desember 2016

Et år er gått, og et nytt og ubrukt år venter oss

                                                       J...

Risboller

God jul alle sammen, håper alle får den feiringen de ønsker seg. <3                                   &...

I disse baketider

I disse tider der man gjerne baker, vasker, kjøper gaver og er super sosial, så kan det kanskje være godt å bare få en 2pitte liten" time out og mind. Jeg skreiv i går at det burde være så lett å ...

Never give up! Havreflarn

Noen ganger er ting så enkelt at det er umulig å få til, og det ble litt slik med disse kakene før jeg endelig fikk de til                     &nb...

Lutefisk med gul ertestuing og kalkunbacon

Den gang jeg vokste opp hadde vi alltid lutefisk 1 juledag, den hadde min far lutet og laget til. Det skulle være gul ertestuing og ribbefett etter dagen før til, ikke noe bacon som jeg kan huske. ...

Hvordan kan man fryse ertestuing/erter eller annen mat uten at det tar stor plass

Når man ikke kan spise ferdigprodukter på grunn av cøliaki, allergi, mat intoleranse,  man rett og slett ikke ønsker alle tilsetningstoffene som er i industri mat, eller man vil spare pen...

Trøfler med rom

God morgen :-) Alt er ikke alltid slik som det ser når en blogger, det er vel både på godt og vont :-). Disse trøflene er fra samme deigen jeg la ut sist, men jeg orket ikke å lage alt ferdig, så d...

Narviksild

Mange er vant med forskjellige sorter med sild til jul, men det er faktisk en av de matvarene jeg ikke er vant til og heller ikke er så begeistret for. Men jeg vet om opp til flere som li...

Trøfler

Nå får det snart være slutt på søtsakene før jeg triller avgårde hi hi, men det meste gir jeg bort da. Denne oppskriften fikk jeg av Monica Mo, hun lager utrolig mye godt og lekkert. Trøflene var e...

Lammerull

                                               Ting tar tid er de tre "Ten...

Sjakkruter

                                I disse tider med sjakkmester Karlsen og en enorm interesse for sjakk er de...

Pepperkaker glutenfri

I mange år har jeg laget pepperkaker med mine barn, det var en utrolig koselig tradisjon. Mange av pepperkakehusene  vi laget var rett og slett helt grusom, men vi hadde det bare helt utrolig ...

Steikte raspeballer/klubb/kompe

Søndag hadde jeg raspeballer både vanlige og glutenfrie. jeg lager alltid de glutenfrie først med salt kjøtt, tar på lokket før jeg begynner med de vanlige.  Men det som er greiene  med ...

Kransekakestenger og topper

Jammen har jeg laget mange kransekaker opp i gjennom tidene, selv om de siste ti årene har jeg ikke tenkt på å lage en gang, så ting går i perioder. Nå tenkte jeg at det var på tide å lage litt kr...

Pizza med avokado og reker

Her i familien har vi mange rare greier når det gjelder mat, og da er det bra man kan være litt kreativ og åpen om matlaging. Mine barn var hjemme i helgen, og det er vel ikke noe som er mer koseli...

After Eight

I fjord fikk jeg denne oppskriften av Margrethe, og nå har jeg laget den flere ganger. Det merkelig er at de plutselig er søkk borte     400 g kokesjokolade, 200 g melis, 1 ...

Vossakorv med kålrabistappe

Kålrabistappe er en av de tingene mine barn mener at ingen kan lage bedre en meg, bra det er noe ;-). Men kålrabistappe  er  noe som hører til julematen her på Vestlandet. Til 2 personer...
morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits