mai 2012

Havets gleder


I dag skulle vi grille. Men når klokken er blitt 21 og grillen fortsatt ikke er tent og tarmene HYLER av sult, ja da dropper vi grillingen. Men så lenge man har steikepanne, så spiller jo det liten rolle. I dag ble menyen steinbitfilet, laksefilet, scampi og en salat med søtpoteter og grønnsaker. Da er grillsalaten plutselig blitt sunnere og veldig god.

Grillsalat med søtpoteter

Bruk de grønnsakene du har og liker, men jeg brukte følgende:

Søtpoteter

Blomkål

Brokkoli

Asparges

Squash

Rømme

Salt og pepper

Begynn med det som trenger lengst koking og ingrediensene står i rekkefølge over. Skrell og del grønnsakene i biter og kok de. Tøm vannet av og la grønnsaken bli litt avkjølt (har du dårlig tid, kan man skylle de i litt kalt vann). Ha i rømme og smak til med salt og pepper.

Mine søtpoteter ble litt mye kokt, så derfor ble min salat litt rosa, men det ble jo veldig kul fargeJ

Scampien bør være tint før man steiker eller griller de.

Jeg steikte de i hvitløk og chili, og de trenger kun et minutt på hver side før de er ferdig.

Fiskestykkene delte jeg i to, slik at de ble trekantet. Så steikte jeg de uten mel, men med salt og pepper på. De blir fort steikt, så snu fiskestykkene etter noen minutter og så skrur man ned varmen så den får kost seg litt før servering.Grillsalat med søtpoteter


Bruk de grønnsakene du har og liker, men jeg brukte følgende:

Søtpoteter

Blomkål

Brokkoli

Asparges

Squash

Rømme

Salt og pepper

Begynn med det som trenger lengst koking og ingrediensene står i rekkefølge over. Skrell og del grønnsakene i biter og kok de. Tøm vannet av og la grønnsaken bli litt avkjølt (har du dårlig tid, kan man skylle de i litt kalt vann). Ha i rømme og smak til med salt og pepper.

Mine søtpoteter ble litt mye kokt, så derfor ble min salat litt rosa, men det ble jo veldig kul farge :-)

  

 

Plukkfisk av laks
Rester er ofte en utfordring. Vi kaster store mengder god mat hver dag i vårt samfunn og dette ønsker jeg å motvirke, om jeg kan. Nå hadde jeg både laks, poteter og blomkål stående i kjøleskapet. Da barna var små, hadde vi av og til 'vanlig' plukkfisk, dvs. med annen fisk enn laks, men det er veldig lenge siden nå.

Til 4 personer

4 laksefileter eller lignende

8 kokte poteter

Eventuelle rester av kokte grønnsaker

2 ss smør

Ca. 2 dl væske (fløte/vann/melk/grønnsakskraft/soyamelk)

Ca. 1 ts salt

1 krm pepper

Gressløk eller vanlig løk

Har man ikke kokte poteter, så kok. Bruker man ferdigkokte poteter, deler man de bare litt og har de i en panne med eventuelle rester av ferdigkokte grønnsaker og løk. Ha på væske og smør og la det få bli varmt. Mos dette med morter eller mikser (vær forsiktig så mosen ikke blir seig). Rens ferdigkokt fisk og ha den i og mos det aldri så lite mer og smak til med salt og pepper og eventuelt mer væske, om dette behøves.

Fiskerest og andre rester.


Noen middager blir en slant av det og en rest av noe annet, og det ble virkelig denne middagen. Jeg hadde salt fisk, poteter og gulrot etter i går, noen egg jeg måtte få spist opp, siste rest av linsene mine og en slant erter jeg fant i fryseren. Om noen synes synd på meg nå, så er dette helt ugrunnet, for middagen var utrolig god, den.

1 løk

1 stykke ingefær

1 kokt gulrot

2 kokte poteter

Ca. 150 g kokt saltet torsk

En liten neve med grønne erter

1 egg

Litt kokte linser

Salt og pepper

Har du ikke kokte linser, så sett de på kok om du ønsker å ha det i maten. Rens og del løk og ingefær i biter og surr de på steikepannen i smør. Del poteter, gulrøtter og erter i biter og ha også disse på pannen.
Pisk egget/eggene godt sammen og hell det over maten i pannen og rør det godt inn.

 

 

Cigdem-inspirert linsesuppeDenne retten er inspirert av en fantastisk dame, som heter Cigdem og opprinnelig er fra Tyrkia. Hun står på med utdannelse, jobb, barn og hus.

Her er hva hun sa: "Man kan lage suppe med røde linser. Skal bare skylles i kaldt vann og kokes med bittelite ris i. Når de er myke så kan du ha de i blender og mose de helt. Ta de så opp i gryten igjen. Smelt litt smør i en stekepanne og ha tomatpuré opp i og hell det i suppen. Smak til med salt og pepper. God appetitt".

Jeg hadde rester av linser, kylling og kyllingkraft, så min suppe ble slik denne gangen:

Dette er til en porsjon.

Ca. 1 dl kokte linser (jeg har brukt knuste linser, de trenger mindre koketid enn de hele)

Kraft av kylling (bruk gjerne terninger med hønsebuljong)

1 ½ dl vann

100 g kylling

2 store tomater (bruk gjerne tomatpuré eller hermetiserte tomater)

Noen blader basilikum

Salt og pepper

Skyll og kok linsene og tilsett mer vann, kraft og eventuelt buljong. Skjær tomatene opp i biter og ha de i suppen så de får koke med, bruk gjerne en stavmikser for å få en jevn suppe. Bruker man ferdiggrillet kylling så renser og skjærer man den i biter. Bruker man rå kylling, bør man steike den før man har den i suppen. Hakk basilikumen og ha denne i suppen og smak til med salt og pepper.

Ustyrtelig god og veldig mettende! 

Tomat og avocado salat med pesto på

Avocado

Tomater

Basilikum (fersk)

og med

Pesto over, og så hadde jeg fetaost i en skål ved siden av så man kunne forsyne seg med om man ønsket det til. Oppskrift på pesto, finner man under dressinger på bloggen min. 

Hel, marinert kyllingJeg fant hel, fersk kylling på butikken og hadde planlagt å lage den etter en oppskrift fra en venninne, men den kunne jeg ikke klare å finne igjen. Derfor ble det som under. Skal jeg ha noen innsigelser når det gjelder denne retten, så er det at den nok burde ligget lenger i marinaden og jeg burde hatt enda mer krydder på den, men dette er jo en smakssak.

Kyllingmarinade

1 ½ dl olje

1 kanelstang (eller bruk vanlig kanel)

½ lime

Ca. ½ pottefersk basilikum (eller bruk tørket)

2 ts salt

1 ts pepper

Jeg hadde alle ingrediensene i en plastpose og hadde hele kyllingen ned i, og knyttet igjen. Så vendte jeg posen godt slik at marinaden ble godt fordelt over hele kyllingen. Deretter lot jeg den ligge i kjøleskapet i rundt 3 timer (men som nevnt over, bruk gjerne mye mer krydder og la den gjerne ligge lenger).

Så tok jeg kyllingen ut av posen og la den i en ildfast form sammen med marinaden og lot den steike på 120 grader i nærmere to timer. Ønsker man sprøtt skinn, så skru opp varmen til 250 grader i ca. 10 minutter, men pass på så den ikke blir brent. La kyllingen hvile i 10 minutter før man begynner å dele den. Kylingen ble veldig saftig og god.

Jeg serverte en salat til av:

Avocado

Tomater

Basilikum (fersk)

og med

Pesto over, og så hadde jeg fetaost i en skål ved siden av så man kunne forsyne seg med om man ønsket det til. Oppskrift på pesto, finner man under dressinger på bloggen min.

I stedet for ris hadde jeg kokte, røde innser, for de er jeg blitt helt hektet på.

 

  

Gryte med finnebiffTil 4 personer

600 g finnebiff

1-2 rød chili

1-2 hvitløk (hel kinahvitløk)

1 purreløk

2 røde paprika

1 squash

6 dl tyrkisk yoghurt (se under minus melkeprodukter på bloggen min)

3 ts viltkrydder (NB! viltkrydderet skal inneholde knuste einebær, men ikke salt)

2 ts salt

1 ts pepper

Rens og skjær opp chili og løk i forholdsvis små biter og del paprika og squash i strimler. Ha en god og varm panne og ha i chili, løk og finnebiffen og brun det hele. Ha så i paprikaen (squashen tåler svært lite varme så den må i til slutt) og ha i krydder. Ta pannen fra platen og ha i yoghurten og la det få bli varmt igjen, uten at det koker. Smak til med eventuelt mer krydder.

 Pasta med pesto

Det nærmer seg 17. mai og det var på tide å få blomster i krukkene mine. Og jeg var igjen på Stend Gardsbutikk og fikk kjøpt kraftige, flotte blomster. Da klarte jeg ikke å gå forbi de utrolig flotte basilikumplantene, så det ble et par av de også og et lite spann med den usedvanlig gode fetaosten fra Haugalandet meieri. Da trenger ikke jeg mer til feiringen. Når jeg har basilikumplante i hus så begynner hjernen min automatisk å rope på hjemmelaget pesto. Og siden utgangspunktet var pesto, så ble resten til underveis.Jeg hadde kokt bayonneskinke i fryseren som jeg tok opp og tinte

Kokt pasta

Grønnsaker (denne gangen brukte jeg frosne grønnsaker)

Oppskåret bayonneskinke

Laget pesto og blandet den i rett før servering.Pesto

1-2 fedd hvitløk

5 ss pinjekjerner, eller en kan bruke valnøtter, solsikkefrø osv. (*1.Se under)

1 potte basilikum

75 g parmesan (*2. se under) PS: Det står gjerne ikke parmesan på osten, men Grana Padano).

1,5 dl olje

Pepper

SaltSkrell hvitløk og del den i biter, klipp av en potte med basilikumen og valnøtter og ha alt i en skål sammen med oljen og raspet parmesan. Bruk stavmikser eller en annen kjøkkenmaskin som kan knuse alt sammen til det hele blir til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.*1. Jeg brukte valnøtter, det er mye billigere enn pinjekjerner og de inneholder omega 3. Er man nøtteallergiker, så kan man bruke pinjekjerner siden de ikke er i slekt med nøttefamiien.*2.Om man ikke tåler melkeprodukter, så kan man forsøke med en eller annen type soyaost. Men jeg bruker å ikke erstatte den, bruker bare mer salt, pepper og nøtter eller pinjekjerner 

Lammekoteletter med gurkemeieGurkemeie er en sterk antioksidant, dvs. at det er "antirustmiddel" for kroppen.

Dessuten gir det maten en fin farge, når ikke solen vil komme fram, så får vi selv gjøre det vi kan for å få litt farge på tilværelsen.

Beregn 3-4 lammekoteletter pr. person (denne oppskriften er beregnet til en porsjon)

Ha på litt salt og pepper.

Steik kotelettene på sterk varme til de er blitt brune på begge sider. Skru så ned varmen og ha på vann, beregn ca. 2 dl vann pr. porsjon. Ha vannet på steikepannen og la kotelettene få koke i kraften.

Ha deretter på krydderene og snu kotelettene med jevne mellomrom.

2 ts gurkemeie

2 ts rosmarin (liker man ikke dette krydderet, kan man kutte det ut eller bruke for eksempel timian, basilikum, viltkrydder)
Salt

Pepper

Ta pannen fra platen og legg kotelettene på en tallerken og ha i:

Ca. 1 dl fløte (tåler man ikke melkeprodukter, så bruk soyafløte)

Ca. ½ ss maizena og rør det godt i, før man gir det hele et oppkok.

Server med grønnsaker og tilbehør man ønsker og har.

 

 

 

Sommerkake


Når sommeren ikke er kommet enda, så får vi dyrke den fram, og en frisk, herlig kake er vel aldri å forakte. Denne kaken er naturlig glutenfri og man kan gjerne bruke den økologiske kremen (se under minus melkeprodukter på bloggen min) om man ikke tåler krem. Her er det bare fantasien som som setter grenser for hvilke frukt og bær man kan bruke på kaken. Et tips er å bruke kiwi, det både ser ut og smaker veldig godt, men det kan jeg selv dessverre ikke spise. Men har du sitronmelisse eller lignende, så får man en nydelig grønnfarge av den også.

Marengs

2 eggehviter

150 g sukker

1 ts sitron eller lime

Skill plommen fra hviten, det er viktig at det ikke kommer plomme i hviten, for da får man ikke pisket hviten stiv.

Ha eggehviten, sukker og sitron/lime i en bolle og pisk det hele stivt. Ha det i en form som er godt smurt (man kan for eksempel ha bakepapir i bunnen). Sett formen midt i ovnen og la den stå på ca. 120 grader i 60-90 minutter. Har man varmluftsovn, så senk temperaturen litt og la gjerne døren stå åpen mot slutten av steiketiden.

Pisk fløten, gjerne med ekte vanilje, og rens og del den frukten man ønsker. Ha alt klart til like før man skal servere kaken og ta først på den piskede kremen og dander deretter frukten på toppen. Tar man på krem og frukt for tidlig, så smelter marengsen etter en tid. 

Elgfilet med rotmos, smørdampede grønnsaker og rødvinsaus

En usedvanlig god middag, med gode venner. Det er nok litt mer arbeid med festmaten enn den vanlige hverdagsmaten jeg bruker å lage.
Rødvinsaus med honning

Ca. 3 dl rødvin

2 dl kraft

1 ss worcester saus

1 ss balsamikoedikk

2 ss honning

Ca. 1 ½ ts salt

Ca. ½ ts pepper

En liten klatt smør

Ha alt i en panne og la det få koke sammen i minst 30- 45 minutter, gjerne lenger også. Blir den ikke tykk nok, kan man ha i en ts maizena blandet ut i litt vann. Smak sausen til slik at den blir rund i smaken, dvs. at den ikke er verken for søt eller sur, men har en kraftig smak.

Elgkalvfilet

Elgkalvfilet er så mør og fin at den nesten ikke behøver å steikes. Man må for all del ikke steike den i hel, dvs. at man ikke steiker den alt for lenge slik at den blir tørr.

Ha en steikepanne med smør og veldig god varme (smøret må være brunt), så steiker man den på alle sider. Ha så på salt, pepper og eventuelt andre krydder man måtte ønske å bruke. Sett et steiketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og ha kjøttet i en ildfast form. Jeg hadde satt rødvinsausen på kok, så jeg tømte litt av den over kjøttet og hadde det i sausen igjen da kjøttet var ferdig. Ha ovnen på mellom 180-200 grader og steik kjøttet til steiketermometeret viser 65 grader. Ta kjøttet ut og la det stå og hvile seg i 15 minutter. Skjær kjøttet opp i forholdsvis tynne skiver og legg de på serveringsfat.

Rotmos

8 poteter

½- 1 sellerirot

Ca. 30 g smør

Ca. 1 dl fløte eller melk (fastheten i potetene kan variere en god del, noe som kan spille inn på hvor mye væske man trenger i mosen)

Salt og pepper

Skrell og del poteter og sellerirot og ha de på kok til de er møre. Tøm av kokevannet (man kan eventuelt bruke litt av dette som væske) og ha poteter og selleri og smør i en miksmaster, eller stauk de med en morter. Husk å ikke la mikseren gå for hardt og lenge, for da kan mosen bli seig. Smak til med salt og pepper.

Smørdampede grønnsaker

1 hjertesalat

1 pose med knaskegulrøtter

1 pakke asparges, eller de grønnsakene man ønsker og har

Rens og del grønnsakene i passe stykker. Ha litt godt med smør i en panne og ha hjertesalaten og gulrøttene i, sett på lokket og la de dampe i smøret. Snu de med jevne mellomrom. Ha i aspargesen helt mot slutten, for den tåler ikke mye varmebehandling før den blir overkokt.

Pølser med røde linser og grønnsakerDa har jeg vært på tur med bare tynne folk i Tjukkasgjengen, en landsomfattende turgruppe. https://www.facebook.com/Tjukkasgjengen om man skulle ville være med.

Avdeling Bergen https://www.facebook.com/groups/295513573838361/. Og gutter, det er nesten bare flotte unge jenter der, så sleng dere med!

Uansett må man ha mat og da blir det som oftest når man ikke har planlagt veldig godt hva man skal ha til middag; man endevender kjøleskapet på leiting etter noe spisende. Og siden noen av grønnsakene i mitt kjøleskap var blitt såpass 'tilårskomne' at det var på høy tid å få spist dem opp, så ble disse min grønnsaksblanding til dagens middag. Men uansett hvilke grønnsaker man bruker så blir maten god, så kjør på og forsøk deg fram.

Til en person

Ca. 1 dl linser. (Kok etter pakkens deklarasjon, dvs. rundt 10 minutter med salt i).

Et stykke blomkål som jeg delte i forholdsvis små biter sammen med linsene

-------

Tre pølser

½ kinahvitløk (hel hvitløk, men bruk gjerne 2-3 fedd i stedet for, eller kutt den ut)

Ca. 2 cm med ingefær

1 stykke purreløk

Et stykke squash

Litt salt og pepper

Rens og del ingefær og løk og surr de på pannen sammen med pølsene (man trenger ikke å steike grønnsakene og pølsen, men det gir bedre smak. Og hadde min kokkelærer sett hva jeg skriver nå, så hadde jeg vel fått en kjevle i hodet, hehe).

Når linsene er ferdigkokte, blander man de sammen med grønnsakene og pølsene og smaker til med litt salt og pepper.Kalkunbryst med rødvinsaus med honningJeg har hatt besøk av en god kamerat og vi gikk på Stend gardsbutikk for å se hva godt de hadde. Og der bugnet det med all verdens godsaker, alt fra økologiske grønnsaker, til kjøtt, pølser oster, krydder, siruper, lefser og det meste hjertet kunne begjære. Det er ikke tvil om at smaken på økologiskproduserte varer er kvalitet. Det ble kalkunbryst med søtpotetmos og rester av en rødvinsaus denne dagen. Utrolig enkelt å tilberede og utrolig nydelig saftig kjøtt.

Siden jeg skulle ha en kraftig saus til, så krydret jeg den kun med salt og pepper.

Kalkunfilet

Til 2 personer

1 kalkunbryst mellom 400-500 g

Fileten bør være tint og ligge i romtemperatur i en time før man har den inn i steikeovnen. Gni brystet inn med litt salt, pepper og andre krydder om man ønsker det. Legg fileten i en ildfast form og ha litt smør i formen, siden kjøttet er veldig magert. Sett et steiketermometer i den tykkeste delen og sett fileten i en ildfast form i ovnen på 180 g til termometeret viser 60 grader. Ta ut fileten og la den hvile i rundt 5-10 minutter før man skjærer den opp i skiver.

Mos av søtpoteter

Beregn 1 mellomstor søtpotet pr. person.

1 klatt smør (ca.1 ss)

Ca.1 krm pepper

Ca.1 krm salt

(og eventuelt en liten skvett av kokevannet/melk/fløte, men det trengte jeg ikke i min).

Skrell søtpoteten og del den i biter så blir den fort kokt (rundt 10 minutter). Tøm av vannet og ha i smør, bruk stavmikser eller en morter og mos poteten. Smak til med salt, pepper og eventuelt væske.

Rødvinsaus med honning
Ca. 3 dl rødvin

2 dl kraft

1 ss worcester saus

1 ss balsamikoedikk

2 ss honning

Ca. 1 ½ ts salt

Ca. ½ ts pepper

En liten klatt smør

Ha alt i en panne og la det få koke sammen i minst 30- 45 minutter, gjerne lenger også. Blir den ikke tykk nok, kan man ha i en ts maizena blandet ut i litt vann. Smak sausen til slik at den blir rund i smaken, dvs. at den ikke er verken for søt eller sur, men har en kraftig smak.
Ha i kraften fra fileten i sausen når kjøttet er ferdig.

 

   


 

 

Laks med granatepleBeregn en til to laksefileter pr. person.

Steik de på panne eller ha de i en ildfast form med litt salt, pepper og en klatt smør på. Legg folie over og ha de i ovnen på 200 g i ca. 20 minutter.

Del granateplet (er du i tvil på hvordan man gjør det, så kan du se på denne linken: http://www.bama.no/eway/default.aspx?pid=241&trg=MainLeft_6138&Main_4489=6177:0:10,2654&MainLeft_6138=6181:1640060::0:6190:1:::0:0)

Granatepler er fulle av antioksidanter og har en litt syrlig smak, så det er en utmerket, om enn noe uvant kombinasjon med laks.

Når laksen er ferdig, strør man på så mye granateple man ønsker.

Jeg hadde blomkål, sukkererter og kokte poteter til. 

 

Kjøttdeig med linser og Teriyakisaus

Kjøttdeig med linser og Teriyakisaus

Til 2-3 personer

Ca.300 g kjøttdeig

Ca. 4 skiver med bacon

2 løk

1 kinahvitløk (kinahvitløk er hel hvitløk uten båter, men bruk gjerne 3-4 fedd i stedenfor)

1-2 cm med ingefærrot

½ paprika

1 ½ dl ukokte røde linser

Ca. 2 dl ferdig teriyakisaus (jeg hadde stående ferdiglaget i kjøleskapet)

Ha en panne med ca. 5 dl vann og litt salt og kok det opp og ha linsene i og la de småkoke i rundt 10 minutter. Rens all løken, ingefær og paprika og surr alt i en panne med smør. Skjær baconet opp i biter og steik denne og kjøttdeigen sammen med løken osv. Når alt er gjennomsteikt, heller man på sausen og lar det blande seg godt med kjøttdeigblandingen ,og til slutt har man i linsene. Synes du retten blir for lite salt eller mangler pepper eller andre krydder, så smakes det til før servering.Teriyakisaus1 dl soyasaus (jeg brukte glutenfri soyasaus og den er ikke så salt som vanlig soyasaus)

1 dl eplejuice

1 ss honning

Lime

1-2 ss revet ingefær

1 fedd hvitløk

2 anisstjerne (dette krydderet hadde verken jeg eller naboen, så det får jeg ta med neste gang)

Sesamfrø, knuste

La det hele koke i 4-8 minutter

Trenger man å jevne sausen, bruk maizena

Rens og finhakk hvitløk. Skrell og riv ingefær og ha det så i en panne sammen med væsken, honning, anis og knuste sesamfrø. La det hele få koke opp og la det stå og putre i 10-12 minutter. Er sausen ikke tykk nok, så ta en ss maizena og bland i litt vann og ha i, og gi den deretter et oppkok. Sausen tåler godt å stå i kjøleskapet i et lukket glass eller lignende i 2-3 uker.

 

 

Sommerkoteletter med søtpotetmosSolen skinner i Bergen, så da er det på tide å lage sommermat. Sommerkoteletter er saltede og røykte svinekoteletter, så hvorfor de blir kalt sommerkoteletter, det kan man bare lure på!

Siden kotelettene er røykte og saltet, kan man bare steike eller grille de uten noe mer krydder.

Beregn en til to koteletter pr. person. Steik eller grill de rundt 15 minutter og vend de av og til så de ikke blir brent.

I dag hadde jeg hvite søtpoteter, de er det litt mindre søtsmak på enn den gul/røde søtpoteten.

Beregn 1 mellomstor søtpotet pr. person.

1 klatt smør (ca.1 ss)

Ca.1 krm pepper

Ca.1 krm salt

(og ventuelt en liten svett av kokevannet/melk/fløte, men det trengte jeg ikke i min).

Skrell søtpoteten og del den i biter så blir den fort kokt (rundt 10 minutter). Tøm av vannet og ha i smør, bruk stavmikser eller en morter og mos poteten. Smak til med salt, pepper og eventuelt væske.

Jeg hadde en blandingssalat til med cherrytomater, sukkererter og cashewnøtter.

 

Link til Bama sin side om søtpoteter:  http://www.bama.no/eway/no/poteter/sotpotet/index.aspx 

Søtpoterer kan kjøpes i litt større butikker. 

SafransuppeEn eksotisk og annerledes suppe, full av karotener og antioksidanter.

Til 3-4 personer

1 purreløk

Ca. ½ ingefær

1 rød paprika

4 kyllingfileter eller tilsvarende med annen kylling

6 dl vann

2 dl fløte eller melk (soyafløte eller melk, om man ikke tåler melk)

Salt

Pepper

1 pakke safran 0,5 g

Rens purreløk, ingefær og paprika og skjær de i biter. Del også kyllingen i passe suppebiter.

Ha smør i en varm panne og surr kyllingen og grønnsaksbitene. Deretter har man i vann, krydder og fløte og lar det hele koke i

5-10 minutter. Om man ikke skulle like ingefær, så vil jeg anbefale å ha litt buljong i suppen for å få den runde smaken. Synes du suppen blir for tynn, kan man ha i en spiseskje med maizena rørt ut i litt væske.

Suppen kan serveres med brød. 

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits