mars 2012

Påskemat:-)

// '); // ]]> Lammekoteletter med fløtegratinerte poteterRegn 3-4 lammekoteletter pr. person. Ha kotelettene på en god, varm steikepanne og vend de slik at de blir brune på begge sider. Skru...

Påskekylling

// '); // ]]> Både appelsin og kylling hører påsken til, på hver sin måte, så hvorfor ikke lage kyllingvinger/klubber som er marinert i appelsin?Beregn ca. 300 g kyllingvinger/klubber pr. pers...

Spretten fiskebollesuppe

// '); // ]]> Fiskeboller er gjerne ikke den sprekeste maten jeg vet om, så da må jeg gjøre noe med det. Nå var jeg veldig heldig som hadde hjemmelagde fiskeboller i fryseren. Men likevel ka...

Steikt fersk torskefilet

// '); // ]]> Når jeg er så heldig å få HELT fersk fisk, må jeg innrømme at jeg heller velger det fremfor kjøtt. Og når det i tillegg er torsk, ja da kan jeg ikke få bedre mat, rett og slett e...

Marinert laks med grillsalat

// '); // ]]> Dag to med grilling, ble det marinert laks fra Fiskemannen. En stor skuff, den var alt for salt. Jeg hadde rester av salaten fra dagen før, men nå måtte jeg ha i litt ekstra grø...

Grillsesongen er i gang IHA

// '); // ]]> For en fantastisk årstid, solen har begynt å varme og man kan trekke utendørs igjen. Og da er det naturlig å begynne å lage mat ute også. Og denne gangen ble det ferdig mariner...

Grillsalat

// '); // ]]> Ca. 4 personer 4 poteter 4-6 bunter med blomkål 4-6 bunter brokkoli 2-3 stenger stangselleri 1 pose/bunt med vårløk Ca. 1 boks med seterrømme (kan man ikke bruke melkepro...

Bisarr middag på bordet

// '); // ]]> Hvor bisarr denne middagen egentlig er, kan vel diskuteres, jeg vil vel heller si at det er utnyttelse av en fantastisk ressurs. Men at det ikke er så mange som orker spise torsk...

Marinerte kyllingvinger

// '); // ]]> Ca. 300 g ukrydrede kyllingvinger pr. person Marinade: 1 ss curry mix 1 ss mango chutney Ca. ½ dl olje Rør ut curry, mango og olje sammen og ha det i en pose eller skål sa...

Tzatziki

// '); // ]]>  3 dl yoghurt naturell eventuelt laktosefri (tåler man ikke melkeprodukter kan man kjøpe erstatning yoghurt eller rømme erstatning man får kjøpt på butikker med litt st...

Lammesteik med rotmos

// '); // ]]> Denne steiken har jeg hatt i fryseren siden i høst da jeg fikk tak i et billig lammelår som jeg beinet ut og surret selv. Klart det er litt arbeid, men det gir ganske god timebet...

Scampi og kamskjell i hvitvin

// '); // ]]> 3-4 personer 1 pakke scampi med skall (jeg synes det smaker bedre, men man kan selvfølgeig kjøpe ferdigskrelte scampi også) 1 pakke kamskjell 1 rød chili 1kinahvitl...

Sellerifrites og kyllingvinger i pesto

// '); // ]]> Sellerifrites er ikke noe jeg har smakt før, men denne ideen fikk jeg fra http://charlotte1987.blogg.no/1331246817_grsdagens_middaglitt_.html. Det var en veldig uvanlig smak, m...

Tomatsalat

// '); // ]]> Tomat Vårløk Pesto Vask tomaten og vårløken. Tomatene skal skjæres opp i skiver og legges i et mønster etter ønske på en tallerken eller lignende. Hakk vårløken og strø den ...

Kjøttboller i ris

// '); // ]]> Ferdig kokt ris Brokkoli Søt paprika Sukkererter Fersk basilikum Koriander Salt pepper Rens og skjær grønnsakene i biter og wok dem på en panne med smør/olje. Når de beg...

Tacorull

// '); // ]]> Hvordan kommer jeg på de forskjellige rettene? Vel, det er nok en kombinasjon mellom at jeg liker at ting går raskt, at det er godt, og en evig nysgjerrighet eller kreativitet (k...

Pangafilet med hollandaisesaus

// '); // ]]> Jeg fant en type fisk i frysedisken som jeg ikke har sett før, så den måtte jeg forsøke. Den var gjerne litt annerledes i smaken enn vanlig norsk fisk, men variasjon gjør seg....

Hollandaisesaus

// '); // ]]> 1 person 4 personer 40 g smør 150 g smør 1 eggeplomme 4 eggeplommer Ca. ½ ss sitronsaft/hvitvinseddik 2 ss sitronsaft/hvitvinseddik ½ ss vann 2 ss vann Salt 1-2 krm salt ...

Minus melkeprodukter

// '); // ]]> Når man ikke tåler melkeprodukter, eller man ikke kan bruke så mye som det er vanlig å bruke her i Norge, kommer jeg her med noen alternativ som jeg synes er gode.Personlig så ...

Scampi med salat med smell i

// '); // ]]> DressingDenne dressingen kan selvfølgelig lages med hjemmelaget majones og man behøver ikke ha den sammen med grønnsakene. Men det smakte meg udmerket.Dressingen passer også godt...

Dressing til feks. skalldyr, tapas og til brød

// '); // ]]> Dressing til feks. skalldyr, tapas og til brød Denne dressingen kan selvfølgelig lages med hjemmelaget majones . Det smakte meg udmerket. 1 pakke ekte majones½ chili2 eller fle...

Restemiddag med kylling

// '); // ]]> Å kaste mat synes jeg er utrolig sløsete, selv om jeg selvsagt ikke kan unngå det fra tid til annen. Men kan jeg bruke rester, så gjør jeg det. Og i dag hadde jeg rester av ferdi...

Martes fiskewok

// '); // ]]> 400 g fersk sei 1 pakke glassnudler (de er laget av ris og er derfor naturlig glutenfri, og kan kjøpes på de fleste butikker) 1 hel kinahvitløk (hel) Ca. 1 ss hakket ingef...

Tacofest med hjemmelagde maispannekaker

// '); // ]]> I dag har min eldste datter laget middag, utrolig herlig å komme til dukog dekket bord J Maispannekaker En boks med mais 3 egg 2 dl soyamelk eller vanlig melk 3 dl speltme...

Korma med lammekjøtt

// '); // ]]> 3-4 porsjoner:Ca.700 g beinfritt kjøtt av lammebog (kan også bruke kylling, men den må ikke koke mer en 30 minutter)Ca. 2-3 cm frisk ingefær 50 g smør 1 stor løk,1 chili, finhakk...
morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits