desember 2013

God riskrem fortrinnsvis med skollede mandler og Appelsinsirup

Denne riskremen med appelsinsirup har jeg fått fra en matelskende venn. Den smakte vidunderlig? Riskrem Ferdig kokt og avkjølt risgrøt. For å beregne dessert til 4 personer vil det være passe å l...

Sitromasj kake

Sitromasj kake (etter familieråd ble det navnet på kaken) Kaken er baturlig glutenfri. Bunn: 3 eggehviter 1 ½ dl sukker 1 pakke kokos Stivpisk eggehvite og sukker, velt så forsiktig i kokos...

GOD JUL

Jeg vil ønsker alle mine bloggvenner

Naturlig glutenfrie kokosmakroner

4 eggehviter;2 dl sukker (jeg brukte litt mindre)1 pakke med kokos (250g)Skill eggehviten fra eggeplommen. Personlig bruker jeg å ha en kopp som jeg har eggehvite i, en som jeg har plommene i og en...

Konfekt egg

Dette er en av de morsomste konfektene jeg noen gang har laget. Det er eggeskall som er vasket og så er de fylt med konfekt som jeg laget. Oppskriften fikk jeg av en av mine utrolig flinke bloggven...

Gryte med kjøttdeig, rødkål og kikerter

Rødkål har en nydelig farge og er derfor flott å ha i maten. I disse juletider kan det jo være at man kjøper rødkål og sitter igjen med en rest, så her har du et eksempel på hvordan den kan brukes....

Jeg er lykkelig :-)

Det er helg :-) Ha en riktig god helg, forsøk å nyte nuet for denne dagen kommer ikke igjen :-)

Kjøttdeig og pasta

4 personer 800 g kjøttdeig 1 stor løk 1 kinahvitløk 2 bokser knuste tomater og litt vann 2-3 ts hjemmelaget tacokrydder (Chilipulver, oregano, spiskum, paprikapulver, hitløk, pepper) Salt og ...

Fløtegratinerte poteter

4 personer 10 poteter ½ kinahvitløk eller 2 fedd hvitløk Ca. 5 dl fløte (den skal nesten dekke potetene) Ca. 1 ts salt Pepper 1-2 dl raspet ost Ha fløten i en skål og ha i renset og finpres...

Rigmor kokkelerer 2

Denne har jeg hatt liggende siden jeg var på besøk hos Rigmor og Terje i Bergen. Rigmor ble veldig inspirert av å lære å lage fløtegratinerte poteter, og begynte ganske umiddelbart å eksperimentere...

Hysesuppe med røde linser

Jeg tar nesten alltid vare på rester, nesten uansett hvor lite det er. Og da må man av og til huske å sjekke hva man har i fryseren uten kan det bli ganske fullt. Jeg hadde kokt hyse og ferdig kokt...

Kylling gryte med Østens smaker

Jeg var omtrent ferdig med å lage middag da jeg fikk uventet besøk av en kollega, og da måtte jeg lage mer mat. En virkelig gledelig overraskelse. Dette gjorte at jeg kom jeg litt ut av det med hvo...

Fløtegratinert hyse

Alt går i perioder og jeg har vist kommet inn i den gratinerte perioden :-). Til 4 personer 10 poteter Ca. 500 g hysefilet ½ kinahvitløk eller 2 fedd hvitløk Ca. 5 dl fløte (den skal nesten de...

Lammesadel

Lammesadel tror jeg må være et av det mest saftige delen på lammet man kan bruke. Det ser avansert ut å lage, men det kan jeg forsikre deg om at det ikke er. Det er en god del bein i lammesadel s...

Selleri og potetmos

Til 4 personer 8 vanlige poteter Ca. 500 g sellerirot 50 g smør (eller mer ) Salt og pepper Skrell poteter og selleri og kok de til alt er mørt. Tøm av vannet og ha i smør og bruk en mikser, s...

Nisse dessert

       #Dessert #jul #Nisser #jul // '); // ]]>

Ørret med Crème Fraîche

4 ørret eller laksefileter 1 løk 1 fedd hvitløk eller tilsvarende med kinahvitløk Ca.½ blomkål Ca. ½ brokkoli Ca. ½ squash 3-4 kokte poteter (jeg hadde rester av poteter og hadde de i stedet ...

Pinnekjøtt av villsau fra Solund

Min utrolige omtenksomme og snille datter Marte kom på middag. Og siden vi er like glad i god mat begge to er det ekstra kjekt å lage god mat, og da kan man kvalitetssikre pinnekjøttet før julaften...

Rigmor kokkelerer

Sist helg var jeg i Bergen hos mine kjære naboer Rigmor og Terje. Rigmor laget mat og styrte på så jeg ikke fikk gjort noe ting annet en og bare late meg. Veldig kjekt at andre lager mat til en ogs...
morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits