august 2012

Helsteikt makrell

Makrellen er kommet og da auser man den inn i bøtter og spann, i alle fall her på Vestlandet. I denne perioden er det nesten ikke mulig å få annen fisk, men det slenger en og annen sei eller lyr.

Jeg valgte å helsteike makrellen denne gangen og jeg er ikke heftig glad i agurksalat, så da ble det wokkede grønnsaker til.

Makrellen er fort gjort å steike og man kan godt spise det sprøsteikte skinnet, om man ønsker det, men da bør man rense og vaske skinnet godt før man steiker makrellen.

Jeg tok salt og gnikket det godt inn i fisken både på utsiden og innsiden og hadde så et strø med pepper før jeg steikte den på steikepannen. Jeg hadde wokket blomkål, brokkoli, asparges og squash til og litt tyrkisk yoghurt. 

 

Fiskepudding på en annen måte

 I utgangspunktet er jeg ikke særlig glad i ferdigkjøpt fiskemat, men så er det de prinsippene som må falle i ny og ne.

Jeg hadde kjøpt reker og crabsticks til salaten jeg skal ha på jobb i morgen, det gjelder jo å variere den også så man ikke blir lei. Dermed ble denne middagen til.

Kål og gulrotstuing

Ca. 4 personer

2 store gulrøtter

1 godt stykke med kål

1 terning grønnsaksbuljong

Vann akkurat slik at det dekker grønnsakene

2 ss maizena

Litt smør

Salt og pepper

Rens og del gulrøttene og kålen og sett det på kok med vannet og buljongen.

Når grønnsakene er møre, tar man pannen av platen og blander maizenaen ut i litt vann og har den i mens du rører godt sammen.

 Sett det på kok igjen så det tykner og smak til med salt og pepper.


Steik fiskepuddingen og ha crabsticks som er delt i biter og ferdigpillede reker på. En god, barnevennlig og enkel rett.

 

Søndagsmiddag som ble til mandagsmiddagLammekoteletter med løksaus

Beregn 3-4 lammekoteletter pr. person

Jeg steikte kotelettene og hadde på knust rosmarin, maldonsalt (http://www.maldonsalt.co.uk/) og pepper mot slutten av steiketiden.

Løksaus til lammekjøtt:

1 pakke vårløk eller 1 purreløk (det gir fin farge)

1-2 kinahvitløk, eventuelt 2-3 fedd vanlig hvitløk

1 beger med fløte

1 buljongterning

Jeg hadde også i litt av den knuste rosmarinblandingen som jeg hadde på kotelettene, siden jeg laget litt mye av den, men ettersom det allerede var salt og pepper i, brukte jeg svært lite.

Jeg renset og kuttet opp løken i biter og surret de i smør, så hadde jeg på fløten og lot det stå å få koke litt inn (ca.15 minutter). Jeg hadde også i buljongen og krydderne mens det stod og kokte. Og helt til slutt smakte jeg til med ørlite mer salt og pepper. 

Pølser på en snurr

 

Jeg har lenge tenkt på å lage innbakte pølser, noe som vi laget ved flere anledninger da jeg gikk på høgskolen. Jeg husker spesielt godt en gang vi hadde slike med oss ut på tur og steikte de på bål.

Så i dag tok jeg meg selv i nakken og laget pølser på en snurr. Jeg laget med glutenfritt mel, men bruker man spelt- eller hvetemel blir de mye finere enn de jeg laget. På den ene deigen tok jeg ketchup og på den andre hadde jeg ingenting.

Jeg brukte bakepulver til heving siden det da går veldig fort å få de ferdig. Men man må gjerne bruke gjær, om man ønsker og tar seg tid til det. Man kan godt lage mange og legge i fryseren, så er det lett å ta opp og spise.

Med hvete:

1 dl sammalt hvete

1 dl hvetemel

Ca. 1 dl vann eller melk

2 ss olje

½ ts salt

1 ss bakepulver

Ha det tørre (ikke bakepulver) i en bolle og ha i all væsken. Blir deigen av en eller annen grunn for tørr, tar man i litt mer væske, er den for våt, så ta i mer mel. Ha i bakepulveret og bland alt godt sammen. Del deigen i små biter og rull de ut som en slange og snurr rundt en og en pølse.

Ønsker du å bruke gjær, så forhev deigen før du ruller den ut, og la de ferdige pølsene med deig få ligge en stund til heving før du steiker de.

Steik på ca. 200 g i 10-15 minutter (de skal være gyldent brune)

Glutenfrie

Til ca. 4 pølser:

3 dl glutenfritt mel (jeg brukte Toro sitt havrebrødmel)

2 ss olje

Ca. 1 dl vann

1 krm salt

3 ts bakepulver

Ha væsken og saltet i melet og bland det godt sammen. Ha i bakepulveret til slutt og kna det godt inn i deigen. Blir deigen av en eller annen grunn for tørr, så tar man i litt mer væske, er den for våt, ta i mer mel. Bruk et matpapir eller lignende og trykk ut til en passe firkant til å ha pølsen i, og rull rundt denne. Steik i 10-15 minutter på ca. 200 grader.

Ønsker man å bruke gjær i stedet for bakepulver, så gjør man det samme, men setter de innbakte pølsene litt til heving før man steiker de.

  

Røykt skinke og rotmosJeg kaster nesten ikke noe mat og derfor har jeg små rester av det meste i fryseren ,og nå dukket det plutselig opp noen biter med røykt skinke.

Jeg hadde en eller annen plan med den, men det ble det ikke noe av og så ble det rotmos med skinken i. Enkelt, sunt og godt.

Siden det er en stund siden jeg laget dette, så husker jeg ikke helt mengdene, men det spiller ikke så stor rolle, de fleste oppskriftene mine er på sånn ca. mål.

Blomkål

Poteter

Brokkoli

Smør

Salt og pepper

Trenger man veske, så er kokevannet veldig fint å bruke.

Rens og del grønnsakene og kok de til de er møre, tøm deretter av vannet (men ha litt igjen i en kopp om du trenger væske i mosen). Ha i smør i grønnsakene og bruk en stavmikser eller en moser og mos til det blir noenlunde jevnt. Smak til med salt og pepper og ha i skinke i biter og la det få stå sammen litt til skinken er blitt varm. 

Kyllingvinger med et godt dryss tandoori masala


I dag kom min yngste datter og sa at hun og en kamerat ville ha middag, og da var det å finne på noe som appellere til de unge sine smakssanser. Tandoori masala krydderet er et blandingskrydder og kan inneholde gluten om man skal unngå dette. Jeg kjøper dette krydderet på innvandrerbutikk, for de har ikke salt i denne krydderblandingen. Toro sitt tandoori masala krydder er mye for salt etter min smak.

For at maten skulle bli ferdig i en fei, så steikte jeg kyllingvingene på steikepannen, men man kan så klart sette alt inn i steikeovnen om dette er ønskelig.

C. 4 personer

Ca. 1 kg kyllingvinger

2 fedd hvitløk eller 1 kinahvitløk

1 stor løk

1-2 ss tandoori masala krydder (men smak hvor salt det er)

11/2 -2 beger Tyrkisk yoghurt (kan bruke annen syrnede produkter om ønskelig) (minus melk på min blogg om man må unngå melkeprodukter)

Litt vann om nødvendig

1-2 ts pepper

Eventuelt salt avhengig av hvor salt tandoori masala er.

Rens og del løken, og surr de på steikepanne sammen med kyllingvingene. La de steike til de er gylden brun. Ha i yoghurten og krydderet, og la det få kose seg sammen i 5-10 minutter og smak til.

Jeg hadde fullkornsspagetti (bruk glutenfri om man har cøliaki eller allergi mot hvete) og lettkokte (dvs. grønnsakene har god tykkemotstand) blomkål, brokkoli, nepe og asparges til. 

Linsesuppe med kjøttdeig og kålDet utrolige er at jeg har veldig mye mat stående både i skap og kjøleskap, men likevel er det 'alltid 'noe jeg mangler når jeg leser en oppskrift. Jeg tok med meg et oppskrifthefte på en suppe på Rema 1000 og der fant jeg en oppskrift som så litt spennende ut, men det ble en helt annen variant hos meg. Men det gjorde jo ikke noe, for suppen ble knallgod og det var mye mat i den.

Ca. 4 personer

1 pakke kyllingkjøttdeig eller annen kjøttdeig

4 dl tørre, delte røde linser

1 kinahvitløk

1 rød chili (chilien kan variere veldig i styrke, så bruk gjerne mer, om det er ønskelig)

1 løk

1 godt stykke med kål

Cherrytomater om man ønsker og har disse, jeg hadde de i for å få litt farge på maten

Ca. 1 ts cayennepepper

Salt og pepper

2 terninger hønsebuljong, eller annen buljong du måtte ha

Skyll og sett linsene til kok, de trenger mellom 10-15 minutter. Del grønnsakene i biter og surr de i panne eller en gryte. Steik kjøttdeigen for seg og ha på salt og pepper. Til slutt blandes alt i en gryte sammen med linsene, grønnsakene, vannet og buljongen. La alt putre sammen noen minutter og smak til med cayennepepper og eventuelt mer salt og pepper.

Jeg hadde på delte cherrytomater så suppen fikk litt mer farge. 

Laks i karri og spinat

Laks i karri og spinat

Til ca. 4 personer

3-4 laksestykker

1 boks kokusmelk

1 pose fersk eller frossen spinat

2- 3 cm stykke ingefær

½ chili

2 fedd hvitløk

1 pakke/bunt vårløk

Noen bunter blomkål

Noen bunter brokkoli

Litt rød paprika

½ squash

2-3 ts karri

Salt og eventuelt pepper

Begynn med å rense og dele grønnsakene i passe biter. Ingefæren min var veldig trevlete, så jeg tok den gjennom hvitløkspressen, slik at det trevlete ble igjen i pressen, men smaken kom i maten. Har man derimot en fersk og fin ingefær, hakker man den bare i fine biter. Ha smør i en gryte og ha alle grønnsakene i, og la de bli møre. Ha så i laksefilet delt i biter og la den få bli litt steikt før man tar på kokusmelken og krydderene La alt få trekke litt sammen og ha eventuelt i mer kokusmelk og/eller krydder i maten, alt etter smak og behag.

Det passer nok veldig godt med ris eller linser til denne retten, men jeg hadde kokte poteter, for det fikk jeg så utrolig lyst på. 

Kjøttdeig og ris

Kjøttdeig og ris

Her har jeg brukt samme oppskrift som på Wraps og Wrops på bloggen min, men jeg har ikke tomater i, men har kokt fullkornsris.1 pakke kjøttdeig

1 kinahvitløk eller ca. 4 fedd vanlig hvitløk

½ chili

2 vårløk eller annen løk

1 god kvast persille

Ca. 2 ts koriander

Ca. 1 ts salt

Cherrytomater

Salat etter ønske

Rens og del løk og chili, finhakk persillen og steik kjøttdeigen sammen med dette og ha i krydder. Jeg hadde ferdigkokt fullkornsris i fryseren, og knekte bare av en bit og blandet med kjøttdeigen, og middagen var ferdig. Se gjerne under ?små tips i hverdagen" på min blogg. http://morsmiddag.blogg.no/1322682036_frysing_av_ris_og_and.html) 

 

Kylling med søtpotet/blomkålmos

Så kjekt du stakk innom, legg du igjen en komentar, så gjør du en glad i dag også ;-)

Steikt kyllingfilet med provencekrydder og saltMos til ca. 4 personer

2 søtpoteter

½ blomkål

Ca. 30 g smør (jo mer smør jo bedre på smak)

Pepper

Salt

Skrell søtpotetene og del i biter og ha de i en gryte sammen med blomkålbuketter og kok til begge er møre. Sil av vannet og ha i smør og bruk en stauke eller en stavmikser til å mose det hele med. Smak så til med salt og pepper.

Jeg hadde store stykker med steikt squash til. 

 

Lunchboks


Et alternativ til brødmat på jobb eller skole.

Isbergsalat

Rucollasalat

Squash

Neper

Paprika

Varmrøykt krydderlaks

Egg

                                                                    

 

Marinert kyllinggrillspyd

Tenk å gå på hage/grillfest i Bergen og det er SOL, nesten utenkelig at det skal kunne skje. Men i går hendte det virkelig; vi hadde strålende sol og ganske varmt, så vertskapet må virkelig ha sine kontakter oppover. Festen var super og de hadde laget til utrolig mange herlige salater og dressinger mm., bare synd jeg glemte å ta bilder. Men jeg skal nok lure oppskriftene ut av vertskapet, slik at dere også kan få nyte de utrolig gode smakene.

Alle hadde med sitt eget grillmatbidrag, kjøtt eller fisk. Selv skar jeg kyllingfilet opp i biter og hadde de i en plast pose sammen med oystersaus (det vil selvfølgelig si østerssaus på norsk, men på flaskene står det nesten alltid på engelsk) og litt salt, og lot det ligge i kjøleskapet i ca.4 timer.

Jeg hadde også Bønes (en lokal gårdsbutikk i Bergen) sin biffpølse på et av spydene. Dessuten et spyd bare med tomater, siden disse trenger svært lite varme før de er ferdig.

Ellers bestod spydene av:

Squash

Aubergine

Paprika

Neper

Dressing:

2 dl tyrkisk yoghurt

1 fedd hvitløk

2 vårløk

½ rød chili

Litt fersk basilikum (kan sløyfes)

Litt salt

Jeg renset og delte vårløken. Deretter renset jeg chili og hvitløk, og presset begge deler gjennom en hvitløkspresse (da ble det ikke skall fra chilien i dressingen og den fikk en lett rosa farge). Jeg hakket basilikumen og hadde den i og smakte til slutt til med salt. 

Chili dressing

Dressing:

2 dl tyrkisk yoghurt

1 fedd hvitløk

2 vårløk

½ rød chili

Litt fersk basilikum (kan sløyfes)

Litt salt

Jeg renset og delte vårløken. Deretter renset jeg chili og hvitløk, og presset begge deler gjennom en hvitløkspresse (da ble det ikke skall fra chilien i dressingen og den fikk en lett rosa farge). Jeg hakket basilikumen og hadde den i og smakte til slutt til med salt.

  

Er jeg blitt en rosa matblogger?Jeg tuller selvsagt nå, men det var litt moro da middagen min ble rosa. Da jeg bodde i København solgte de blant annet ferske rødbeter, noe jeg sjelden ser i de butikkene jeg bruker å gå i. Men jeg var på Stend gardsbutikk og der hadde de altså ferske rødbeter, og da måtte jeg bare kjøpe. Jeg kjøpte bare en, men hva skulle jeg bruke den til? det ble jo det neste! Jeg var på min vandring i skap og skuffer på jakt etter middag, så fant jeg kikertene og så rødbetene, og deretter gikk resten av seg selv. Og jeg måtte le litt når maten ble rosa, siden det er en farge jeg i grunnen ikke er så glad i, så jeg blir vel ?mobbet? av vennene mine for å lage rosa mat nå da, hehe.

Kikkerter, med rødbeter og Bønespølse

1 porsjon

2 pølser

1 fersk rødbete

½ løk

1 vårløk

Persille

1 pakke kikerter (200g)

Smør eller olje til å steike i

Salt

Pepper

Ca. 1 ts koriander (har du fersk, så bruk gjerne det)

En god neve med persille (kan sløyfes, men den gir veldig fin smak og farge)

(Jeg tok rødbetene i litt ut i steikingen, men de bør nok få surre en stund i gryten, for mine ble litt harde)

Skrell rødbeter og løk og del de i biter og la de surre i gryten i ca. 10 minutter, eller til de er møre. Del pølsene i biter og ha de i gryten og deretter kikertene (husk å tømme vannet av ertene).

Finhakk persille og ha den i sammen med resten og smak så til med salt, pepper og koriander.


Ikke noe godt bilde, men et bilde ;-)
 

Av torsk blir man dorsk


I fisk, og spesielt i torsk, er det et stoff som gjør at man blir dorsk (trett), så herav utrykket av "torsk blir man dorsk". 

Nysgjerrig på hva stoffet i torsken heter som gjør oss trøtt, det heter tryptofan og er en essensiell (må tilføres gjennom kosten, for kroppen kan ikke lage den selv) aminosyre. Og den bidrar til at kroppen produserer serotonin (og melatonin) som virker inn på reguleringen av søvnbehovet.

Til ca. 4 personer

Ca. 600 g torsk, eller annen fiskefilet

1stor aubergine

2-3 gulrøtter

2 neper

Ca. ½ blomkål

1 pakke sukkererter

1 stor eller 2 potter koriander (potter er det som man får på vanlige butikker, store bunter med koriander kan man kjøpe på innvandrerbutikker)

6 dl vann

2 fiskebuljongterninger

Et par klatter med smør

Salt og pepper

Bruk gjerne andre grønnsaker.

Rens og del grønnsakene i forholdsvis tynne biter slik at de blir ferdige samtidig med fisken, sukkerertene er eneste unntak. Hakk korianderen i biter. Legg grønnsakene i en ildfast form med halvparten av korianderen. Legg fiskebitene oppå og strø på resten av korianderen og litt smør på toppen (smøret kan sløyfes), bland vann, buljong, salt og pepper og ha det i formen. Jeg kokte vann i vannkokeren og hadde de knuste buljongterningene + salt og pepper i en kopp slik at terningen løste seg opp før jeg hadde den i formen. Men man kan godt løse den opp i en panne med vann. Har du ferdig fiskekraft, så er jo det aller beste.

Ha hele formen i steikovnen i ca. 30 minutter, eller til alt er ferdig.

Denne retten kan man godt lage ferdig dagen før og ha i kjøleskapet, så er det bare å putte den rett i ovnen når man kommer fra jobb. Men husk at da bør man gjerne ikke ha fullt så mye salt og pepper i, siden den da blir liggende i laken og trekker salt og pepper.

   

Wraps og wrops er alltid godtJeg fikk utrolig lyst på noe med kjøttdeig, for det spiser jeg forholdsvis sjelden. Men jeg kjente at det måtte bli med noe annet enn tomatpuré. Hva wrops er?

Vel, det må bli det jeg har laget da, siden det ikke helt er wraps, hehe.1 pakke kjøttdeig

1 kinahvitløk eller ca. 4 fedd vanlig hvitløk

½ chili

2 vårløk eller annen løk

1 god kvast persille

Ca. 2 ts koriander

Ca. 1 ts salt

Cherrytomater

Salat etter ønske

Rens og del løk og chili, finhakk persillen og steik kjøttdeigen sammen med dette. Ha i krydder og delte tomater og la det hele stå og surre 5-10 minutter.

Varm tortilla/wrapslefser. Lag salat (jeg hadde ruccola og isbergsalat) og bruk gjerne aioli på lefsene. Ønsker du å lage aioli, så finner du oppskriften under 'dressinger' på bloggen min.

Ps. Jeg brukte glutenfrie lefser, de er nokså små og detter lett fra hverandre så derfor tok jeg en under og en over.

 

 

Lene Marie sin scampi pastasalat


Det er utrolig kjekt å bli inspirert av andre, og denne gangen ble jeg det av min kusines datter Lene Marie som tydeligvis har arvet sin mors, mormors og oldemors gener når det gjelder matlaging.

Denne retten anbefaler jeg virkelig å prøve, den var utrolig god og veldig enkel å lage. Men som vanlig har jeg ikke alt i huset og det var søndag. Jeg manglet peanøttolje og sukkererter, så jeg laget den derfor på en litt annen måte.

Her kommer først Lene Marie sin originaloppskrift som jeg skal lage når jeg får kjøpt peanøttolje (som garantert fås kjøpt på en butikk med litt større utvalg).

Kokt pasta (tåler du ikke gluten bruker man glutenfri pasta)

Steik scampi, chili, vårløk og hvitløk.

Hakk cherrytomat og sukkererter.

Lag en oljeblanding av 5 ss peanøttolje, 2ss sesamolje og 2ss soyasaus, saften av en lime, og det raspete skallet. Salt og pepper. Voila! :) serverte med foccaciabrød til.

Slik som jeg laget den.

Er nok mat til ca. 4 personer:

Kokt pasta til 4 personer

Oljeblanding av

6 ss sesamolje

4 ss olje 

Skallet og saften av 1 lime

Salt og pepper

Beregn ca. 500 g scampi som bør være tint (jeg foretrekker å bruke scampi med skall, steike de og pille de før jeg har de i maten. Dette av den enkle grunn at jeg synes smaken blir utrolig mye bedre).

1 kinahvitløk eller 4 fedd hvitløk

1 pakke vårløk

1 ½ rød chili (den var heftig på smaken, dette kan variere)

1 avokado (men her bruker man det man ønsker og har, sukkererter er f.eks. knasende godt i)

1 pakke cherrytomater

Kok pasta etter pakkens anvisning. Mens pastaen koker, blander man ojeblandingen. Når pa

staen er ferdig, siler man av vannet i en sikt og har den i pannen igjen og heller over oljeblandingen og blander den godt i pastaen.

Rens og hakk løk og chili og steik det på pannen sammen med scampien og ha de i pastaen.

Del de øvrige grønnsakene, ha de i salaten, bland alt sammen og ha det hele i en skål.

Server gjerne med brød.

Ps: Man bør velge grov pasta om man har mulighet for dette, da dette vil bli en sunnere rett. Dessverre har jeg ikke funnet grov glutenfri pasta for oss som trenger dette. 

 

Omelett i en fei


To personer

4 egg

4 ss vann

½ ts salt

1 krm pepper

Knekk eggene i en skål og ha i resten av ingrediensene og bland alt godt sammen.

½ løk

1 boks med bog- eller kyllingskinke

Tomater

Sukkererter

Asparges

Basilikum

Parmesan /(tåler man ikke melkeprodukter, kutter man ut osten)

Rens og del løken i biter og surr den på pannen og ha eggerøren over.
Del skinken og resten av grønnsakene og ha også de i pannen, og til slutt så strør man på litt raspet parmesan, om man ønsker det. La omeletten stå til den er stivnet, server gjerne med brød til. 

Knutekålstuing med persille og lammekoteletterKnutekål er en grønnsak jeg ble kjent med da jeg bodde i København. Der kalte de den glasskål, og det kommer kanskje av at den blir nesten gjennomsiktig når den blir kokt.

Knutekål har en mild, fin smak som kan sammenlignes med kålrabi, men den har mye lavere innhold av karbohydrater (lav GI) enn kålrabi. Da jeg var på gårdsbutikken på Stend så fant jeg økologisk knutekål og den måtte jeg bare ha. Og hun som stod i butikken fortalte at hun brukte å lage til stuing med masse persille i, så dette var hennes idé.


Hvit knutekål

 


1-2 knutekål som renses og deles i biter og kokes med litt vann.

Lag en hvit saus av

1 stor bunt med persille

4dl vann som kålen er kokt i og 1 dl fløte, eller bruk bare melk (ved melkeallergi, bruk soyafløte/rismelk)

2 strøkne ss med maizena eller 2 ts johanneskjernemel (sistnevnte påvirker blodsukkeret i liten grad, se for øvrig under glutenfritt mel på bloggen min).

1 buljongterning

Salt og pepper

Ha væsken, melet og buljongen i en gryte og kok det opp under omrøring. Hakk persillen og la den få koke med i sausen og smak til med salt og pepper. Ha i knutekålen og la alt få kose seg sammen i noen minutter.

Kotelettene kan steikes på pannen eller i steikeovnen, og denne gangen krydret jeg de bare med salt og pepper sånn at persillen i stuingen fikk komme til sin rett.

Jeg steikte også litt kantarell og tomater til, men man bruker det man liker og har i kjøleskapet. 

Sommerkål med pølser på en annen måteDenne oppskriften fant jeg også i Byavisen her i Bergen og den har hengt på kjøleskapet i lengre tid, men først nå var tiden inne for å sette i gang å lage den. Og lettere mat å lage skal man lete lenge etter, og så utrolig smakfullt og godt!

Som vanlig har jeg laget min egen vri, siden jeg ikke hadde spansk pølse og brød til. Derfor skriver jeg nå både originaloppskriften og min variant, så kan man velge hva man vil lage.

Min måte å lage den på:

Til en person

2 ss olivenolje (ikke bruk for mye varme på den, for da blir den ødelagt)

1 kinahvitløk

½ rød chili

1 godt stykke sommerkål

2 Biffgrillpølser (fra Bønes Kjøtt, et lokalt pølsemakeri her i Bergen. Denne pølsen er det bare kjøtt, salt og pepper i og gir ikke den kryddersmaken som skal til for å lage den som i orginaloppskriften)

Ca. 1 krm salt

Rens og del hvitløk og chili i biter, ha olje i en gryte og surr det på forholdsvis svak varme. Del pølsene i biter og ha også disse i gryten, og deretter strimlet kål og la alt surre i ca. 5 minutter. Smak til med salt til slutt. Jeg spiste det uten brød, men det kan man gjerne ha til.

Originaloppskriften:

Det står ikke hvor mange den er beregnet til, men jeg vil tror det er passe til 2 personer

300 g sommerkål

3 fedd hvitløk

200 g chorizopølse

2 ss olivenolje

Rens og del hvitløk, kål og pølse og surr det i olivenoljen i ca. 5 minutter.

Server gjerne med grissini (jeg har ikke hørt om det før) eller annet brød. 

 

 

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits