august 2012

Helsteikt makrell

Makrellen er kommet og da auser man den inn i bøtter og spann, i alle fall her på Vestlandet. I denne perioden er det nesten ikke mulig å få annen fisk, men det slenger en og annen sei eller lyr. J...

Fiskepudding på en annen måte

I utgangspunktet er jeg ikke særlig glad i ferdigkjøpt fiskemat, men så er det de prinsippene som må falle i ny og ne. Jeg hadde kjøpt reker og crabsticks til salaten jeg skal ha på jobb i morgen,...

Søndagsmiddag som ble til mandagsmiddag

Lammekoteletter med løksausBeregn 3-4 lammekoteletter pr. personJeg steikte kotelettene og hadde på knust rosmarin, maldonsalt (http://www.maldonsalt.co.uk/) og pepper mot slutten av steiketiden.Lø...

Pølser på en snurr

Jeg har lenge tenkt på å lage innbakte pølser, noe som vi laget ved flere anledninger da jeg gikk på høgskolen. Jeg husker spesielt godt en gang vi haddeslike med oss ut på tur og steikte de på bål...

Røykt skinke og rotmos

Jeg kaster nesten ikke noe mat og derfor har jeg små rester av det meste i fryseren ,og nå dukket det plutselig opp noen biter med røykt skinke. Jeg hadde en eller annen plan med den, men det ble d...

Kyllingvinger med et godt dryss tandoori masala

I dag kom min yngste datter og sa at hun og en kamerat ville ha middag, og da var det å finne på noe som appellere til de unge sine smakssanser. Tandoori masala krydderet er et blandingskrydder og ...

Linsesuppe med kjøttdeig og kål

Det utrolige er at jeg har veldig mye mat stående både i skap og kjøleskap, men likevel er det 'alltid 'noe jeg mangler når jeg leser en oppskrift. Jeg tok med meg et oppskrifthefte på en suppe på ...

Laks i karri og spinat

Laks i karri og spinatTil ca. 4 personer3-4 laksestykker1 boks kokusmelk1 pose fersk eller frossen spinat2- 3 cm stykke ingefær½ chili2 fedd hvitløk1 pakke/bunt vårløkNoen bunter blomkålNoen bunter...

Kjøttdeig og ris

Kjøttdeig og risHer har jeg brukt samme oppskrift som på Wraps og Wrops på bloggen min, men jeg har ikke tomater i, men har kokt fullkornsris. 1 pakke kjøttdeig1 kinahvitløk eller ca. 4 fedd vanlig...

Kylling med søtpotet/blomkålmos

Så kjekt du stakk innom, legg du igjen en komentar, så gjør du en glad i dag også ;-)Steikt kyllingfilet med provencekrydder og salt Mos til ca. 4 personer2 søtpoteter½ blomkålCa. 30 g smør (jo mer...

Lunchboks

Et alternativ til brødmat på jobb eller skole.IsbergsalatRucollasalatSquashNeperPaprikaVarmrøykt krydderlaksEgg

Marinert kyllinggrillspyd

Tenk å gå på hage/grillfest i Bergen og det er SOL, nesten utenkelig at det skal kunne skje. Men i går hendte det virkelig; vi hadde strålende sol og ganske varmt, så vertskapet må virkelig ha sine...

Chili dressing

Dressing:2 dl tyrkisk yoghurt1 fedd hvitløk2 vårløk½ rød chiliLitt fersk basilikum (kan sløyfes)Litt saltJeg renset og delte vårløken. Deretter renset jeg chili og hvitløk, og presset begge deler g...

Er jeg blitt en rosa matblogger?

Jeg tuller selvsagt nå, men det var litt moro da middagen min ble rosa. Da jeg bodde i København solgte de blant annet ferske rødbeter, noe jeg sjelden ser i de butikkene jeg bruker å gå i. Men jeg...

Av torsk blir man dorsk

I fisk, og spesielt i torsk, er det et stoff som gjør at man blir dorsk (trett), så herav utrykket av "torsk blir man dorsk". Nysgjerrig på hva stoffet i torsken heter som gjør oss trøtt, det hete...

Wraps og wrops er alltid godt

Jeg fikk utrolig lyst på noe med kjøttdeig, for det spiser jeg forholdsvis sjelden. Men jeg kjente at det måtte bli med noe annet enn tomatpuré. Hva wrops er? Vel, det må bli det jeg har laget da, ...

Lene Marie sin scampi pastasalat

Det er utrolig kjekt å bli inspirert av andre, og denne gangen ble jeg det av min kusines datter Lene Marie som tydeligvis har arvet sin mors, mormors og oldemors gener når det gjelder matlaging. ...

Omelett i en fei

To personer4 egg4 ss vann½ ts salt1 krm pepperKnekk eggene i en skål og ha i resten av ingrediensene og bland alt godt sammen.½ løk1 boks med bog- eller kyllingskinkeTomaterSukkererterAspargesBasil...

Knutekålstuing med persille og lammekoteletter

Knutekål er en grønnsak jeg ble kjent med da jeg bodde i København. Der kalte de den glasskål, og det kommer kanskje av at den blir nesten gjennomsiktig når den blir kokt. Knutekål har en mild, fin...

Sommerkål med pølser på en annen måte

Denne oppskriften fant jeg også i Byavisen her i Bergen og den har hengt på kjøleskapet i lengre tid, men først nå var tiden inne for å sette i gang å lage den. Og lettere mat å lage skal man lete ...
morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits