oktober 2011

Torsk med dill og fennikel

Torsk med dill og fennikel 4 personer2 pakker frossen torskefilet ca. 700-800g (denne retten kan laget med den fisken man ønsker)Smør til steiking1 purreløk1-2 fennikel1 stor rød paprika1-2 potter...

Finnebiffgryte

Finnebiff er det lenge siden jeg har laget, og nå er det sesong for nesten det meste av mat, det er tross alt høst, og det meste skal høstes inn.Selv om jeg ikke er så glad i høsten, er det...

Lammesteik

Jeg kjøpte faktisk lammelår som jeg beinet ut og laget to lammesteiker av. I tilegg fikk jeg noe grytekjøtt, og beinet kokte jeg kraft av.De to steikene hadde jeg masse hvitløk i før jeg rullet dem...

Krydderbiff med soppstuing

Krydderbiff er go helg tilbud på Kiwi :-) Soppstuing250 g fersk champignon2 ss margarin eller olje til å steike i1/2 ts salt1/2 ts pepper2 dl fløte eller matfløte (tåler mann ikke melkeprodukter b...

Nøttegodter

Ca. 10 stk.100 g mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold 150 g blandede nøtter, gjerne saltede ½ ts vanilje½ ss smørCa. ½ ts salt, om man har usaltede nøtter Smelt sjokoladen og smøret sammen, rør inn...

Svinefilet i soyasaus

1 dl soyasaus (finnes også glutenfri) 1 dl vann Ca. 1 ½ ss maizena Litt løk i små biter Bland alt og gi det et oppkok. Steik svinefileten og hell sausen over og la det koke sammen ti...

Kokosboller

// '); // ]]> ;   12-14 stk. eller mange kuler 1 dl sukrin 50 g kokosfett 1 dl fløte (man kan bruke kun kokosmelk, jeg har forsøkt begge deler, og like gode og fristene er ...

Godt krydrede kjøttboller i tomatsaus

Godt krydrede kjøttboller i tomatsaus 4 personer2 pakker karbonade-/kjøttdeig (800g)1 kinahvitløk (den uten fedd, eller bruk vanlig hvitløk)4 vårløk eller ½ purreløk renset og skåret i små...

Eplekake med lite karbohydrater

Eplekake Oppskriften er naturlig uten gluten 100 g malte mandler 50 g malte valnøtter 2,5 dl søtningsmiddel 3 egg 1 bok cottagecheese en fløteskvett 2 ts kanel 2 ts bakepulver ½ ts ek...

Fjerde og siste kurskveld

Fjerde og siste kurskveld Da er 4 fantastisk lærerike kurskvelder over for både meg og kursdeltagerne. Nå er vi blitt godt kjent og er blitt en fin sosial gruppe som liker å snakke, og det sn...

Wok med ytrefilet av svin

Wok med ytrefilet av svin4 personer1 løk1 hvitløk uten fedd (Chinahvitløk, som det heter), eller mer1 stykke med ingefær1 chiliCa. ½ blomkålCa. ½ brokkoli6 store tomaterSukkererterSalt2 gul...

Blomkålsuppe på en annen måte

4 personer (suppen er naturlig glutenfri)600 g blomkål 2 terninger fiskebuljong 4 dl fløte eller melk (melkefritt, se nedenfor)5 dl vann Ca. 40 reker, rensede 4 ss crême fraîche eller rømme...

Kyllingfilet med spinatsalat og søtpotetpuré

Kyllingfilet med spinatsalat og søtpotetpuré Steik kyllingfileten som vanlig og krydre med det krydderet man ønsker. Selv hadde jeg bare litt salt og pepper på helt til slutt. Spinatsalat Ca. 4...

Ertersuppe med bacon

Ertersuppe med bacon Gule erter Bacon (i terninger) Løk Selleri Gulrot Vann Salt buljong Pepper Ertene må legges i vann natten over, skylles og koke i 1 ½ time. Man kan legge mange pakk...

Laks/ørret med Tandoori Masala

En svært barnevennlig og nydelig middag, som er så enkel å lage at den er ferdig når risen er kokt. 4 personer 4-6 lakse- eller ørretfilet (tint) 1 stor løk Smør eller olje til å steike i 1 bo...

Aspargessuppe

Aspargessuppe 4 personer8 dl vann eller kraft1 dl fløte eller melk (kokosmelk eller soyafløte, om man ikke tåler melkeprodukter)Ca. 1 bunt med asparges (man kan også bruke hermetiserte asp...

Knekkebrød

Knekkebrød (Glutenfritt knekkebrød er nederst på siden) 1 dl linfrø1 dl sesamfrø1 dl solsikkekjerner4 dl mel (jo grovere jo bedre, gjerne malt helkorn, sammalt hvete grovt, rug osv.)1 dl olje ...

Kurskveld 3

Kurskveld tre Denne kurskvelden var temaet fisk til middag og så laget vi grove knekkebrød. Det var tydelig at kursdeltagerne har fått mer selvtillit på kjøkkenet og at matgleden er økende. Delta...

Hummer og kanari

Hummer og kanari er vel den mest kjente retten noensinne, selv om ingen egentlig kjenner oppskriften. Og det er så enkelt som at det finnes ingen egentlig oppskrift, for det er en betegnels...

Lammekoteletter.

Lammekoteletter. Nå er det sesong for fårekjøtt. Det som forundrer meg er at vi kan få tak i svinekjøtt hele året, trass i at vi har en forholdsvis liten produksjon av svinekjøtt her på Ve...

Pitabrød med kylling og hjemmelaget pesto

Pitabrød med kylling og hjemmelaget pesto  Det er jammen meg lenge siden jeg har spist pitabrød, så da var det bare å sette i gang å lage. Jeg brukte Isbergsalat Rød lollo rosso-sala...

Svinfilet med eple

Svinfilet med eple 4 personer 1-2 filetkotelett pr person Smør til steiking 3 ss tomatpuré 3 dl fløte/matfløte(kokosmelk om en ikke skal ha melkeprodukter) 2 epler 1 ½ ts pepper Server me...

Laks med grønnsakspuré

Laks med grønnsakspuré Facebookside: https://www.facebook.com/pages/Mors-Matblogg/189642584389662Hva lager man til laks når man vil unngå poteter, ris eller pasta? Her er en mulighet. Og det smakt...

Kyllingwok med hjemmelaget pesto

Facebook side: https://www.facebook.com/pages/Mors-Matblogg/189642584389662 Kyllingwok med hjemmelaget pesto Inspirert av den gode pestoen vi laget på kurs 2, bestemte jeg meg for å lage til me...

Proteinbrød

ProteinbrødHer er et alternativt brød med lav GI. 1 dl solsikkefrø (mineralrik)5 ss sesamfrø (rik på mineraler og E-vitamin)4 ss linfrø (rik på omega 6)1 dl kruska kli (Ønsker man glutenfritt brød ...

Kurskveld to. Der vi laget proteinbrød, salater og dressinger

 For meg var kurs nr. to like spennende som første kurskveld, for nå skulle det vise seg om kursdeltagerne fremdeles var like entusiastiske som første gang, og om de hadde forsøkt å lage n...

Ørret salat til middag

Å tilfredsstille alle i matveien er nok ikke bare enkelt, og min datter er ikke noe unntak. Så det ble salat til oss begge, bare med litt variasjon. Det er enkelt og sunt å lage salat, og har man r...

Pasta med kjøttboller og scampi

Pasta med kjøttboller og scampi Det er ganske utrolig hva en kan komme på å kombinere, og at det kan funke sammen også. Så denne gangen ble det rester av det ene og det andre, men steike godt var ...
morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits