februar 2012

Grønn ertersuppe med persillerotkrem

// '); // ]]> Ca.500g grønne erter, enten frosne eller hermetiserte 7 dl vann 1 dl fløte 1 terning grønnsaksbuljong Ca. 2 ts salt 1 ts pepper Ha vann ca. halvparten av vannet, erter og...

Laks og aubergine i folie

// '); // ]]> En lettvint, god middag og så slipper jeg å vaske en eneste panne, siden alt er innpakket i folien. Denne gangen kjøpte jeg ferdig marinert laks, men det var gjerne ikke så my...

Finnebiff med tyttebærsyltetøy

// '); // ]]> 4 personer 600 g finnebiff (helst tint) 2 løk Ca.4 fedd hvitløk 8 sjampinjonger 1 pakke sukkererter 1beger (3dl) rømme/crème fraîche 3 ts knuste einebær Ca.1 ½ ts pepp...

Kyllingvinger i salsasaus

Jeg kom over noen frosne, ukrydrete kyllingvinger og -klubber og det er jo kjekk mat å kose seg med i helgen. Det var egentlig meningen å ha salsasausen til/ved siden av kyllingen, men jeg fant ut ...

Benløse fugler

Dette er verken fugl eller fisk, men derimot en slags kjøttkake. Så hvordan denne retten har fått navnet sitt, ja, det må fuglene vite.2 personer300 g kjøttdeig2 sneier med bacon Ca.1 ss finhakket ...

Franskinspirert fiskegryte

I denne oppskriften har jeg tatt utgangspunkt i en oppskrift fra kokeboken 'Fra boller til burritos', og så har jeg forenklet den litt.4 personer400 g fisk etter ønske (jeg brukte frossen torskefil...

Kjøttpudding fylt med grønnsaker

// '); // ]]> Denne fylte kjøttpuddingen er det en av kursdeltagerne mine som har laget, ser den ikke lekker ut? 4-6 personer 2 pakker kjøttdeig/karbonadedeig (800g) 4 ts salt 1 ½ ts peppe...

Kylling i karri og ananas

// '); // ]]> 4 personer 4-6 kyllingfileter eller annet kyllingkjøtt 4 gulrøtter 1 squash 1* 1-2 små bokser med ananas Ca. 2 ss hakket persille 2 dl fløte 2* 2 dl vann 4-6 ts karri ...

Svinaktig godt

// '); // ]]> Så er det fredag igjen og det er godt å lage noe ekstra godt, så i dag fikk jeg lyst på aioli. Men det er jo ingen rett, og derfor ble det svinefilet og råsteikte poteter. Så h...

Aspargessuppe med hvitløk

// '); // ]]> Jeg er veldig glad i supper, men lager de gjerne mest når jeg av en eller annen grunn er matlei. Det kan gjerne ha noe med det å gjøre at det er en annen konsistens enn vanlig ...

Kjøttdeig på en seng med søtpoteter

// '); // ]]> Ha en nydelig valentinsdag om du feirer den eller ikke, her kommer en klem fra meg til deg I min kreative verden er jeg stadig på jakt etter nye måter å lage mat på, og ...

Restemiddag

// '); // ]]> Dette er en rett som er satt sammen av to forskjellige middager og den ble tilsatt litt kyllingpølse for å få nok til en uventet gjest. For ordens skyld; selv om jeg publiserer e...

Lammekoteletter i ovnen til mor :-)

// '); // ]]> Gratulerer med dager til alle mødre, ønsker dere en avstressende dag! Lammekoteletter er det gjerne ikke så mye mat på, så man bør kanskje beregne litt mer kjøtt enn ellers. Ca...

Råd for vonde ledd

// '); // ]]> I våre dager blir det gjerne til at man stresser en del, om man vil eller ikke. Når det i tillegg er så ekstremt dårlig vær at selv den mest innbarka vestlending begynner å bli v...

Fiskegrateng uten mel

// '); // ]]> Jeg har lenge tenkt å lage fiskegrateng, men siden jeg i størst mulig grad unngår hvete i maten, har dette ikke blitt noe av. Men i dag kom jeg på en lys idé og har prøvd den ut....

Bloggen min er 1 år i dag og det feires med vafler!

// '); // ]]> Det er nesten utrolig hvor fort dette året har gått. Da jeg begynte å blogge så tenkte jeg at dette ble nok sikkert en blogg som ingen ville lese, men jammen meg tok jeg feil! På...

Ørret med pesto og aubergine

// '); // ]]> 2 personer 1 aubergine ½ fennikel (eller bruk de grønnsakene du har og liker) ½ rød paprika ½ løk 1 dl fløte (*1)) Hjemmelaget pesto (man kan bruke kjøpepesto, men den er...

Bakt potet med rester av biff og kjøttdeig

// '); // ]]> Min sønn og en kamerat var på besøk og som alltid lager jeg rikelig mat, derfor ble så ble det rester av biff og bernaisesaus dagen etter. Hva er vel mer naturlig en å lage bak...

Kyllingvinger med steikt ris, egg og grønnsaker

// '); // ]]> Denne retten har jeg ikke skrevet mengde, dette er en typisk rett man tar det man har og likerKokt risLøkPaprikaBrokkoliSquashSmør/olje til å steike iEggVannSaltPepperKok ris ell...

Persilledressing

// '); // ]]> 1 boks rømme (tåler man ikke melkeprodukter, kan man bruke soyayoghurt)1 bunt persille som finhakkes2 ts lime1 hvitløk (det er gjerne litt mye for noen, så da kan man redusere ti...

Svinekoteletter

// '); // ]]> Svinekoteletter er det ikke ofte jeg har, men når man er så heldig å komme til duk og dekket bord, så smaker det perfekt.Svinekotelettene ble steikt i pannen med knust ...

Fylt kyllingfilet med hjemmelaget tagliatelle

// '); // ]]> En til to kyllingfileter til hver person.Bacon i biterSelleriProvencekrydder Salt og pepperHa kyllingfiletene i en plastpose eller lignende og bank/rull de med en kjevle til de e...

Tandoori-suppe

// '); // ]]> Utgangspunktet for dagens middag var noe som ofte er det store spørsmål for mange av Norges befolkning; "hva skal vi ha til middag i dag"?. Neste skritt er å åpne kjøleskapsdøren...

Torsk med ertestuing

// '); // ]]> Alt går ikke som planlagt og dette er en av de dagene. Men så herlig å vite at man kommer ned med begge beina likevel. Når jeg endelig fikk anledning til å lage middag, så hadd...
morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits