juli 2012

Røykt blåkveite med hvitsaus

Røykt blåkveite med hvit sausBlåkveite er en feit fisk som inneholder omega-3 i større eller mindre grad avhengig av årstiden, og er også en god D-vitaminkilde. Røykt blåkveite med hvit saus var va...

Kaldrøykt krydderlaks med sommerkålsalat

Oppskriften på sommerkålsalaten fant jeg i Byavisen i Bergen og tenkte at den måtte jeg forsøke. Men da jeg begynte å se nærmere på oppskriften virket den veldig lik sånn jeg bruker å lage italiens...

Skogens gull

Så var kantarellen, skogens gull kommet i butikken atter en gang. Og da må man benytte anledningen til å spise deg gode råvaren. I grunnen skulle jeg ha vært å plukket den selv. Men jeg må innrømme...

Maizena

Maizena er naturlig glutenfritt og egner seg godt til supper og sauser. Det smaker lite og det trenger ikke mer enn et oppkok for at maten skal bli tykk og ferdig. Minuset med maizenamel er at det ...

Johannesbrødkjernemel

Johannesbrødkjernemel er ypperlig til bruk i glutenfri matlaging. Det smaker ingenting, men gjør supper og sauser tykkere og gir bedre konsistens til brød og annet bakverk laget av glutenfritt mel....

Wrap/tortilla med steikt ørret

Utrolig god, lett og sunn mat. Siden jeg holder meg unna mat med gluten i, så kjøpte jeg glutenfrie wrapslefser fra Engers lefsebakeri, på Rema 1000, jeg fant de i frysedisken. De smakte godt, men ...

Rabarbra og fritert kyllingfilet

Hvem har ikke spist rabarbra og dyppet den i en kopp med sukker? Det gjorde nå i alle fall jeg da jeg var liten. Vi spiste nok rabrabragrøt og rabarbrasuppe også, men å ha det til hovedretten har v...

Sommer eller ikke sommer, det er spørsmålet.

Det virker som vi kan omdøpe sommer til regntid. Men regn eller ikke, så spiser jeg litt sommerlig. Når det er varmt, er det gjerne ikke så godt med varm mat som det er når det er kaldt. Dagens tip...

Pangafilet i ovnen med tomatsaus

Ca. 4 personerBeregn 150-200 g filet pr. person med pangafilet eller tilsvarende annen fisk 2 bokser knuste tomater2- 4 kinahvitløk1 løk1 godt stykke med ingefærLitt fersk, hakket basilikum (bruk g...

Tunfisksalat

Det er mye mat som brukes på mange folkelige måter. Det er litt fascinerende hvor opphengt mange er i å lage mat på en nøyaktig 'rett' måte, gjerne etter oppskrift. Men oppskrifter er kun en ledetr...

Breiflabb i form med hjemmelaget pesto

Rester er viktig å få brukt opp og jeg hadde et stykke breiflabb, to poteter og litt brokkoli og blomkål. Alt dette tok jeg i en ildfast form og hadde hjemmelaget pesto på (oppskrift på pesto finn...

Kald indrefilet med restesalat

Når jeg steker biff liker jeg å kjøpe en hel indrefilet og helsteke den. Da blir den etter min mening mest saftig og mør. Det blir vanligvis også billigere å kjøpe en hel indrefilet enn å kjøpe bif...

Hvordan tilberede hel indrefilet

1. Når jeg steker en hel indrefilet sørger jeg først og fremst for at den er fullstendig tint. Jeg lar den gjerne ligge i romtemperatur et par timer før jeg begynner å steke den. 2. Jeg tar filete...

Breiflabb med lime og ingefærsaus

Beregn ca 150g breiflabbfilet pr. person. Jeg hadde grovt spelt, salt og pepper i en pose, og vendte filetene i dette før jeg steikte dem. Men bruk det melet du ønsker. Breiflabb bruker litt tid p...

Lime og ingefærsaus

2 vårløk, eller den løken du har Ca 2 cm med ingefærrot Smør eller olje til å surre ingefær og løk i Saften av ½ lime 2 dl vann 1 grønnsaksbuljong 1 ss maizena Ca 1 dl fløte, soyafløte eller...

Skillingsboller

Halaien folkens, I'm back! Det burde gjerne vært en middagsrett, men man skal ikke bare gjøre det man burde her i livet, men det man vil J Skillingsboller 1 kg spelt- eller hvetemel Ca. 1 ss ...
morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits