april 2017

Omelett med bacon og masse grønnsaker

Etter å ha vært i hagen å putlet på, var jeg sulten og omelett er en sikker vinner for meg. Jeg elsker grønnsaker og poteter i omeletter, og denne gangen hadde jeg litt lite egg, men den ble veldig...

Svinefilet med rødvin og soyasaus

Egentlig var jeg tenkt å grille siden solen har tittet frem i Bergen. Det blåste det litt mye, og akkurat da vi skulle begynne å tenne på grillen forsvant solen, og da er det ikke mye kos...

Carbonara med kyllingfilet

Har dere periodevis dilla på en type mat? Det har jeg, og nå er det carbonara med all mulig tilbehør for å ha litt variasjon.Jeg bare elsker kombinasjonen av pasta, egg og parmesanost. Egentlig bur...

Plukkfisk med gulerot og vårløk

Det er utrolig kjekt at gjestene ytrer ønske om middag, da slipper jeg tenke på middag den dagen. Plukkfisk er vel det enkleste man kan lage, men veldig godt. Man kan gjerne bruke rester av saltet...

Lynkjapp blomkålsuppe med hvitløk og basilikum(Gluten og melkefri)

Jeg hadde meg en opprydding i kjøleskapet i går, siden det er er søppeltømming i morgen, nå har vi kun en gang i måneden. Der fant jeg litt av vært som burde spises kjapt opp, og der i blant et bl...

Fiskeburger

Fiskeburger av hyse og tosk som inneholder mye fisk er god mat, og veldig sunt. I dag ble det med glutenfritt burgerbrød som jeg hadde i fryseren, men det lyse greiene er jeg jammen ikke mye glad i...

Steikt torsk med fløte og eplesaus

Jeg hadde igjen saus og  den var alt for god å kaste, pluss at jeg hadde jo glemt å ha i rogn og eple første gang jeg spiste den :-). Fisken lå tint og klar da jeg kom hjem fra min mor. ...

Restemiddag med salt kjøtt og kålrotstappe

Mandag hadde jeg folk på raspeballer (oppskrift på glutenfrie HER og vanlige rasper finner du HER)og det betyr rester i mange dager, og at alle gjestene pluss enda flere fikk nyte godt av maten :-D...

Kålrabistappe

Kålrabistappe  1 stor kålrabi 100 g smør eller mer (jeg bruker aldri annet enn setersmør eller olje i mat, fuskesmør er fullt av e-stoffer og tull som overhode ikke er naturlig eller sunt fo...

Fløte og eplesaus

Jeg ser stadig å støtt på matprogram eller program der de lager mat som en del av det. programmet jeg tok denne ideen fra kan jeg ikke huske hva het, men det var opp på en seter og der mesterkokken...

Steikt ørret med eple og fløtesaus

Jeg ser stadig å støtt på matprogram eller program der de lager mat som en del av det. programmet jeg tok denne ideen fra kan jeg ikke huske hva het, men det var opp på en seter og der mesterkokken...

Hamburger med kyllingfilet og masse godsaker

Denne ideen fikk jeg da jeg bodde i København, der var det vanlig med kyllingfilet og grovt brød til, og de hadde gjerne båtpoteter eller søtpoteter til. Det de ikke var god på var glutenfrie brød...

Andersens spreke rotmos

Det gøye med matlaging er at man stadig får nye tips til hva man kan bruke i maten, eller nye måter å lage mat på. Dette tipset fikk jeg for lenge siden av Andersen, og jeg har laget den noen gange...

Carbonara med rester av and

Denne oppskriften  har blitt liggende en stud, men det var kjempegodt og kjekt å få brukt opp rester.                          ...
morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits