oktober 2014

Pasta med kalkun i hvitvinsaus

Vi hadde rester av kalkun og det er supert å ha sammen med pasta, og jammen santen var det hvitvin igjen på en flaske også som måtte brukes. Til to personer: Kok to porsjoner pastaskruer(les på p...

Rosa sløyfe vin i Portugal

Det er ikke vanlig å ha vin med i noe som gjelder helsen vår i Norge, men her i Portugal er verden mye rundere iallfall på dette området. Så her har en vinprodusent gitt inntekten av vinen til r...

And i Portugal.

Jeg er så heldig å ha veldig fantastiske venner som inviterte meg til huset i Portugal. Her er det helt fantastisk på alle måter. Det minste jeg kan gjøre igjen er å lage middag av og til. And er i...

Lammeburger med kantarell, salat og tzatziki

I dag hadde jeg lammeburger med kantarell, salt og tzatziki. burgernee hadde jeg i fryseren fra sist jeg laget. Ser det ikke utrolig godt ut? Vel det smakte meg helt fantastisk :-) Oppskriften på ...

Garnityr (pynt til fat på feks. koltdbord)

Det er så kjekt å få ønsker om hva dere vil jeg skal legge ut på bloggen. Denne gangen er det en flott dame som heter Tone som skal lage koldtbord til sin kjære mann som er 50 år, og hun var rådvil...

Utilslørte bondepiker ;-)

Det bogner over medfantastiskeNorske epler for tiden, og disse må vi kose oss med når vi har tilgjengelig. Siden jeg ikke kan spise brød med gluten, så brukte jeg glutenfrie knekkebrød i stede for ...

Ekte vaniljepulver

Ekte vaniljepulver er tørket pulver fra vaniljestang. Etter min mening er det mye greiere og billigere å bruke enn vaniljestang. Vaniljesukker vi kjøper på butikken inneholder ikke et gram vanilje,...

Lammeburger med tyttebærkrem og båtpoteter

Et herremåltid! Naturlig glutenfri. 400 g lammekjøttdeig 1 kinahvitløk 1 egg 2 ts spisskummen 1 ts pepper 1 ts salt Ha kjøttdeigen i en bolle å ha i knust hvitløk, egg og krydder, bland dei...

Båtpoteter

Vask og tørk potetene (beregn minst to per. pers.), skjær de opp i båter. Ha potetene i en ildfast form med salt, pepper og olje på. Har man mat med lite smak kan man gjerne bruke masse krydder, og...

Pølser og ertestuing

Pølser og ertestuing Jeg planla å ha bønner i tomatsaus til pølsene, men det hadde jeg ikke viste det seg. ?HE HE? godt planlagt. Derfor laget jeg erterstuing av erter på boks, ikke så godt som va...

Indisk Lammegryte

900 g skive kjøtt fra lammelår eller annet ferskt fårekjøtt 2 kinahvitløk 1 løk Ca. 1 cm fersk ingefær 3 store tomater 1 ts gurkemeie 1 ts kanel 1 ts korander 1 ts cumin 1 ts paprika ½ ts kardemomm...

Potetkaker/lomper glutenfri

Potetkakene smakte like gode som da jeg var liten og stod rundt steiketakken til Marta ,en helt fantastisk reservebestemor jeg hadde da jeg voks opp. Det er vel hennes, min farmor og ikke minst Ing...

Sviskekompott

1 pakke svisker ca.200 g 3 dl vann 1 liten klype salt 2 ss lønnesirup eller sukker 1 ½ ss potetmel (potetmel er glutenfritt) Kok opp svisker, vann og salt og la dcet koke i rundt 20 minutter. ...

Bananis

2 bananer 2 ss lønnesirup ½ plate mørk kokesjokolade Bruk gjerne bananer som begynner å bli brune, ta skallet av og del de opp og frys de ned. Når de er frosne har man de i en kjøkkenmaskin elle...

Humor på egen bekostning ;-)

Det er nok mye sant i dette, selv om jeg nok aldri har vært en ihuga bordbønner :-) Riktig god helg Funnet på: Dagbladet, Kald Kaffeav Linn Irene Ingemundsen, fredag 3. okt. 2014

Kalkunfilet med "hot" salsasaus

Bilde er tatt med nettbrette og det er jeg ikke flink nok å bruke, men man får en ide om hvordan det ser ut :-) "Hot" salsasaus 1 rød eller grønn chili 2 kinahvitløk Ca. 2 cm med ingefær 1 løk...

Torsk med gurkemeie og ingefær

En smakfull fiskemiddag. Til ca. 4 personer 500 g fersk torsk eller annen fisk 1 purreløk 2 gulerøtter og eventuelt andre grønnsaker som man ønsker 2 bokser kokosmelk 1 stykke ingefær rundt 1-2 cm ...
morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits