oktober 2013

Gulrotsuppe med torsk på 15 minutter


Denne suppen fant jeg også på fiskesprell sine sider, og denne laget jeg i dag.

Det er gjort noen små justeringer i forhold til den opprinnelige oppskriften.

Ustyrtelig god etter min smak!

Til 4 personer

400 g torsk, bruk gjerne annen fisk eller for eksempel fiskeboller

Litt bacon (det hadde jeg ferdig steikt, og det passet veldig godt i, men er ikke nødvendig)

8 dl vann

4 store gulerøtter

2 fiskebuljongterninger

1 bit ingefær ca. 3 cm

Litt pepper og eventuelt salt

Fersk koriander om man har, det passet knakende godt til

Maizena om suppen ikke blir tykk nok. (dette kan variere pga. størrelsen på gulerøttene).

Sette vann og buljong på kok. Skrell og del gulerøttene og ingefæren i forholdsvis små biter å ha de i pannen og la de koke opp og la de koke noen minutter. Legg så fisken opp på gulerøttene å la den ligge til den er ferdig. Ta fisken opp av pannen og mos gulerøttene med en stavmikser (om suppen skulle være for tynn, blander man Maizena ut i litt vann, heller det i suppen og gir det et oppkok). Smakte til med pepper og litt salt om nødvendig. Legg i fisken ved servering og strø eventuelt bacon og koriander om det er ønskelig.

 



 

Reker med couscous

Jeg lovet å legge ut oppskrifter fra fiskesprell kurset jeg var på i Florø. Og siden jeg ikke kan spise hvete så lager jeg heller ikke denne retten selv siden Coscos er laget av hvete. Men bilde har jeg tatt og oppskriften er klipt og limt fra fiskesprell. Hun som laget denne retten var overasket over hvor utrolig enkel den var og lage og hvor god den var.

Til dere som ikke kan spise Coscos så kan det gjerne være mulig å bruke for eksempel ris.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

400 g reker uten skall
4 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 ss olje
4 dl couscous
2 fedd hvitløk
2 rød paprika
1 ss olje
125 g fryste erter
½ ts salt
1 ss finhakket persille

Tilbehør:
Blandet salat

slik gjør du:

1. Kok opp vann med buljongterning og olje og
tilsett couscous. Se anvisning på pakken for
koketid.
2. Rens og grovhakk hvitløk og skjær paprika i
små terninger.
3. Surr hvitløk og paprika i olje.
4. Tilsett erter og la dem bli varme.
5. Tilsett rekene, bland inn couscous og smak til
med salt.
6. Dryss over litt persille like før servering.
7. Server rekecouscous med en frisk blandet salat
ved siden av.
Dette trenger du til 4 porsjoner:
400 g reker uten skall
4 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 ss olje
4 dl couscous
2 fedd hvitløk
2 rød paprika
1 ss olje
125 g fryste erter
½ ts salt
1 ss finhakket persille
Tilbehør:
Blandet salat



Bønner, egg og bacon



 

I dag ble dette middagen min :-). Bønner i tomatsaus, egg og bacoen.   

Imponert  eller? ;-) 

 

Lammeskanke med røvinsaus og mos av poteter og sellerirot

Denne anbefales å prøve!

Til 4 personer:

Beregne 1 lammeskanke pr. person og rundsteik den litt i gryten før den settes på kok.

2 store gulerøtter

1 godt stykke med sellerirot

2 middels store løker

1 ½ kinahvitløk eller 4 -5 hvitløksfedd

ca. 1 dl vinekstrakt (Det er redusert vin, så i en liten flaske er det konsentrat av ca. 5 flasker vin). Har man mye vann kan man ha i mer ekstrakt

1 ts salt

Pepper

Ha så mye vann i pannen at det dekker noenlunde skankene.

Kok skankene opp og snu de et par ganger i løpet av koketiden, som må beregnes mellom 1 ½-2 timer alt etter hvor store skankene er. Ønsker man å koke de tidligere på dagen, avkjøler man alt litt og lar det ligge i pannen i kjøleskapet til det skal brukes. Før servering har man skankene i en ildfast form, i ovnen slik at de får en litt» krispi» skorpe. Bergen rundt 5 minutter på 250 grader, har man kokt skankene før på dagen anbefaler jeg å ha litt svakere varme, for da må de stå lenger i ovnen siden de er kalde (rundt 15 minutter på 200grader).

Rødvinsaus (en aldeles nydelig saus)

Ca. 5 dl av kraften

½ ss rødvin ekstrakt (smak til om du trenger det)

1 terning med kjøttbuljong

2 ss maizena

½ ts sukker

Salt og pepper

Avkjøl kraften litt og ha i maizena, buljong og rødvin ekstrakt og sett pannen på kok under stadig omrøring. Når den er kokt opp smaker man den til med salt, pepper og sukker.

 

Mos av poteter og sellerirot

Til 4 personer

8 vanlige poteter

Ca. 500 g sellerirot

50 g smør (eller mer )

Salt og pepper

Skrell poteter og selleri og kok de til alt er mørt. Tøm av vannet og ha i smør og bruk en mikser, stauke eller stavmikser for å mose poteter og selleri. Ikke kjør blandingen for hardt og lenge, da kan den bli seig. Smak til med salt og pepper.


Rødvinskonsentratet jeg snakker om, det fås kjøpt på butikker med litt stort utvalg.



 

Matbloggtoppen

Viltgryte

 

 

Jeg fikk kjøpt et aldeles nydelig hjortekjøtt med ei jeg jobber sammen med. Hjorten er skutt her i distriktet, så dette er skikkelig kortreist mat.

Til 4 personer:

2 store løk

800g-1 kg hjortekjøtt (elg eller rein)

2 store gulerøtter

1 god bit av sellerirot

½ glass med knuste einebær

Salt og pepper

6 dl vann

Rens, finhakk og steik løken og steik deretter hjortekjøttet som er skåret i biter(Det er veldig viktig å ikke ha for mye kjøtt på pannen av gangen, for da avkjøler man pannen og kjøttet blir kokt i stede for steikt). Ha alt i en gryte og kok ut steikepannen mellom hver gang. Tilsett vannet, einebær, salt og pepper, og grønnsakene i litt store biter. La alt koke i rundt en times tid.


Ta gryten av platen og ta ut de i helkokte grønnsakene og tilsett nye mindre biter av selleri og gulrot (dette må man selvsakt ikke gjøre, men personlig synes jeg grønnsakene blir bedre og mer delikate om de ikke er i helkokte). Ha også i tyttebær, brunost i biter, steikt sopp i biter, maizena og rømme. Gi alt et oppkok under stadig omrøring. La gryten få koke i noen minutter og smak til med salt og pepper og eventuelt mer av de andre ingrediensene om det skulle føles naturlig.  

1-2 gulerøtter

1 liten bit selleri

300 g fersk sopp (champion, kantarell eller andre sopptyper)

Rundt11/2 boks seterrømme eller Crème Fraîche

1 god bit med brunost

1 ss med tyttebær (kan også bruke tyttebærs)

Salt og pepper

Jeg serverte med ris og hadde rosenkål og brokkoli ved siden av.

Jeg glemte å ta bilde da vi spiste, så dette er restene og uten rosenkål, for den spiset vi opp.  



 

Matbloggtoppen

Et herrlig helgmed fantastisk besøk :-)

 

I helgen har mine kjære nabo fruer fra Bergen vært på et heftigst og begeistret besøk hos meg. Det er bare så utrolig kjekt og det er da jeg kjenner hvor utrolig mye jeg savner de alle. Vi har spist viltgryte, lammeskank, drukket vin, vært på shopping, skravlet og ledd så vi har blitt helt andpusten. Rett og slettperfekt.



Hva er vel mer naturlig å ønske velkommen med en noe godt i glasset. Og denne gangen ble det kald rosevin.

Frokost lørdag morgen og der var jeg så heldig å få Bjørg syltetøy (fra min kjære nabo  som plukker villbringebær og lager det mest fantastiske  syltetøyet  jeg vet om).

Der det er hjerterom er det trangt ;-) Så jeg måtte ha et lite trillebord med hjemmelagde glutenfrie knekkebrød (som alle kastet seg over), grove briks og glutenfrie rundstykke, juice og store mengder kaffe.

Her har fruene inntatt sofaen etter an hard dag med shopping.

Eva er til venstre, Rigmor, Torill og Bjørg


Og her har jeg snekket meg med også:-)

Oppskriftene på lammeskank og viltgryte kommer etter hvert :-)


 






Kylling med «hot» paprikasaus og råsteikte poteter

I dag vil jeg begynne med å takke alle som er så greie å stikke innom bloggen min, det er ganske utrolig at det har blitt så mange lesere. Jeg ligger stadig blant de 20 mest leste blogger fra Bergen og på 40+ blogger, og jeg er måløs.Poenget med bloggen har hele tiden vært at det skal være enkle, smakfulle og ikke minst sunn mat. Om dere føler at jeg når opp til dette er jeg ikke sikker på, men hva mener dere om det?  

Kyllingfilet steikes på pannen eller i ovnen (jeg delte den i to på langs slik at den ble fortere gjennomsteikt).

Utgangspunktet for denne retten er fra kokeboka for alle, der stod det at man skulle ha søt chili saus på kyllingfileten når den var steikt, men det sytes jeg ble litt mye.

Saus:

Til ca. 2-3 personer (Sausen ble svært god og smakfull, derfor trengtes ikke så mye av den)

½ løk

Et godt stykke med ingefær (jeg brukte ca. 2.5-3 cm langt stykke, dette gjorde at det ble virkelig futt i sausen)

½ rød paprika

½ gul paprika

½ potte fersk koriander

1 kyllingbuljong

3 ss med søt chilisaus

1 dl vann

Rens og findel alle grønnsakene og surr de i en panne med smør/olje, og ha på vann og søt chilisaus. La det hele koke i rundt 10 minutter, bruk stavmikser eller lignede å kjøre sausen glatt.

Råsteikte poteter

Vask potetene godt, tørk og del de i båter. Ha de i en ildfast form og hell olje over, strø med salt og litt pepper. Settes øverst i ovnen på 220 grader i rundt 20-30 minutter. Vend de av og til.

Jeg hadde avokado og Cherrytomater til, rett og slett for jeg har glemt å kjøpe grønnsaker, men det funket veldig bra for meg.

 


 

Steikt laks med Guacamole


Jeg steikte laksen på pannen og hadde salt og pepper på.

Jeg hadde steikt aubergine og smørdampet kål og gulerøtter.

Smørdampe er å ha spør i en gryte og ha grønnsakene i og la de få kose seg under lokk på svak varme.

 

Oppskriften  Guacamole finner du her.



Guacamole

En enkle måte å lage  Guacamole på.

Guacamole

1 moden avocado

2 fedd hvitløk

1 ss majones

1 ss rømme (Det er ikke vanlig å bruke, så det kan kuttes ut om man ikke tåler melkeprodukter, erstatt med litt mer lime )

Ca.1 båt lime

1krm chilipepper

1 krm pepper

½ ts salt

Del avokadoen i to, og ta ut steinen. Ha kjøttet i en skål og ha i krydder, majones, rømme, hvitløk og lime. Bruk stavmikser eller en gaffel, og mos det hele godt sammen.

For at guacamolen skal holde seg lengst mulig fin, kan det være lurt å ha steinen i skålen man oppbevare den i.

 




Selleri suppe

600 g sellerirot eller 300g selleri og 300 g poteter

8 dl vann eller man kan bytte ut litt av vannet med melk eller fløte

2 grønnsakterninger

1 løk

Salt

Pepper

Gressløk om man har (det setter jo en liten farge på suppen)

Rens og finhakk løken og surr den i pannen, ha i vann, buljong og renset og delt selleri/poteter. La den koke i rundt 15-20 minutter alt etter som hvor store bitene er. Bruk stavmikser å jevne suppen med. Ønsker man å ha i melk eller fløte har man i det og til slutt findelt gressløk. Det blir veldig sellerismak når man ikke har i verken poteter eller melk/fløte, men jeg synes det er veldig godt med selleri. 

Jeg hadde nylagett glutefritt knekkebrød til :-) 

Løvbiff med selleristappe og erter




I dag hadde jeg tenkt å ha kokt skinke til selleristappe, men så hadde jeg ikke skinke! Det er da jeg er glad for at jeg fryser kjøttdeig ned flatpakket og gjerne i porsjoner. Da var det bare å gå i fryseren å hente en porsjon kjøttdeig og ha den rett på pannen.  Det er reint uten tilsetningsstoffer, enkelt og godt.

Flat banket kjøttdeig ca. 150 g pr. person med salt og pepper, rett på steikepannen. Steikes til den er godt gjennomsteikt.



 

Selleristappe er utrolig godt og sunt, og selv om det er en grønnsak som vokser under jorden har den en lav GI (den påvirker blodsukkeret i liten grad, noe som er veldig bra for mennesker med Diabetes og ellers andre som ikke tåler så godt karbohydrater eller bare ønsker å unngå de).





Selleri koster en del mer enn poteter, så man kan for eksempel bytte ut halvparten av sellerien med poteter eller blomkål.

Ca. 250 g selleri (poteter/blomkål) pr person

En smørklatt

Salt og pepper

Ta skallet av sellerien og vask den godt, del den gjerne i biter og kok den(den blir fortere kokt enn poteter).

Slå av vannet, det tar jeg vare på til en gang jeg skal ha saus eller suppe.

Ha i smør, salt og pepper og mos det hele med en stavmikser eller en stauke.

Jeg hadde rett og slett grønne erter til, og en liten kvist med oregano til pynt for det er godt for øye.

Lammekoteletter med råsteikte søtpoteter og vanlige poteter

 

 

Liker du lammekjøtt? Jeg digger det!

Jeg har funnet ut at om jeg langsteiker kotelettene blir de ekstra møre enten i ildfast form eller i steikepose. 

Jeg steikte kotelettene først på pannen sammen med finhakket hvitløkslik at de ble gylden brune, deretter hadde jeg på rosmarin, koriander, paprikapulver, pepper og litt salt(jeg tar heller mer salt på slutten av steiketiden for da trekker det ikke ut saften fra kjøttet).

Kotelettene ble lagt i en ildfast form med folie over og satt i ovnen på 110 grader, der fikk de kost seg i rundt to timer. Når det var på tide å sette på søtpotetene, tok jeg av folien på kotelettene, tømte av kraften som var rent av og hadde kraften i en gryte. Kotelettene ble satt inn i ovnen igjen, kotelettene nede i ovnen og potetene oppe i ovnen men nå på 220 grader.

Potetene valgte jeg å skrelle i dag siden jeg skulle ha både søtpoteter og vanlige poteter og hadde salt, pepper og olje på og satte det øverst i ovnen på 220 grader i omtrent 20 minutter. Helt til slutt hadde jeg store biter med squash på og lot formen få stå ca. 5 minutter til mest jeg laget sausen.

 

Saus med rødvin

Jeg brukte kraften fra kotelettene, det var ca.2 dl

1 liten ss maizena

2 ss redusert rødvin (Den er for matlaging, og man får kjøpt den på butikker med litt større vare utvalg, jeg kjøpte den på Meny)

1 buljongterning

Pepper

Salt

½ ts sukker

Når kraften hadde fått stått litt på benken var den blitt så kald at jeg kunne ha i maizena uten at den klumpet seg. Den fikk et oppkok sammen med rødvin ekstrakten. Så smakte jeg den til med krydder, salt og sukker.

 

 Jeg kjøper roser til meg selv nesten hver helg, bare fordi jeg fortjener det :-))))

 

Jeg syntes fargekombinasjonen ble skikkelig fint sammen

 

Snaddersaus

 



 

Pizza med røykt kalkunskinke


Siden jeg hadde ferdig pizzabunn var det enkelt å ty til en fredagskveld. Fredager er den beste kvelden i uken. Men jeg ser at jeg må vist bli flinkere til å planlegge innkjøpene nå som jeg jobber full tid og vell så det. Har man ikke planlagt matinnkjøpet blir det lettere at man tyr til middagsløsninger som ikke nødvendigvis er så sunne og gode som jeg ønsker at det skal være. Men denne pizzaen er sunn og god :-)

Pizzabunnen jeg frøs var i utgangspunktet like stor som et steikebrett, men siden jeg bor aleine kan jeg ikke ha så stor pizza. Derfor delte jeg den i fire biter og frøs den ned med bakepapir i mellom. Da er det lett å ta til, og er man flere kan man bare ta opp flere biter og man kan for eksempel ha forskjellig fyll på om man ønsker det.

Til en liten pizza brukte jeg

Ketsjup og salt på bunnen

5 sneier med røykt kalkunskinke

1 bit Squash

6 Cherry tomater

Oliven (liker man ikke oliven kutter man det ut)

1 Mozzarella (dette var i grunnen litt mye etter min smak)

Fersk oregano siden jeg hadde det (men bruk gjerne tørket)

Jeg hadde ketsjup og salt på bunnen, delte skinke og squash i biter og fordelte også dette utover. Hadde hele Cherrytomater på, og til slutt hadde jeg osten på.

Når pizzaen hadde stått i ovnen i ca. 10 minutter på 200 grader var den ferdig.

Så hadde jeg på fersk oregano, vil man bruke tørket oregano ville jeg tatt den på før jeg steike pizzaen.



 

 

Eplets dag

Det er epletsdag i dag og da ble det dessert med Norske eple, ananas, jordbær og valnøtter. Jeg hadde litt mat fløte fra gogreen på (den er ikke laget av melkeprodukter). For de som tåler melkeprodukter kan vaniljekesam være et alternativ :-) 



Pizza med røykt ørret og tomat (glutenfri)


I dag somlet jeg meg endelig til å lage den utrolig gode pizzaen som vi lagde på fiskesprellkurset. Jeg lagde bunnen med glutenfritt mel etter anvisningen på pakken (Toro sin fiberrik brødblanding.) Siden bunnen på denne pizzaen skal være som en syltynn Italiensk pizzabunn delte jeg deigen i to. Bunnen jeg ikke brukte, halvsteikt jeg og frøs  ned. Dette gjør de  supert enkelt neste gang jeg vil lage pizza. Vil man lage bunnen med hvetemel står oppskriften på slutten.

 Jeg gjorde noen små endringer siden jeg ikke tåler så godt rødløk og mozzarella  byttet jeg det ut med sjalottløk og parmesan.

 


Oppskriften er fra fiskesprell sin nettside

200 grøykt ørret

3 stk  tomat

0,5 stk rødløk

1 stk  pizzabunn

1,5 dl crème fraîche

1 ts oregano (det kan være lurt å ha på oreganoen når pizzaen er steikt da blir det mer smak av den)

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

100 g mozzarella, revet

Framgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 °C.

Skjær røykt ørret i tynne strimler.

Vask tomat og skjær i tynne skiver.

Vask og rens rødløk og skjær i tynne ringer.

Del pizzabunnen i porsjonspizzaer, og legg på et stekebrett med bakepapir.

Smør på et jevnt lag med crème fraîche, og legg på tomatskiver og rødløk.

 


Pizzadeig av hvete

2 dl sammalt hvete

Ca. 2 dl hvetemel

1 pakke gjær (om du ikke tar deg tid til å heve deigen, kan du bruke ½ ss bakepulver som du tar i helt til slutt. Da må du ta deigen rett på platen og ha fyllet på før du setter pizzaen i ovnen)

3 dl vann (lunkent)

4 ss olje

½ ts salt

Ha alt det tørre i en bolle. Ha deretter i væsken og bland godt. Sett deigen til heving i ca. 20 minutter, slå den så sammen igjen og så kjevles den ut på bakepapir til den er så tynn som du ønsker den. La den stå og heve ca. 20 minutter til før man tar på fylletog har den i ovnen.




 

 

Matbloggtoppen

Gulerotkake (glutenfri)

Min skjønne flinke venninne Solveig har laget glutenfri gulrotkake og her er oppskrift og bilde fra henne.

4dl sukker.

 5 egg.

3dl olje.

 1ts.  Allehånde(er et krydder som man får kjøpt i de aller fleste butikker)

 1ts.kanel,

1stor ts. Vaniljesukker

 4dl. glutenfri  fin kakemiks (Toro) eller hvetemel om du tåler det

 3/4 ts. Salt

 2ts. Natron (ikke suksess å bruke bakepulver)

6dl raspet gulrot.

Hvis ønske så kan en bruke 2 dl valnøtter.

Pisk egg, sukker  og olje til eggedosis. Bland hvetemel, salt og krydder sammen og ha det i eggedosisen, rør forsiktig. Ha i renset og raspet gulrot og hell røren i en smurt langpanne eller to runde 24 former.

Steik på 150 grader i ca. 2 timer.

Glasur:

2 pakker naturell krem ost

280g melis.

1.dl smeltet smør.

2. Teskjeer vaniljesukker.

Dette piskes luftig i mixer.

Ha på kaken når den er avkjølt



 


Tunfisk gryte

 

I dag skulle jeg lage Åsemoren sin indiske tunfiskgryte, men det var ikke enkelt å finne alle ingrediensene på et helt annet språk.

Derfor ble det slik, men godt ble det.

 

Til ca. 2 personer

1 boks knuste tomarter

½ løk

2 fedd hvitløk

1 chili (jeg brukte den tørkede chilien som sparket ordentlig i fra)

1 bunt med fersk koriander

Salt

1 boks tunfisk i olje

Siden jeg brukte den utrolig sterke chilien måtte jeg ha i litt yoghurt, men det er ikke nødvendig om man klarer å finne den balansen.

 

Jeg hadde tomatene i en gryte og hadde hakket løk, koriander og chili i. Til slutt hadde jeg i tunfisken og smakte til med salt. Ønsker man å ha yoghurt i bør man ta den i rett før servering slik at den ikke spriker.

Den ble servert med ris og salat.

 

Cæsar salat



Kylling

Litt ferdig oppkuttet salat

Tomat

Parmesan

Oliven

Dressing av majones

Litt rømme

Hvitløk

 Lim

Salt og pepper

 Det skal i grunnen være brød krutonger i, men det ville ingen av oss ha i salaten

 

Canari eller Carry salat




 

I dag ble det kylling i carry og den salaten ble utrolig god. Den kan brukes til pålegg om man ønsker det også.

Jeg brukte til to porsjoner

Ca. 200 g ferdig renset kylling

2 ss naturell yoghurt 

2 ss majones

1 liten bit med løk

1 fedd hvitløk

1 bit med rød paprika

Chili (her brukte jeg tørket chili på glass, den kan du trygt si ?smallt?)

Salt

Ca.2 ts carry

Del alle grønnsaken i fine små biter og bland alt i majonesen og yoghurten, og smak til med salt og eventuelt mer av de andre krydderene.

Legg den opp på ferdig kuttet ferdig salat (jeg brukte ferdig kuttet salat) og ha litt tomater på. 

 

 

Tunfisksalat på Gran Canaria


Jeg benyttet anledningen til å dra til sol og varme og besøke en god kamerat.  Og det første måltide jeg laget her nede var tunfisk salat.

Fiskekaker med spinatstuing


Onsdagene er lange heftige dager, og det gjelder å ha en god middagsplan slik at det går fort og greit å få middagen ferdig. Siden jeg ikke laget fiskekakene selv, sørger jeg for at de kakene jeg kjøper inneholder  minst 50 % fisk, uten betaler jeg for mel og annet uhumskheter og det er ikke jeg interessert i .

Og det ble fiskekaker med ørret og hysekaker med 80 % fisk, og de smakte utrolig godt.

Nå ble gjerne ikke denne middagen så himla godt planlagt som jeg kunne ønsket. Men jeg skal på ferie til sydligere breddegrader snart, og da kan det være greit å tømme kjøleskapet litt slik at det ikke er mye mat som blir dårlig mens jeg er borte.

Jeg hadde kakene på steikepannen, lager man til mange kan man ha de i ovnen.

Aubergine skar jeg opp i skiver og steikte sammen med kakene

Tomat i skiver som jeg hadde litt på steikepannen

Raspet gulrot og squash

Spinatstuing

Smør/olje i en gryte

Vask så mye spinat man vil ha og tørk den godt før man har den i en gryte og surr den. Den vil punktere mye, derfor må man ha ganske mye for at det skal bli til noe, så til 4 personer bør man nok ha en stor pakke med fersk spinat.

Jeg bruker bare å ha på litt fløte med salt og pepper, men da blir den ikke tykk som en saus. Ønsker man den tykkere blander man fløten/melk ut i litt Maizena før man heller den over spinaten. Surret spinat med salt og pepper er også svært godt, så man trenger ikke ha på melkeprodukter.

Stuingen er ferdig på få minutter.

Blir dette for mye hund og hare for dere, ja så ta det som er greiest for deg som lager maten.

 



 

Fiskesprell i Florø

 

I dag har jeg vært på Fiskesprell kurs i vakre Florø. Kurset ble virkelig inspirerende, det var en fantastisk foredragsholder/kursleder, spennende nydelig mat men sist men ikke minst noen utrolig kjekke, smilende engasjerte kursdeltagere. Jeg har vært litt bekymret for hvordan det skal gå med mat og helse faget, men er dette representativt for alle som har dette faget så er det ikke farlig. Bildekvaliteten og bilde jeg har tatt er vel så som så, men det viser da litt J

Så kos dere, og en stor takk til alle som deltok i dag og gjorde det til en flott, lærerik dag :-)


Den inspirerende kurslederen vår 
 


Her lages det Couscoussalat med reker. Enkel og knallgod

 

Skal man få et godt resultat må man diskutere, her er det pizzabaking. (og den ble knallgod)



Her var min samarbeidspartner i ensom positur, for jeg fløy rundt å tok bilder i stede for å jobbe  

 

Her ble hver millimeter av kjøkkenbenk brukt til matlaging

 

 

Alle er dypt konsentrert over egne oppgaver

 



Og tenk det var noen kjekke unge menn med også



 

Sushi fikk vi også lære å lage, nam nam





Og se på denne flotte damen, hun er også Bergenser å vet å kle seg etter anledningen... :-)



Pene ben har hun også, men næææ se på motivet da ;-)
 
Hi Hi FISKEMOTIV. Utrolig bra!



I dyp konsentrasjon, hun lager sushi med stødig hånd

Sushi er nydelig, men det er krevende å læreå lage


Godt humør må man ha :-)

Torsk med pesto før den er steikt


Den er servert. Snadder


Dette er desidert den beste pizzaen jeg har smakt i hele mitt liv, glutenfri bare for min del (tenk for noen omtenksomme mennesker). Med røykelaks




Jeg har ikke ord for denne.


Coc coc salaten ferdig til servering (denne er ikke glutenfri)
 
Nuggets av torsk  med cornflakes



Indisk inspirerte øretkaker på pannen

Nydelig X 2



 Laks/øret med red Curry Paste . Smaksbombe "berre lekert"

    
Sushi


Rett og slett vakkert



Inspirert til å lage middag med fisk? 

Oppskriftene finner du på fiskesprell.no og jeg kommer til å lage og legge ut oppskrift i tiden fremover  :-)




 

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits