mars 2014

Brimi sine reinsdyrs karbonader og råsteikte


Det er ikke ofte jeg kjøper karbonader. For det første er jeg ikke så glad i kjøpe karbonader og for det andre liker jeg å lage det meste av maten fra grunnen av.

Men disse karbonadene var faktisk veldig gode.

Jeg hadde de inn i steikeovnen sammen med poteter som var skåret i båter med olje, salt og pepper.

Jeg delte en tomat i to og hadde den i samme formen med litt fersk basilikum på.



 

Matbloggtoppen

Steikt laks med sesam- og solsikkerfrø


Laks/ørretfilet

Sesamfrø

Solsikkerfrø (Kan sløyfes)

Eventuelt sesamolje om du har de, da blir sesamsmaken forsterket

Salt

Pepper

Ha frøene i en skål og vend fisken i den, ha fisken på pannen men vær forsiktig med varmen slik at frøene ikke blir brent. Bruker du sesamolje kan det være lurt å ha den i på slutten, slik at den ikke blir ødelagt av for høy temperatur.

Strø med salt og pepper.

Jeg hadde potetmos og steikt søt paprika til.





 


Matbloggtoppen

#fisk #glutenfri #melkefri  #glutefritt #melkefritt #middag #helgekos #Middag #oppskrifter 

Yoghurt cocktail til frokost

 







Ville du spist denne til frokost om du fikk den servert?

Den inneholder

Tyrkisk yoghurt

4 kornsblanding (tåler man ikke gluten kan man gjerne bruke forskjellige frø og glutenfrie kornblandinger, eller bare bruke yoghurt og frukt/bær)

Yoghurt og korn blandes og deretter har man i oppskårne bær og frukt alt etter hva man har og liker.


 

Man kan også lage bare med frukt og bær om man ikke ønsker korn og yoghurt .




 


Matbloggtoppen

#frokost #sunnt #frukt #bær  

Vafler til frokost?

Har du problemer med å få mat i barna til frokost? I så fall lag røren kvelden før og sett den i kjøleskapet. Neste morgen setter du på vaffeljernet og steiker så mange vafler du måtte ønske. Hvem kan vel motstå nysteikte ferske vafler  ;-)

1 1/2 dl fullkorn hvetemel

1 1/2 dl sammalt hvete, grov

1 dl havregryn

2 egg

4 dl surmelk /vann

 ½ dl smeltet smør

1/2 ts salt

1/2 ts bakepulver

Ha egg i en skål og pisk dem lett sammen med litt melk/vann, og ha i vekselsvis mel og væske med stadig samen pisking av deigen. Til slutt har man i smør og bakepulver.



 


Matbloggtoppen

#vaffel #grove #sunne #frokost 

Våruller med risplater

mi

Våruller er en av de få tingene jeg virkelig synes er synd at jeg ikke kan spise. Og jeg ble hoppende glad da jeg fant ut at jeg kunne lage våruller med risplater som er glutenfrie. Jeg kjøpte risplatene hos Meny, men jeg vil tro det er mange butikker som har de.

Inn i vårullen hadde jeg:

Kylling i biter

Gulrot

Squash

Sukkererter

Vårløk

Ingefær

Hvitløk

Basilikum

Soyasaus (glutenfri for de som ikke tåler gluten)

Salt og pepper

Ris plater

olje

Jeg renset og findelte løk og ingefær og skar kyllingen i biter, og steikte de på pannen. Det er sjelden jeg er nøye med hvordan jeg deler grønnsakene, men i dag var de formålstjenlig å lage de i lange og tynne biter. Grønnsakene hadde jeg også på pannen. Så hadde jeg på soya saus slik at det ble litt saus.

Risplatene behandlet jeg etter pakningsanvisingen, og hadde deretter på fyllet og brettet de sammen. Jeg hadde litt olje i en ildfast form og la vårullene ned i formen, men ikke så nært at de kom i hverandre. Så hadde jeg litt olje opp på hver vårull og satte de i oven på rundt 200 grader. Jeg hadde de i ovnen 10-15 minutter. Det er en fordel å spise vårullene med det samme ellers forsvinner sprøheten i de fort.



 

 

Matbloggtoppen

#glutefritt #melkefritt #middag #helgekos #Middag #oppskrifter

Våruller med risplater (glutenfri)


Våruller er en av de få tingene jeg virkelig synes er synd at jeg ikke kan spise. Og jeg ble hoppende glad da jeg fant ut at jeg kunne lage våruller med risplater som er glutenfrie. Jeg kjøpte risplatene hos Meny, men jeg vil tro det er mange butikker som har de.

Inn i vårullen hadde jeg:

Kylling i biter

Gulrot

Squash

Sukkererter

Vårløk

Ingefær

Hvitløk

Basilikum

Soyasaus (glutenfri for de som ikke tåler gluten)

Salt og pepper

Ris plater

olje

Jeg renset og findelte løk og ingefær og skar kyllingen i biter, og steikte de på pannen. Det er sjelden jeg er nøye med hvordan jeg deler grønnsakene, men i dag var de formålstjenlig å lage de i lange og tynne biter. Grønnsakene hadde jeg også på pannen. Så hadde jeg på soya saus slik at det ble litt saus.

Risplatene behandlet jeg etter pakningsanvisingen, og hadde deretter på fyllet og brettet de sammen. Jeg hadde litt olje i en ildfast form og la vårullene ned i formen, men ikke så nært at de kom i hverandre. Så hadde jeg litt olje opp på hver vårull og satte de i oven på rundt 200 grader. Jeg hadde de i ovnen 10-15 minutter. Det er en fordel å spise vårullene med det samme ellers forsvinner sprøheten i de fort.



 

Panna cotta (melkefri)




Jeg har tenkt lenge at jeg skulle forsøke å lage panna cotta, og når jeg endelig lager det  ser de ut som den har vært utsatt for en ulykke he he. Men den ble veldig god selv om jeg laget de med havrefløte, siden jeg forsøker å holde meg mest mulig borte fra melkeprodukter. Panna cotta blir vanligvis laget med kremfløte, så tåler du melkeprodukter er nok det å foretrekke å bruke kremfløte.

Jeg har arbeidet som mat og helse lærer frem til nylig og jeg har ustanselig fortalt elevene at de må være forsiktig når de bruker stavmikser. Dette siden stavmikseren lett kan grise til hele kjøkkenet om man bare er litt uheldig. Jeg har visp til stavmiseren, og tenkte det var greit å bruke den. Og det var det helt til jeg mistet grepet på den, og det ble krem utover hele kjøkkenet. Jeg kunne ikke annet en å le hjertelig og tenke på alle formaningene elevene mine fikk, når jeg vasket kjøkkenet og oppdaget stadig nye steder det var krem.

Vel nok om det. Det er mest vanlig å koke fløten med vaniljestangen, men siden jeg brukte havrefløte fant jeg ut at jeg ville piske fløten. Jeg bruker alltid vaniljepulver som jeg kjøper på helsekosten og derfor trenger ikke vaniljen kokes ut.

5 dl havrefløte/eller annen melkefri fløte. Vanlig kremfløte om man tåler det

1 ts vanilje pulver fra helsekosten eller en vaniljestang

2-3 ss sukker (havrefløten er søt og jeg er ikke vant til å bruke mye sukker, så det kan være lurt å se om du trenger mer sukker)

4 plater gelatin

Ha fløten i en skål sammen med vaniljen og sukkeret, pisk alt til det er krem.

Legg gelatinen i vann noen minutter, og ha den i en panne og smelt den. Hell den så i den piskede fløten under stadig omrøring. Man kan for eksempel pasjonsfrukt i blandingen om man ønsker det. Ha blandingen i glass og la innholdet bli stivt før du tar på bær blandingen.

Bær blanding

Opp på kan man ha pasjonsfrukt, bringebær eller andre bær man måtte ønske. Disse kokes opp med litt sukker, avkjøles og has på toppen. Pynt med friske bær og for eksempel mynte, sitronmelisse eller lignede.


 

 #glutenfri #melkefri  #glutefritt  #middag #helgekos #Middag #oppskrifter  #dessert 
 

Risnudler og laks




For meg som for andre går jeg av og til tom for ideer til middag, og jeg hadde veldig lyst på nudler. Da er det i grunnen bare å begynne med det man har, og det ble laks, løksaus og nudler. Det ble litt lite farge med løksausen, men veldig, veldig godt.

4 personer:

Løksaus:

1 løk (jeg brukte vanlig gulløk, men bruk gjerne rødløk da blir det mer farge på maten)

½ kinahvitløk eller 1-2 fedd vanlig hvitløk

Smør til steiking

Ca. 5 dl vann

 ½ ss maizena

1 grønnsaksbuljong eller annen buljong

Pepper og eventuelt salt

Rens, finhakk og surr løken i en gryte før man heller på vannet og har i maizena og buljong og gir alt et oppkok. Kok nudlene etter pakkens anvisning og hel av vannet før man har de i sausen.

Grønnsaker:

Aubergine

Paprika

Squash

4-6 laksefileter

Bruk akkurat de grønnsakene du liker og har. Rens og del grønnsakene i passe biter og ha de på pannen til de er mør. Del fisken i biter og ha den sammen med grønnsakene på pannen og steik til den er gjennomvarm.

En enkel og god middag på veldig kort tid.

Matbloggtoppen

Sosekjøtt av hjort



 

Sosekjøtt er gammel tradisjonsmat, og der man har tilgang til hjort og annet viltkjøtt er det vanlig å bruke hjort i sosekjøttet. Noe mer nydelig skal man leite lenge etter og det er ustyrtelig enkelt å lage. Mens ellers er oksekjøtt mest vanlig å bruke.

Sosekjøtt

Gulrot

Selleri

Løk

Vann

Buljong

Salt

Pepper

Maizena

sukkerkulør

Skyll kjøttet litt og tørk det før man har det i panne eller jerngryte og bruner det på høy temperatur. Har man det i en jerngryte heller man vann på, bruner man det i panne har man kjøttet over i en gryte med vann (da bør man koke ut pannen). Sett kjøttet på kok sammen med løk, sellerirot og gulerøtter. Det må kokes i rundt 2-3 timer, eller til kjøttet er mørt.

Da hadde man maizena i en kopp og rørte den ut med litt vann og heller det over i kraften og gir de et oppkok. Smak den til med salt og pepper, og ha litt sukkerkulør i for fargen sin del.

Personlig er jeg er vant å servere sosekjøtt med kokte poteter og gulerøtter.

Matbloggtoppen

#hjort #sosekjøtt  #oppskrift #middag #glutenfritt #melkefritt #hjort #hjortekjøtt #viltkjøtt #biff #hjortebiff #rødvinsaus #middag #glutenfritt #glutenfri #melkefri#melkefritt #festmiddag #middag #middagstips #Blogg #matblogg #bloggtoppen #godt #Sundt #Morsmiddag #Middagforhverdagogfest #middag #for #hverdag #fest #hjortejakt

Bakt potet på en ny måte


Kjøp store poteter, vask og snitt potetene nesten igjennom.

 

Ha litt smør her og der i poteten og steik den i ca. en time eller til den er mør.

 

Skjær bacon, vårløk og tomat (jeg hadde litt fersk basilikum i også, men det trenger man ikke)i biter og steik de litt. Del squash i skiver og stikk de ned imellom den steikte poteten og ha på steikt bacon, løk og tomat og ha det på poteten, til slutt  har man ost på toppen. Sett poteten i oven igjen til osten er smeltet.

 





 

 

 

Matbloggtoppen

#bakepotet #iovnen #lørdagkos #oppskrift #glutenfritt  

Matbloggtoppen

Selleri pommes frites og fiskekaker

'


Selleri har en god egensmak og har lav gi (blodsukkeret stiger forholdsvis lite), så poteten kan godt byttes ut for å få variasjon.

Beregn ca. 200 g sellerirot pr. person

Olje

Salt

Skjær sellerien i forholdsvis tynne skiver, skjær av skallet og skyll de godt.

Del deretter skivene opp i staver å ha de i en ildfast form/steikebrett og hell på litt olje. Sett formen langt oppe i ovnen i forvarmet ovn på rundt 220 grader i 20-30 minutter.

Pass på pommes frites slik at den ikke blir brent.

Ha på salt når de serveres.

Jeg steikte fiskekaker med 85 % fisk i og hadde asparges og tomat til.

Sunt, enkelt og veldig godt.  

Matbloggtoppen

#fiskekaker #glutefri #melkefri #selleri #pommes frites #oppskrift #middasgstips

Solveig sin kyllingwok

Her kommer endelig kyllinwoken som Solveig laget da jeg var på besøk.

Fantastisk god og mør kylling med masse smak, dette var en innertier. 

Marinaden til kyllingen:

Tørka tomat

 vårløk

 ingefær

Persillerot

 Hvitløk

Lime

Olje

Rens og hakk alle grønnsakene og ha de i en plastpose eller eventuelt en skål. Press limen og ha den og oljen også i posen.

Del kyllingen i passe biter og ha den i marinaden, knyt posen igjen og arbeid litt med posen slik at marinaden blir fordelt på kyllingbitene. Legg posen i kjøleskapet natten over (har du ikke tid så legger du den i noen timer).

Brokkoli

Sopp

Vårløk

Squash

Paprika

Gulrot

Før vi skulle spise renset og delte vi grønnsakene. Deretter varmet vi en wokkpanne og hadde smør i og begynte å wokke kyllingen og så grønnsakene. Vi hadde ris til.

Matbloggtoppen

Potet og persillerotsupper med pølser og basilikum

Ser denne god ut?



 

Da jeg handlet i dag kjøpte jeg meg en flott basilikumplante og en rose bukket. Etter på måtte jeg innom en annen butikk. Basilikumen ble litt presset ned i posen, og den begynte å frigi den nydelige lukten som den har. Når jeg kom til kassen for å betale så hun i kassen undrende på meg, men sa først ikke noe. Men hun våget seg til å spørre om rosene luktet «SÅ» godt, noe jeg måtte avkrefte. Jeg åpnet posen og viset god sakene, og da smilte både hun i klassen og en ansatt til jeg hadde gått forbi. Det luktet helt himmelsk sa de begge to, og de ville også gå for å kjøpe en basilikum plante etter på. Vi fikk oss en herlig latte og en liten koselig prat, en herlig hverdagsglede. Frisk god mat stimulerer oss til matglede, derfor er lukt, farge og utseende nesten like viktig som smaken på maten, siden det er de andre sansene som vekkes først.

Potetsuppe er ganske fargeløs og litt lite mat i, derfor hadde jeg også i basilikum og pølser.

Til meg brukte jeg:

4 mandelpoteter, de er små så bruker du vanlig størrelse, bruker man gjerne bare to

2 persillerøtter

½ kinahvitløk (kan sløyfes)

½ buljongterning

Ca. 3 dl vann (jeg målte ikke mengden, men blir suppen for tykk tar man i mer vann)

En god bunt fersk basilikum(bruk så mye du måtte ønske)

Pepper og eventuelt salt (huske at pølsene/bacon også er salt)

Pølser eller bacon etter ønske

Ha vann i en gryte og sett den på kok sammen med buljongen. Skrell og del poteter, persillerot og hvitløk, og ha i pannen. Når de er kokt etter rundt 6-8 minutter bruker man en stavmikser eller lignede for å mose alt sammen (da skal suppen være så tykt at man ikke trenger noe mer jevning, men ikke for tykk siden det er en suppe).

Del pølsen i biter og steiker den litt da får den mer smak og ser finere ut, men dette må man ikke gjøre og ha de i suppen

Finhakk mesteparten av basilikumen å ha den i suppen, og smak til med pepper og eventuelt med salt.

.Rett før servering strør man på litt mer frisk basilikum. Sever gjerne med brød.

Matbloggtoppen

#suppe "perillerot #poetsuppe #glutenfri #melkefri #pølse #basilikum #Middag #oppskrift

Laks med karri ris til




Denne laget jeg til en, og det ble rikelig med ris.

 1 porsjon ris

½ terning buljong

1 gulrot

1 bukett brokkoli

Ca. ½ ts karri

½ ts gurkemeie

Litt smør (kan sløyfes)

Salt

Pepper

Laks steikes på pannen.

Sett risen på kok etter pakkens anvisning sammen med buljong. Rens og del grønnsakene og ha først i gulrøttene i siden de tar lengts tid. Ha i krydderne og la det få koke med, og mot slutten av koketiden har man i brokkolien. Ha i en klatt med smør og smak til med salt og pepper og eventuelt mer krydder.

Man har en eksotisk smak og en gøy farge på middagen.

Matbloggtoppen

#fisk #laks #ris #karri #gurkemeie #glutenfri #melkefri #middag #oppskrifter 

Banankake gluten- og melkefri

Banankake Gluten- og melkefri

Det er utrolig koselig at jeg har så mange som føller bloggen, og jeg er veldig imponert over hvor mange unge mennesker som er innom bloggen. Det er virkelig utrolig koselig, så en stor takk til dere alle! 

 Kaken kan også lages med hvetemel og vanlig smør om man tåler det, Solveig byttet bare ut til glutenfrittmel og melkefritt smør. 

4 egg

5dl sukker

2 godt modne banan

5 ss vann

2,5 dl uten vann og salt smør

Ca. 6 dl glutenfritt mel. Toro kakemiks

2ts vaniljesukker

2 ts bakepuller

Pisk eggedosis, mos bananene og smelt smøret og ha i alt det tørre og bland godt sammen.

Ha røren i en langpanne med bakepapir i bunnen, og sett kaken midt i steikeovnen 180 og steik den mellom 40-45 min.



 

 

Matbloggtoppen

#glutenfri #melkefri #banankake #oppskrifter #kake 

Elgbiff med Balsamico saus

 

Balsamico saus

½ Løk

 En klatt smør

4ss Sukker

Ca.1 dl Balsamico eddik eller eventuelt rødvin

2 dl vann

Ca ½ dl fløte (Solveig brukte havrefløte og smør uten melk, slik at også de som ikke tåler melkeprodukt kunne spise sausen)

1/3 terning buljong

 Ca, ½ ss Maizena

 

Salt og pepper

Rens og finhakk løken og sur den i pannen sammen med smøret, og ha på væsken, sukkerert og buljongen. La det hele stå på platen å få koke inn minst 30 minutter(reduseres), dette gir en god smak. På slutten av koketiden Blander man ut maizenaen med litt vann og har det i sausen og lar den få et oppkok under omrøring.

Elgbiff

Elgbiffen la Solveig på kjøkkenpapir og hadde grovsalt på en stund før servering. Hun steikte biffen på en god og varm panne til de var brune. De var ferdig etter noen minutters steiking på hver side. Dette var forholdsvis små stykker, så har du store stykker må du gjerne beregne mer steiking.

Ha på nykvernet salt før servering, og ha gjerne asparges til.

Råsteikte poteter hadde vi grovt salt, pepper og olje på. Oppe i oven på 220 grader i rundt 20 minutter(men pass på så de ikke blir brent) 






 



 



 

 


Matbloggtoppen

 #glutenfri #melkefri #middag  # oppskrift   #viltkjøtt #elg #elgbiff # Balsamico

Pomelo frukt

Jeg smakte Pomelo hos min venninne Solveig i helgen, har du hørt om denne frukten før?

Pomelo stammer fra Sørøst-Asia. Den er også kjent som balinesisk lime/appelsin, etter øya Bali.

I dag dyrkes pomelo i størst grad i USA og Kina. Pomelo vokser på pomelotrær som kan bli opp til 15 meter.

Fruktene kan bli opp til 20 ? 25 cm i diameter, veier 1-2 kg og har et grønngult, ganske tykt skall. Pomelo har et fruktkjøtt som er delt inn i lommer mellom kraftige hinner. Disse hinnene er seige og de anbefales ikke å spise. Fruktkjøttet har en noe tørrere konsistens enn grapefrukt og uten den beske nyansen i smak.

Pomelo finnes i hovedsak i to varianter, en med grønngult fruktkjøtt og en med rødlig.

Bruksområde

Pomelo kan spises naturell eller brukes i forskjellige typer fruktsalat. Den kan serveres til forrett eller spises som et lite mellommåltid. Pomelo har et tørt fruktkjøtt, men dette egner seg ikke til å presse juice med. Hvis skallet ikke er sprøytet kan det brukes til bakverk eller til produksjon av marmelade.

 Oppbevaring

 Pomelo har lang holdbarhetstid og oppbevares best ved 10-12 ºC, men trenger ikke å oppbevares i kjøleskap.

Pomelo skal ikke ha sprekker og bløte flekker. Skallet skal være blankt og fast. Små flekker har ingen betydning, og er som regel resultatet av vindstøt under vekstperioden.

Næringsinnhold

Pomeloen inneholder mineraler, C-vitamin og er svært kalorifattig

Funnet innfo på; http://no.wikipedia.org/wiki/Pomelo

Bildene har jeg tatt. 

 

 


Det blir ganske store biter når man sammenligner med et helt eple :-)

 





 



 

Matbloggtoppen

Balsamico saus

Balsamico saus passer svært godt til villtkjøtt.

½ Løk

 En klatt smør

4ss Sukker

Ca.1 dl Balsamico eddik eller eventuelt rødvin

2 dl vann

Ca ½ dl fløte (Solveig brukte havrefløte og smør uten melk, slik at også de som ikke tåler melkeprodukt kunne spise sausen)

1/3 terning buljong

 Ca, ½ ss Maizena

 Salt og pepper

Rens og finhakk løken og sur den i pannen sammen med smøret, og ha på væsken, sukkerert og buljongen. La det hele stå på platen å få koke inn minst 30 minutter(reduseres), dette gir en god smak. På slutten av koketiden Blander man ut maizenaen med litt vann og har det i sausen og lar den få et oppkok under omrøring.



Matbloggtoppen

 #glutenfri #melkefri #middag  # oppskrift   #viltkjøtt #elg #elgbiff # Balsamico  

Solveig sin marienerte scampi

500 g scampi

ca. 2 cm Ingefær

2 fedd hvitløk

ca. 1/2 paprika

Litt Sitron

3 vårløk

1 knivsodd Piripiri (krydder, litt usikker om man får kjøpt det i alle butikker da jeg aldri har prøvd det selv)

Salt

Pepper

olje 

Rens og findel alle grønnsakene og ha de i en plastpose. Det kan være lurt å snitte scampien i ryggen for å se at den svarte strenger er ute av den og ha også disse i posen og hell olje over slik at alt blir godt fordelt godt rundt. Legg blandingen i kjøleskapet, gjerne natten over.

Før man skal steike de er det veldig lurt å tømme av vesken som er i posen (man kan helle det på pannen etter at man har steikt scampien, da unngår man at scampien blir kokt og blir seig, i stede for steikt og litt sprø). Bruk en godt varm panne med smør eller olje før man har scampien i og la de steike noen minutter. Ønsker man kraften på scampien heller man den på og lar den få et oppkok og tas av varmen. 

Server gjerne med ris.



 

 

Matbloggtoppen

Mitt personlige luksushotell ;-)

Jeg har vært på besøk hos min fantastisk dyktige, utrolig kjekke og gode venninnen Solveig. Jeg jobbet sammen med henne som kokk noen år, og siden har vi kontakten. Hun har tryllet frem den ene gode retten etter den andre, og jeg har følt det som om jeg var på luksushotell. Noe som er aldeles vidunderlig av og til :-)

I dag fikk jeg marinert scampi, ratatouille til forrett. Elgbiff med en nydelig saus av balsamico og med råsteikte poteter til middag. Og det morsomste av alt var at hun hadde en frukt til dessert som jeg ikke har sett før, den heter Honey pomelo, en slags sitrusfrukt som nesten smakte ananas. Har noen av dere hørt om den?

 Og som om ikke det var nok laget hun wok i går med nydelig kylling og glutenfri nydelig banankake tildessert. Ja hva kan jeg si annet en millioner takk for enn fantastiske fine dager med utrolignydelig god mat, drikke og ikke minst et fabelaktig godt selskap.

PS: Fotografen (altså meg) har nok ikke fått helt taket på hvordan man tar bra bilder med nettbrett, så de gir nok ikke den rettferdigheten denne maten burde fått.

Oppskriftene kommer litt etter litt :-)

marinert scampi

Ratatouille

Elgbiff  med råsteikte poteter 

Nydelig saus av balsamico

Asparges


Honey pomelo

med Wok deilig marinert kylling

Hjemelagetutrolig god  glutenfri og melkefri banankake









 

 

 

 

 

Matbloggtoppen

 #glutenfri #melkefri #middag  # oppskrift   #viltkjøtt #elg #elgbiff # Balsamico  

#matfest #glutenfritt #melkefritt #oppskrifter #middag #middagstips 

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits