november 2016

Kromkaker

Kromkaker er vel nesten de enste julekakene jeg egentlig spiser selv, og det er for jeg kan bruke de til dessert eller  med annet tilbehør til. Resultatet av en dobbel porsjon, litt mye arbei...

Kreolsk inspirert ørret

Denne retten smalt i sikringsboksen, men for noen smaker! Er du glad i litt sterk mat må du prøve denne. For evig mange år siden var det en Kreolsk restaurant i Bergen, der var vel min aller førs...

Tomatsuppen Hellstrøm hadde besvimt av

Mandag er kjøttfri dag eller meat free monday om du vil, nå skal jeg ikke skryte på meg at jeg er konsekvent, men det hender. Og når alle monner drar får det være godt nok. Noe også min hjemme...

Hjemmelagde kjøttkaker og ertestuing

Utrolig saftige, smakfulle kjøttkaker!   Erterstuing er en virkelig favoritt, jeg kan spise det uten noe som helst annet. I går kjøpte jeg tre pakker med tørkede erter, og la i vann slik a...

Lapskaus med røykt pinnekjøtt og pølser

Jeg fant jeg fant, nei egentlig viste jeg om at det lå ferdig kokt pinnekjøtt i fryseren. Men det har rett og slett ikke blitt til at jeg har tatt det opp av fryseren. Men så begynte en venninne av...

Steikt hyse med klementinsaus

Når man surfer rundt på nette så dukker det opp både det ene og det andre ideen, inspirasjonen kommer, og jeg får kreert nye matretter.  Det høres gjerne helt feil ut med klementin ...

Mocca dukka (Monica Mo) sin gryte

For noen år siden jobbet jeg med to fantastiske damer, den ene het Monica og ble umiddelbart døpt til Mocca dukka, og hun andre var vår sjef Solveig. Vi tre hadde det virkelig utrolig gøy...

Gourmet plukkfisk til middag

                                                      ...

Kokt torsk med eggesmør

Kokt torsk er blant mine favoritter, utrolig god smak og enkelt å tilberede.  For å få det aller beste ut av smaken på fisken, kand en ikke være for lite saltet, derfor bruker jeg  ...

Jeg er en dyslektisk logger, eller er det blogger? hm

Denne gangen blir det ikke mat for magen, men forhåpentligvis noe å tygge på. Jeg har blogget siden 2011, da var det min datter som plutselig hadde laget en blogg til meg, og jeg som ikke kan skriv...

Brente mandler (julegaver, julegodt)

Det har virkelig tatt sin tid for meg å komme i gang med å lage litt julegaver/gleder, men den som venter på noe godt osv. Hvorfor vi  kaller de for brente mandler aner ikke jeg, for om ...

Kylling lår med pomfritt og aioli

Har du tenkt tanken noen gang at noe mat bare føles godt å spise? Da mener jeg at feks. som kylling som har blitt behandlet noenlunde når den levde, eller at maten er økologisk, eller plukket selv,...

Hjemmelaget ripsgele til julegaver

Å lage julegaver selv har jeg tenkt på i sikkert 30 år, og det har da hent at jeg har laget noen få ting. Der jeg bodde før hadde jeg to store ripsbærbusker, og en solbærbusk, men jeg tror nesten a...

Ripsgele

Mange som har hage har gjerne ripsbusker siden de er lett å få til, og rips er godt. Å kalle bakhagen min hage, er vel en smule overdrevet, derfor har jeg døpt den for Damaskus. Men det var rips på...

DISC analyse

Sponset innlegg. Det hender det detter inn noen tilbud om å gjøre,få eller teste diverse  produkter, og for det meste takker jeg nei. Men her klarte ikke nysgjerrigheten å styre seg, så jeg t...

Kylling nuggets med rotmos

Sist  jeg laget disse sist, fikk jeg straks melding fra min yngste datter at hun kom på middag og hun ville ha nuggets med rotmos. Og hva gjør vel man ikke for siden barn :-)))). Veldig koseli...

Tante Anna sine fantastiske hjemmelage fiskekaker

Jeg har en ung sprek tante på rundt de 80, som egentlig ser ut og oppfører seg som en sprek 60 åring. Hun er bare helt fantastisk å lage mat, og hun har nok begynt svært tidlig å lage mat sammen me...

Middagspølse i brun saus på 5 minutter

Jeg kan ikke ha deilige kylling nuggets hver dag, for med litt middagspølse fra Bønes kjøtt, rester etter middagen lørdag  passet det godt i dag. Siden jeg også hadde ferdig kokte p...

Brun saus på 5 minutter

Til 4 personer. 6 dl vann (man kan bytte litt av vannet ut med litt fløte eller melk om man ønsker det) 2 buljongterninger som knuses litt 1- 2 ts sukkerkulør (jeg var litt uforsiktig å ikke bru...

Cøliakifruens kylling nuggets (glutenfri)

Jeg nevnte for en tid tilbake at jeg har kjøpt meg en fantastisk flott kokebok av Wenche Romslo som jobbet for meg da jeg drev "Det sunne hjørne" Kokeboken hennes heter "Cøliakifruens glutenfrie fa...

Steikt ørret med mangosalat

En lynkjapp middag på en søndag! Inspisert av maten til Åse i går kveld, ble det ørret og mangosalat i dag etter tur. Åse er en barndomsvenninne som virkelig inspirer meg i matveien, hun tråler hv...

Steikt middagspølser med rotmos

I kveld skal jeg møte tre barndomsvenninner, og det blir nok noe deilig mat der tenker jeg. Men jeg var på Bønes kjøtt (lokal kjøttproduksjon) for å kjøpe fåresvange til å lage lammerull av, o...

Wok med kylling

Av en eller annen grunn er det VELDIG lenge siden jeg har woket noe som helst.   Men nå hadde jeg så mye gode grønnsaker at jeg ble fristet til å woke igjen.  Når man woker bruker man de...

Steikt ris med egg og grønnsaker

BIR (den lokale søppelbedriften vi har i Bergen og omegn) burde egentlig elsket bloggen min, for halvparten av alt jeg lager er rester ;-).  Vel , jeg hadde rundt en halv porsjon ferdig ...

Thai inspirert suppe med steinbit og ørret

                                   Jeg blir mer og mer glad i mat med mye smak, og mat som er inspirert ...

Fullstendig meningsløst benløst

Noen ganger kan man lure på om de som gir navn til en rett har vært helt med sine fulle fem!!! Og hva er nå dette for noe greier da?  Benløse fugler!!! Hvordan kan kjøttdeig bli fugler, ikke ...
morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits