HER

 

Vossakorv med kålrabistappe

Kålrabistappe er en av de tingene mine barn mener at ingen kan lage bedre en meg, bra det er noe ;-). Men kålrabistappe  er  noe som hører til julematen her på Vestlandet.

Til 2 personer: 

1 liten kålrot

50 g smør (Bruker aldri annet en setersmør eller olje i mat, fuskesmør er fullt av e-stoffer og tull som overhode ikke er naturlig eller sunt for oss).

1 krm salt

1 krm pepper

Jeg skreller og deler kålroten i biter, slik at den blir fortere kokt. Ha den i en panne med vann som akkurat dekker kålroten. Den trenger mellom 45-60 minutters koking før den er helt myk. Når den er kokt, heller en av vannet,  har i smør, og bruker en stauke/stavmikser/mikser for å Lage mos. Så smaker jeg til med salt og pepper.

Vossakorven varmet jeg i litt vann. Når man har kålrabistappe trenger man nesten ikke poteter, er min mening ;-) Eller hva seier du?

                                                   

 

Steikt middagspølser med rotmos

I kveld skal jeg møte tre barndomsvenninner, og det blir nok noe deilig mat der tenker jeg. Men jeg var på Bønes kjøtt (lokal kjøttproduksjon) for å kjøpe fåresvange til å lage lammerull av, og der har de utrolig mye nydelig mat. Og jeg kunne da ikke kjøpe med meg litt forskjellig når jeg først var der. Og jeg måtte simpelt tenn bare ha steikt middagspølse selv om jeg får mat seinere. 

Det er ikke så lett å se det, men i mosen er det både gulerøtter og blomkål i tillegg til poteter, en god klatt smør, litt salt og hvit pepper så har man verdens beste rotmos. Jeg bruker aldri melk i. 

Jeg bruker stavmikser til å mose herligheten med, men da må man vær ytterst forsiktig slik at ikke mosen blir seig .    

Pølsen deler jeg i to før jeg ta skalet av og steiker den. 

 

                                                   

 

Steikt servelat med rotmos og erter

 

I dag ble det en enkel men god middag, nemlig servelatpølse fra Bønes gård (en lokal produsent), og en deilig  rotmos til. Egentlig elsker jeg erter, men det blir sjeldent til at jeg bruker det til middag.

Gulerot blomsten på toppen av mosen er laget med en skreller som du kan se den her.

Rotmosen laget jeg av:

Sellerirot

Blomkål

Smør

Salt

Pepper

Jeg renset og delte selleri og blomkål, skylte godt, og satte de så på kok  med litt vann. Grønnsakene blir ganske fort ferdig kokte, sil av vannet og ha på smøre,  bruk så enten en moser eller en stavmikser til å mose grønnsakene med. Smak  til med salt og pepper.

Pølsene steikte jeg på steikepannen, og for kreativitetens skyldt, delte jeg pølsene i 4, og satte de pent inn i rotmosen.

Siden jeg brukte frosne erter, kokte jeg opp litt vann, og hadde ertene i vannet, ertene er ferdig på et minutt eller to. Ertene la jeg rundt rotmosen.

 

Gulerot blomsten spiste jeg også, den er jo laget av økologiske gulerøtter så de er bar helt NYDELIG.
Stilig? ;-) 

Pølser og ertestuing

Pølser og ertestuing

Jeg planla å ha bønner i tomatsaus til pølsene, men det hadde jeg ikke viste det seg. ?HE HE? godt planlagt. Derfor laget jeg erterstuing av erter på boks, ikke så godt som vanlige erter man legger i vann, men god nok.
Jeg tømte vannet av ertene og hadde de og smør i gryten og kokte de opp. Så brukte jeg stavmikser og moste ertene, og smakte til med salt og litt pepper. 

I dag brukte jeg vanlige grillpølser, noe som ikke er min favoritt, men i dag er det godt NOK dagen ;-)
Jeg woket brokkoli,  squash og tomater til. Hva synes du om denne kombinasjonen?
 

 

Matbloggtoppen

Servelatpølse med rotmos

Ikke særlig avansert, men godt.

Jeg anbefaler å kjøpe kvalitet framfor billige produkter (jeg sverger til Bønes kjøtt sin servelatpølse)

Rotmos:

Poteter

selleri

blomkål

Alt kokes (deler gjerne opp potetene så blir de fortere kokt ) og siler deretter av mesteparten av vannet  (jeg tar alltid vare på kokevannet i tilfelle jeg trenger mer væske). Ha i smør, salt og pepper og mos med en rotmoser eller en maskin.

Nam

 

Matbloggtoppen

Pølser og spagetti 

Verden sunneste eller beste maten, men det får duge i dag. Jeg delte og snitte og steikte pølser og bacon. Kokte spagetti og hadde på steikefettet og litt grillkrydder. Brokkolien ble dagens helt :-)

Det finnes dessverre ikke grov glutenfri pasta. Men dere som kan spise hvete anbefaler jeg virkelig å velge grov pasta, da får dere et mye mer næringsrikt og fiberrikt måltid! 

 

Ris og pølser


I dag ble det en veldig lllllaaaaaannng dag på jobb, og da er det herlig med mat i nesten «mer» en full fart.

Jeg hadde kokt ris, pølser og grønnsaker, og slik ble det. Spisende eller? 

Til 4 personer:

Ca. 1o grillpølser eller lignede pølser(jeg foretrekker å kjøpe pølser som ikke er så mye utspedd)

Ca. 6 dl ferdig kokt ris

1 løk

¼ blomkål

¼ brokkoli

1 gul paprika

1 Orange paprika(bruk den paprikaen du har og det samme gjelder med de andre grønnsakene)

Litt fersk basilikum (bruk gjerne tørket)

2 ts koriander

Ca. 1 ts salt

½ -1 ts pepper

Rens løken og de andre grønnsakene, skjær de i passe store biter og steik på pannen. Når de har fått kost seg litt der, har man på oppdelte pølser og ris. Ha på krydder og smak til.

Pølser og kikkerter

 

600 g ferdig kokte kikkerter (det finnes både ferdig kokte erter og erter som må ligge i bløt)

Ca. 400 g kjøttpølse

2 løk

Ca. 1 rød chili (tilpass selv)

1 rød søt paprika (man bruker den paprikaen man har)

½ squash

1 potte basilikum (man kan bruke tørket basilikum også, men fersk ser finere ut og gir retten en ekstra spiss)

Allkrydder (allround)

Salt

Pepper


Kikkerter er som erter flest, men smaker gjerne litt mer og er litt mer saftige en gule erter. Dessuten holder de godt på fasongen. Som nevnt over kan man få kjøpt bløtende og kokte kikkerter. Tar man seg bryet med å legge erter i bløt over natten og koke dem i en time, blir det mye billigere og man kan fryse ned det man ikke bruker til en annen gang.


Rens og finhakk løk, paprika og chili. Steik alt i smør, og ha deretter i pølsebiter. Når alt har lett brunet, tar man i kikkerter og oppdelt squash og tilsetter krydder og finhakket basilikum.


Maten er klar for servering når ertene er varme og man har tatt på passelig krydret etter din smak!

 

Ville du kommet og spist middag om du fikk servert dette?
Servelatpølse med rotmos

 

Beregn mellom 150-200g servelat pr. person (jeg kjøpte Bønes sin pølse, den inneholder kun reine råvarer)

Rotmos til rundt 4 personer, denne gangen av:

1 blomkål

1 brokkoli

1 bunt med vårløk

Ca. 50 g smør, eller etter ønske

Salt og pepper

Rens og del grønnsakene i forholdsvis små biter og kok i så lite vann som mulig (ha lokk på gryten).

Kok alt mørt og tøm av vannet (grønnsaksvannet er det forresten veldig god smak på og kan med fordel drikkes), ha i smør og bruk stavmikser eller lignende redskap for å mose grønnsakene godt. Smak så til med salt og pepper.

 
Steikt julepølse
Jeg steikte julepølse, kokte poteter, løk og speilegg. Hadde små tomater til.

Grønnsakspuré med pølse i

I dag skulle jeg til tannlegen og hadde liten tid, så til middag tok jeg rester av grønnsakspuré som jeg hadde til torsken i går,

 og den tok jeg og hadde pølsebiter i.

4-8 pølser avhengig av  hvilken kvalitet man velger

 

Grønnsakspuré

 

4 gulrøtter

4 poteter

Ca. 1 blomkålhode

Ca.50 g smør (eller avhengig av hvor mye man ønsker å spandere)

 

Salt og pepper

Jeg renset og delte alt i forholdsvis små biter (det måtte gå fort, siden jeg var sulten som en ulv) og lot de koke til grønnsakene var møre. Da silte jeg av vannet, hadde smøret i og brukte en stavmikser til å mose grønnsakene med, og til slutt smakte jeg til med salt og pepper.  

 

dw12dt

Pølser med steikte søtpoteter

 

 

Jeg forsøker alltid å kjøpe pølser som inneholder minst mulig annet enn kjøtt og krydder. De er dyrere enn vanlige pølser, men man trenger til gjengjeld mye mindre for å bli mett.

Jeg renset søtpoteten, delte den i tynne skiver og hadde den på steikepannen med litt smør. Man må vende de av og til under steiking.

Jeg hadde steikte tomater til.

 
Pølser på en snurr

 

Jeg har lenge tenkt på å lage innbakte pølser, noe som vi laget ved flere anledninger da jeg gikk på høgskolen. Jeg husker spesielt godt en gang vi hadde slike med oss ut på tur og steikte de på bål.

Så i dag tok jeg meg selv i nakken og laget pølser på en snurr. Jeg laget med glutenfritt mel, men bruker man spelt- eller hvetemel blir de mye finere enn de jeg laget. På den ene deigen tok jeg ketchup og på den andre hadde jeg ingenting.

Jeg brukte bakepulver til heving siden det da går veldig fort å få de ferdig. Men man må gjerne bruke gjær, om man ønsker og tar seg tid til det. Man kan godt lage mange og legge i fryseren, så er det lett å ta opp og spise.

Med hvete:

1 dl sammalt hvete

1 dl hvetemel

Ca. 1 dl vann eller melk

2 ss olje

½ ts salt

1 ss bakepulver

Ha det tørre (ikke bakepulver) i en bolle og ha i all væsken. Blir deigen av en eller annen grunn for tørr, tar man i litt mer væske, er den for våt, så ta i mer mel. Ha i bakepulveret og bland alt godt sammen. Del deigen i små biter og rull de ut som en slange og snurr rundt en og en pølse.

Ønsker du å bruke gjær, så forhev deigen før du ruller den ut, og la de ferdige pølsene med deig få ligge en stund til heving før du steiker de.

Steik på ca. 200 g i 10-15 minutter (de skal være gyldent brune)

Glutenfrie

Til ca. 4 pølser:

3 dl glutenfritt mel (jeg brukte Toro sitt havrebrødmel)

2 ss olje

Ca. 1 dl vann

1 krm salt

3 ts bakepulver

Ha væsken og saltet i melet og bland det godt sammen. Ha i bakepulveret til slutt og kna det godt inn i deigen. Blir deigen av en eller annen grunn for tørr, så tar man i litt mer væske, er den for våt, ta i mer mel. Bruk et matpapir eller lignende og trykk ut til en passe firkant til å ha pølsen i, og rull rundt denne. Steik i 10-15 minutter på ca. 200 grader.

Ønsker man å bruke gjær i stedet for bakepulver, så gjør man det samme, men setter de innbakte pølsene litt til heving før man steiker de.

  

Er jeg blitt en rosa matblogger?Jeg tuller selvsagt nå, men det var litt moro da middagen min ble rosa. Da jeg bodde i København solgte de blant annet ferske rødbeter, noe jeg sjelden ser i de butikkene jeg bruker å gå i. Men jeg var på Stend gardsbutikk og der hadde de altså ferske rødbeter, og da måtte jeg bare kjøpe. Jeg kjøpte bare en, men hva skulle jeg bruke den til? det ble jo det neste! Jeg var på min vandring i skap og skuffer på jakt etter middag, så fant jeg kikertene og så rødbetene, og deretter gikk resten av seg selv. Og jeg måtte le litt når maten ble rosa, siden det er en farge jeg i grunnen ikke er så glad i, så jeg blir vel ?mobbet? av vennene mine for å lage rosa mat nå da, hehe.

Kikkerter, med rødbeter og Bønespølse

1 porsjon

2 pølser

1 fersk rødbete

½ løk

1 vårløk

Persille

1 pakke kikerter (200g)

Smør eller olje til å steike i

Salt

Pepper

Ca. 1 ts koriander (har du fersk, så bruk gjerne det)

En god neve med persille (kan sløyfes, men den gir veldig fin smak og farge)

(Jeg tok rødbetene i litt ut i steikingen, men de bør nok få surre en stund i gryten, for mine ble litt harde)

Skrell rødbeter og løk og del de i biter og la de surre i gryten i ca. 10 minutter, eller til de er møre. Del pølsene i biter og ha de i gryten og deretter kikertene (husk å tømme vannet av ertene).

Finhakk persille og ha den i sammen med resten og smak så til med salt, pepper og koriander.


Ikke noe godt bilde, men et bilde ;-)
 

Sommerkål med pølser på en annen måteDenne oppskriften fant jeg også i Byavisen her i Bergen og den har hengt på kjøleskapet i lengre tid, men først nå var tiden inne for å sette i gang å lage den. Og lettere mat å lage skal man lete lenge etter, og så utrolig smakfullt og godt!

Som vanlig har jeg laget min egen vri, siden jeg ikke hadde spansk pølse og brød til. Derfor skriver jeg nå både originaloppskriften og min variant, så kan man velge hva man vil lage.

Min måte å lage den på:

Til en person

2 ss olivenolje (ikke bruk for mye varme på den, for da blir den ødelagt)

1 kinahvitløk

½ rød chili

1 godt stykke sommerkål

2 Biffgrillpølser (fra Bønes Kjøtt, et lokalt pølsemakeri her i Bergen. Denne pølsen er det bare kjøtt, salt og pepper i og gir ikke den kryddersmaken som skal til for å lage den som i orginaloppskriften)

Ca. 1 krm salt

Rens og del hvitløk og chili i biter, ha olje i en gryte og surr det på forholdsvis svak varme. Del pølsene i biter og ha også disse i gryten, og deretter strimlet kål og la alt surre i ca. 5 minutter. Smak til med salt til slutt. Jeg spiste det uten brød, men det kan man gjerne ha til.

Originaloppskriften:

Det står ikke hvor mange den er beregnet til, men jeg vil tror det er passe til 2 personer

300 g sommerkål

3 fedd hvitløk

200 g chorizopølse

2 ss olivenolje

Rens og del hvitløk, kål og pølse og surr det i olivenoljen i ca. 5 minutter.

Server gjerne med grissini (jeg har ikke hørt om det før) eller annet brød. 

 

 

Pølser med røde linser og grønnsakerDa har jeg vært på tur med bare tynne folk i Tjukkasgjengen, en landsomfattende turgruppe. https://www.facebook.com/Tjukkasgjengen om man skulle ville være med.

Avdeling Bergen https://www.facebook.com/groups/295513573838361/. Og gutter, det er nesten bare flotte unge jenter der, så sleng dere med!

Uansett må man ha mat og da blir det som oftest når man ikke har planlagt veldig godt hva man skal ha til middag; man endevender kjøleskapet på leiting etter noe spisende. Og siden noen av grønnsakene i mitt kjøleskap var blitt såpass 'tilårskomne' at det var på høy tid å få spist dem opp, så ble disse min grønnsaksblanding til dagens middag. Men uansett hvilke grønnsaker man bruker så blir maten god, så kjør på og forsøk deg fram.

Til en person

Ca. 1 dl linser. (Kok etter pakkens deklarasjon, dvs. rundt 10 minutter med salt i).

Et stykke blomkål som jeg delte i forholdsvis små biter sammen med linsene

-------

Tre pølser

½ kinahvitløk (hel hvitløk, men bruk gjerne 2-3 fedd i stedet for, eller kutt den ut)

Ca. 2 cm med ingefær

1 stykke purreløk

Et stykke squash

Litt salt og pepper

Rens og del ingefær og løk og surr de på pannen sammen med pølsene (man trenger ikke å steike grønnsakene og pølsen, men det gir bedre smak. Og hadde min kokkelærer sett hva jeg skriver nå, så hadde jeg vel fått en kjevle i hodet, hehe).

Når linsene er ferdigkokte, blander man de sammen med grønnsakene og pølsene og smaker til med litt salt og pepper.Julepølse med bacon og kålrabistappe

Snart er det jul og en må jo smake litt på julematen, og hva er da mer naturlig å lage enn julepølse? Her på Vestlandet har vi ikke noen særlig tradisjon for julepølse slik som der det er vanlig med svineribbe. Derfor er det vel gjerne naturlig å lage vår egen vri på retten, derfor bacon og kålrabistappe til. Og det falt i smak hos min yngste datter og da er alt såre vel.

Jeg delte pølsene i biter, delte dem deretter i to på langs og så tok jeg av skinnet før jeg steikte de.

Baconet ble delt i biter og steikt.

Kålrabistappe

1 stor kålrabi

100 g smør eller mer (jeg bruker aldri annet enn sætersmør eller olje i mat, fuskesmør er fullt av e-stoffer og tull som overhodet ikke er naturlig eller sunt for oss)

2 krm salt

1 krm pepper

Jeg skreller og deler kålrabien i biter (da blir den fortere ferdigkokt). Ha den i en panne med vann som akkurat dekker kålroten. Den trenger mellom 45-60 minutters koking før den er helt myk. Når den er kokt, heller en av vannet, har i smøret og bruker en stauke/stavmikser/mikser for å lage mos. Så smaker en til med salt og pepper. 

Pannekake med pølse og bacon

 

 
Det blir ganske sjelden at jeg lager pannekaker, og det er vel flere grunner til det. Den ene grunnen er at det tar sin tid å steike de. Men når en har tre fine ungdommer som ønsker seg dette til middag, ve,l da er ikke mor vanskelig å be. Det er ikke så vanlig å bruke pølser og bacon i pannekakene, men for min del så føles det ikke som middag uten. 

Og det som er så greit er jo at en serverer det ved siden av pannekakene, så kan jo alle ta i det de ønsker selv.

Det er selvsagt heller ikke å forakte å ta en pannekake til dessert med Bjørg'en sitt fantastiske hjemmelagde blåbærsyltetøy.

Pannekaker med hvetemel og melk

For å få litt sunnere pannekaker bruker jeg å blande i mer grovt mel, og gjerne litt havregryn.

Dette gjør at pannekakene etter min mening smaker bedre. (Vil man kun bruke hvetemel så er det da altså 2 dl hvetemel)

½ dl hvetemel

1 dl grovt sammalt mel

½ dl lettkokte havregryn

3 dl melk (tåler en ikke melk, bruker en soya eller rismelk) (personlig bruker jeg mest vann og litt fløte)

2 egg

1-2 ss smør

1 ts bakepulver

Ca ½ ts salt

Ha melet i en bolle og spe med vesken til det er en glatt deig. Ha i egg, salt, smeltet smør og til sist bakepulver.

Det kan være lurt å la deigen stå i 5-10 minutter før en steiker pannekakene.

Ha en god og varm steikepanne og ta en ause med deig på pannen og steik kakene til en ser at deigen har stivnet litt på oppsiden før en snur den. Det kan være lurt å ikke ha alt for sterk varme, for da kan kaken bli svidd på undersiden før den kan snues. Den første kaken jeg steiker blir en testkake for å se om det er nok salt i.

Glutenfrie pannekaker

1 dl For eksempel Toro Havremel (bør bruke grovt mel)

1 dl profiber

Ca 3 dl melk (tåler en ikke melk, bruker en soya eller rismelk)

2 ss smeltet smør

2 egg

1 ts salt

Ca ½ ts bakepulver

Fremgangsmåten er på samme måte som for vanlige pannekaker.

Pølser med avokadostuing

Pølser med avokadostuing

Når det endelig er fint vær vil jeg bruke minst mulig tid inne på matlaging. Og siden jeg bare skulle lage mat til meg så blir det ingen grilling. Så da ble resultatet raskt, kjapt og billig pølser og avokadostuing. Noe uvanlig og ganske nylig kommet på.

Del avokadoen og ta ut steinen. Ta kjøttet ut av skallet og mos det med en gaffel eller stavmikser og ha gjerne i blomkål eller andre grønnsaker som er kokt. Ha i litt salt og pepper.

Jeg brukte en avokado til meg og så hadde jeg grønnsaker til. 

Blomkål/potetmos

 

Det er kylling winerpølser på bilde 

Jeg hadde litt poteter igjen fra dagen før, og fikk veldig lyst på potetmos. Vel da kom jeg til å tenke på en venninne av meg som snakket om at hun laget mos av blomkål. Jeg brukte det lille jeg hadde av poteter og delte blomkål og kokte det sammen og laget stappe av det og det ble veldig smakfullt. En kan helt sikkert bruke andre grønnsaker sammen med om en ønsker, men min tanke var at blomkål og poteter har samme farge. Blomkål har også lav glykemisk indeks, det vil si at blodsukkeret stiger lite i løpe av de to timene etter en har spist. Da trenger ikke kroppen produsere så mye insulin.

2 personer

2-3 poteter(har en rester av kokte poteter kan en gjerne bruke de)

Ca ½ blomkålhode

Ca ½-1 dl melk (Jeg bruker minst mulig melkeprodukter, så jeg bruker potetvannet i stede for melk og bruker heller litt mer smør en i oppskriften for å få god stappe)Bruk melkefritt smør om en ikke tåler melkeprodukter.

½ ts salt

1 krm pepper

Skrell og kok potetene og blomkål (Om du har dårlig tid kan du dele potetene, da koker de fortere)

Mos poteter og blomkål sammen med smør og veske. Bruk en moser, stavmikser eller mikser. Men vær svært forsiktig om du bruker stavmikser eller mikser, så mosen ikke blir seig. Det går helt fint å mose andre grønnsaker etter ønske. Når potene er most, uten for mye klumper, tilsetter en salt, pepper og eventuelt gressløk.

Bønner, bacon og pølsen

Bønner og baconEn rask, billig og barnevennlig rett.

Ca 4personer

2 boks tomatbønner

4-8 pølser avhengig av hvilke en velger

1 pakke oppskåret bacon(det holder med bare pølse eller bare bacon også, eller annet en måtte ønske å bruke)

1 hakket løk

2 ts chilipowder eller lignende

Salt etter ønske (både bacon og pølsene er salt, så smak mør du tar for mye salt i)

 

Skjær opp bacon, pølse og løk og steik det til ønsket farge. Åpne tomatbønnene og hell de over og ha i chilipowder, smak eventuelt til med salt, når de har fått putret noen minutter.

Server gjerne med brød

Pølser og kålrotstappe

Pølser og kålrotstappe

Alle mine tre barn elsker min kålrotstappe. Til og med katten min, Jenny Dyp (hun er kusinen til Johnny Deep;-) liker den, så da må jeg lage det av og til. Siden datteren min ikke spiser noe kjøtt utenom pølser, så ble det pølser til middag i dag.

Til oss to brukte jeg:

1 liten kålrot

50 g smør (Bruker aldri annet en setersmør eller olje i mat, fuskesmør er fullt av e-stoffer og tull som overhode ikke er naturlig eller sunt for oss).

1 krm salt

1 krm pepper

Jeg skreller og deler kålroten i biter, slik at den blir fortere kokt. Ha den i en panne med vann som akkurat dekker kålroten. Den trenger mellom 45-60 minutters koking før den er helt myk. Når den er kokt, heller en av vannet og har i smøret og bruker en stauke/stavmikser/mikser for å Lage mos. Så smaker en til med salt og pepper.

I dag brukte jeg grillpølser, delte de i to og laget et snitt x 2 i begge ender før jeg steikte de. Dette er selvfølgelig overhode ikke nødvendig, men det blir den lille ekstra prikken over måltidet. Server sammen med kokte poteter.Pølser og potetstappe

Pølser og potetstappe

Regn ca 2 store poteter pr person      

Til 2 personer

4-5 store poteter

Ca ½-1 dl melk (Jeg bruker minst mulig melkeprodukter, så jeg bruker potetvannet i stede for melk. Jeg bruker derfor også litt mer smør en i oppskriften for å få god stappe)

½ ts salt

1 krm pepper

Gressløk (Det gir en god smak om du ønsker å bruke det)

Skrell og kok potetene (Om du har dårlig tid kan du dele potetene, da koker de fortere)

Mos poteter sammen med smør og veske. Du bruker da en moser, stavmikser eller mikser. Men vær svært forsiktig om du bruker stavmikser eller mikser, så potetmosen ikke blir seig. Det går helt fint å mose andre grønnsaker sammen med potetene. Når potene er most ,uten for mye klumper, tilsetter en salt, pepper og eventuelt gressløk.

Server med pølser som er trekket i vann/buljong og eventuelt grønnsaker.

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen