november 2011

Frysing av ris og andre lignede matvarer

// '); // ]]> 5 minutters ris er greit å bruke i nødstilfelle, men inneholder omtrent ingen næringstoffer og har en svært høy glykemiskt index (blodsukkeret stiger fort og høyt). Derfor kan ...

Råd og vink om matlaging. Bla. salt, pepper

// '); // ]]> Å lage mat er en kunst, det vil si at det bør være en balanse i maten, men i grunnen kan en gjøre som man selv ønsker. I grunnen ganske genialt.Hvordan skaper man balanse i m...

Risotto med lite ris og masse otto

// '); // ]]> 4-5 personer 600 ? 800 g kjøttdeig (her har jeg brukt kyllingkjøttdeig) 2-3 dl ferdig kokt ris (Det er veldig sjeldent jeg ikke får rester etter ris, jeg legger det i en plas...

Dette er grunnen til at jeg bare bruker smør eller olje i maten og ikke margarin

// '); // ]]>Denne siden vil jeg dele med dere. Dette er grunnen til at jeg bare bruker smør eller olje i maten.    // '); // ]]>// '); // ]]>    

Bakt øret med persille

// '); // ]]> Etter min mening er ørret bedre enn laks, men dette er selvsagt en smakssak. Det er vanligvis ikke like lett å få tak i ørret som laks, og ørreten er normalt sett dyrest. Men i d...

Kylling med ingefær

// '); // ]]> 2-3 kyllingfiletter pr. person 1 bit av ingefær (det er tydelig at det er stor forskjell på hvor sterk smak det er på ingefæren, så forsøk deg litt frem så maten ikke blir alt...

Fylte brød med tørkede tomater

// '); // ]]> 1 dl sammalt hvete1 dl sammalt rug1 dl havregryn2 dl hvetemel½ pk. tørr gjær½ ts salt2 dl lunkent vann2 ss oljeCa. 50 g eller mer med tørkede tomater1 ss karve (den kan godt legg...

Berit sin gulrotsuppe

// '); // ]]> Norges land finnes det mange utrolig flinke, matglade mennesker og i dag skal jeg presentere en av de. Det er Berit som er fra Måløy, men som både titt og ofte i er Trøndelag, sl...

Gratinert kjøttdeig med potetmos

// '); // ]]> 4 personer 2 pakker kjøttdeig 2 løk 1 ts pepper 1 ts koriander 1 ts chilipulver 1 ts timian 1 ts basilikum 2 ts oregano 2 ts salt Rens og del løken, la den surre på ste...

Kylling med Kormasaus

// '); // ]]> Det er slettens ikke verst å komme til ferdig middag og spesielt når det både ser og smaker utrolig godt. Så jeg tror jeg skal ønske meg en kokk til jul jeg ;-) Bruk ferdi...

Fiskeboller i hvit saus med bacon

// '); // ]]> Facebook side: https://www.facebook.com/pages/Mors-Matblogg/189642584389662 Hvit saus 4 personer To beger med fiskeboller Bruk kraften til fiskebollene (Melkefrie fiskebo...

Ytrefilet av hjortekalv med fløtegratinerte poteter

// '); // ]]> Ytrefileten steikte jeg på steikepannen med knuste einebær. Det som er viktig når man steiker slikt kjøtt, er å ikke steike det for hardt og mye, for da blir det tørt, se...

Restekaker

// '); // ]]> Jeg ryddet i kjøleskapet og tenkte at det burde da være mulig å lage noe av søtpotetpuréen og fisken, og det ble lettere enn jeg først tenkte.Puré av søtpoteter (http://www.dins...

Burger uten brød med bacon

// '); // ]]> I hurten og sturten kan man også lage både god og sunn mat og det ble burger (kjøp de med minst 80% kjøtt i om du ikke lager de selv, de er sunnest, mest økonomiske og best).Jeg ...

Hjemmelaget peppersaus på 5 minutter

// '); // ]]> 3 dl fløte (bruk kokosmelk eller soyafløte om man ikke tåler melkeprodukter) 1/2 ss malt peppermix 1 ts hel pepper 1 ss maizena 1 buljongterning Ca 1 ts sukkerkulør Sma...

Kylling i karri

// '); // ]]> 4 personer4 kyllingfileter eller annen kylling1 stor løk1 rød paprika4 eplerSukkererter8 dl vannCa. 3 ss maizena1-2 buljongterninger2-3 ts karri1-2 ts saltCa. 1 ts pepperDel kyll...

Pasta med pesto og laks

// '); // ]]> Når man har laget pesto, blir det gjerne noe mat med pesto på. Og hva passer vel bedre enn å lage pasta med pesto i? I tilegg bør man forsøke å få i seg en del fiskemåltider hv...

Bearnaisesaus

// '); // ]]> 1 person 4 personer40 g smør 150 g smør1 eggeplomme 4 eggeplommer½ ss sitronsaft/hvitvinseddik 2 ss sitronsaft/hvitvinseddik½ ss vann 2 ss vann½ ts estragon 2 ts estragon (bruke...

Bakt potet med bacon og svinefilet

// '); // ]]> Av en eller annen grunn, så elsker jeg bearnaisesaus, jeg kan nesten spise det med skje. Men nå er det nå en gang slik at det nok kanskje ikke er så lurt, så derfor ble det med s...

Britt Elin sin paikake

// '); // ]]> Min gode venninne Britt Elin hadde laget en kjempegod paikake i dag som hun inviterte meg på. Den var utrolig god og så veldig delikat ut. Hun brukte en rund kakeform til å ha pa...

Hjemmelaget pesto

// '); // ]]> Pesto 1-2 fedd hvitløk 5 ss pinjekjerner, eller en kan bruke valnøtter, solsikkefrø osv. (*1.Se under) 1 potte basilikum 75 g parmesan (*2. se under) PS: Det står gje...

Dressing som smeller

// '); // ]]> Til ca. 4 personer ½ pakke majones½-1 chili (og det er her man bestemmer hvor mye det skal smelle)½-1 kinahvitløk (den som ikke er i fedd)1 limebåtCa.1 ts salt1 ts dill (dill p...

Reker med dressing som smeller

// '); // ]]> Når fredagen kommer, vil en gjerne ha noe godt som også er lett å lage, så her er et alternativ:Dressing som smeller Til ca. 4 personer ½ pakke majones½-1 chili (og det er her ma...

Steikt kveite med puré av søtpoteter

// '); // ]]> Søtpoteter har en lavere GI (Glykemisk indeks, dvs. hvor fort blodsukkeret stiger av en matvare) enn poteter, og forskning viser at de stabiliserer blodsukkeret. Derfor er idet i...

Moussaka

// '); // ]]> Denne retten er naturlig glutenfri. Ønsker man den melkefri, må en bytte ut fløten med soyafløte og osten med soyaost.1 pakke kjøtt- eller karbonadedeig (400g). (Denne retten kan...

Sellerisuppe

// '); // ]]> Magiske øyeblikk er sjelden noe man kan kjøpe, men må ta seg tid til å ta de inn over seg når de dukker opp. Og i går var jeg så heldig at jeg fikk oppleve et slikt. Det var klar...

Steikt torsk med råkost av squash og gulrot

// '); // ]]> Jeg kjøpteFirst Price frossen torsk i biter og den var i grunnen ganske så bra, men selvfølgelig ikke som fersk torsk. 3 stykker fisk pr. person Mel til å vende fisken i, ca...

Kyllingfilet med ramsløkdressing

// '); // ]]> I går var jeg på skjelte-/smalahåve- (sauehode) fest, det var litt av en opplevelse. Dette er mat som jeg spiste hver høst da jeg var barn. Min far er fra Sunnfjord og der er det...

Nachos

// '); // ]]> Nachos Enkel og god mat som de aller fleste liker. I denne oppskriften har jeg brukt ferdig krydderblanding, noe jeg i grunnen ikke er så veldig glad i, men det fungerer fint....

Tikka Masala versjon 2

Denne retten har jeg laget en gang før, og da marinerte jeg kyllingen natten over i yoghurt og diverse annet (http://morsmiddag.blogg.no/1313776788_tikka_masala.html). Denne gangen har jeg forenkle...

Treretters middag

Det finnes vel knapt noe jeg synes er mer hyggelig enn å lage mat til mine venner som alltid setter stor pris på det. En enkel og god forett som alle kan klare å lage. Forrett: 2 stor asparges ...

Steikt flyndre (Gjesteinnlegg)

I dag har jeg æren av å få legge ut en middag jeg ikke har laget selv. Og denne maten er også ?fanget? eller fisket selv. 1 flyndre som er filetert Mel til å vende fisken i ca. 2 ss (glutenfritt...

Saltet kjøtt av villsau

Saltet kjøtt av villsau På lørdag var det Bondens Marked i Bergen igjen, og denne gangen ble jeg fristet til å kjøpe litt saltet kjøtt av villsau. Å du hendelse for et nydelig kjøtt! Denne gange...
morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits