april 2013

Grønnsakssuppe med godt krydrede kjøttboller

Til rundt 4 personer: 2 gulerøtter 1 purreløk 1 liten kålrabi 1 potte persille 1 potte koriander (kan kuttes ut om man ikke liker koriander, men da mister den litt av sitt særpreg) 1 l vann ...

Roastbiff, hjemmelaget remulade og avokado

Jeg brukte remuladen til lørdagsmaten min som ble avocado som jeg rutet opp slik at den ble lett å spise, roastbiff, alfaalfaspirer og Cherry tomater. Dette kan man bruke som forett også, utrolig l...

Hjemmelaget remulade

Utrolig godt og enkelt å lage. 2 eggeplommer1 ss vineddik2-3 ts kapers1 ts estragon1 ss (ca. 4-5 skiver) sylteagurk2 ts sennep 2 dl rapsoljeLitt salt og pepper Det viktigste av alt når man skal la...

Spicy chicken meatballs

Det er litt rart hvor mye som er på engelsk her i landet, det ville ikke forundre meg dersom vi også snakker engelsk om 100 år. Kyllingkjøttdeig smaker lite og er gjerne litt løs i konsistensen, de...

Kylling wok med sursøt saus

Kylling wok med sursøt saus Til rundt 4 personer 4 kyllingfileter (man kan bruke det kjøttet man måtte ønske) 1 rød paprika 1 grønn paprika 1 ts fin hakket fersk ingefær eller 1 ts tørket 1 f...

Laks i ovnen med basilikum og tomat

Denne retten kan man enten ha i en ildfast form eller som jeg gjorde, ha den i folie. Dette er veldig enkelt og greit å lage til, og det var utrolig smakfullt og godt.Laksefilet med et strø med sal...

Langtidssteikt lammesteik

Fårekjøtt er blant mine topp 10 favoritter, derfor blir jeg alltid svært henrykt når jeg får tak i fårekjøtt og det ikke koster skjorten. Denne gangen fant jeg en lammesteik som var marinert med ti...

Pizzasnurrer

6 dl hvetemel (oppskrift med glutenfritt mel finner du lenger nede på siden)1 ½ dl sammalt hvete, grov1 ts salt½ pk tørrgjær3 dl lunkent vann2 ss oljeBland alt det tørre i en bolle og varm væsken t...

Glutenfrie pizzasnurrer

Disse ble vanvittig gode!Deig:1 pakke Toro sitt havrebrødmel1 dl fiberhusk2 dl glutenfrie havregryn1dl rapsoljeCa. 5. 5 dl vann1 ts salt ½ pk tørrgjærBland alt det tørre sammen og varm vann og olje...

Sei i form

Denne oppskriften fikk jeg inspirasjon til fra en blogger i det høye nord, dvs. at jeg tok utgangspunkt i hennes oppskrift og laget min egen vri. (http://matgladilavkarbo.blogg.no/1364856017_020420...

Indrefilet av elgkalv med ekte rødvinsaus

Denne gangen brukte jeg opp en rest av en rødvin som hadde stått så lenge at den ikke var noe god å drikke lenger, men til saus var den perfekt. Saus til 4 personer 4 dl rødvin 1 løk eller 2-3 s...
morsmiddag

morsmiddag

53, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randi_stole@yahoo.no. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits