august 2013

Eplekake muffins (glutenfri)


Dette er samme oppskriften som lynkjapp eplekake som er på bloggen min undere søte gleder.

Min far har blitt syk og da er det koselig å lage noe godt å ha med når en går på besøk.

Side han bor på sykehjem er det mer praktisk å ha muffins eller en el kake med seg.

4 egg

1 dl sukker

1 kopp mel (jeg brukte Toro sitt havremel, siden jeg bruker glutenfritt, men originaloppskriften er med ½ kopp potetmel og ½ kopp hvetemel)

1 ts bakepulver

Ca. 3 epler

Kanel, og eventuelt sukker til å ha på toppen

Lag eggedosis av egg og sukker, ha så i mel og bakepulver og bland forsiktig sammen.

Ha deigen i smurte muffins former og strø godt med kanel på. Ta kjernehuset ut av eplene og del eplene i biter og ha de opp i deigen. Til slutt kan man strø på litt sukker på toppen, om man ønsker dette. Steik de midt i ovnen, på ca. 200 grader i rundt 10-15 minutter. Stikk i selve kaken med en steikepinne for å se om muffinsene er ferdig steikte (stikk i selve kakedeigen, og ikke i en eplebit).



Jeg blogger igjen, HURRA!

Kjøttrull med pesto

½ kg kjøttdeig eller karbonadedeig

1 ts salt

½ ts pepper

Bland salt og pepper godt inn i deigen. Flat deigen ut (som når du lager skillingsboller)

Pesto enten hjemmelaget eller ferdig kjøpt smøres på deigen.

1bunt vårløk, men bruk gjerne annen løk (men vårløk gir fin farge)

½- 1 chili

Ca.1/2 squash eller andre grønnsaker du ønsker å bruke.

Findel grønnsakene og gi de en omgang på steikepannen, og ha også disse på kjøttdeigen.

Litt parmesan (kan sløyfes)på til slutt.

Rull hele herligheten sammen og ha den i en ildfast form i steikeovnen i ca. 25 minutter på 200 grader.

Server med de grønnsakene og tilbehør du ønsker å ha til.

Jeg hadde spagetti, brokkoli og brekkbønner.



 

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits