februar 2011

Ertersuppe og erterstuing

Ertersuppe Ertersuppe kan lages på flere måter. Og det er svært billig, god, næringsrik og kalorifattig mat. Jeg bruker å legge erter i bløt. Da kjøper jeg gjerne flere pakker med både gule og gr...

Hvordan steike biff

Hvordan steike biff De fleste steiker biffen for mye og lenge. Når en skal steike biff er det svært viktig å ha veldig god varme på steikepannen. Jeg bruker alltid smør (og da mener jeg ordentlig...

Laks i fløtesaus og pasta

Laks i fløtesaus og pasta 4 personer 4 laksestykker 1 beger fløte/kokosmelk/fløteerstatning 1 fedd hvitløk(kan sløyfes) Gressløk 1/2dl ost(kan også sløyfes) Ca ½ ts salt(spørs litt hvilke os...

Sunnhets-Grethe - eller gryte

Sunnhets-Grethe - eller gryte 4 personer Dette høres gjerne ut som en merkelig rett, men forsøk den, du blir overrasket. Sunt, raskt og veldig godt og godkjent av Grethe en globetrottar frå Flor...

Torsk i form

Torsk i form En behøver ikke være elendig til å lage mat om man misslykkes i nye og ne, det lærer en bare av. Til tross for at jeg er kokk, og har laget mat siden jeg var en liten jente, så har je...

Betasuppe eller lapskaus

Betasuppe eller lapskaus Jeg har ikke tenkt å finne kruttet opp igjen på nytt, så i dag blir det betasuppe på menyen. Jeg var på Ica og kjøpte svineknoker som viste seg å være røykt. Men det var ...

Laksegryte

Laksegryte 4-5 personer 4 laksestykker (jeg kjøpte marinert laks, helgetilbud på Kiwi, de er litt større en de som er frossen) Linker nederst om positive helseeffekter av å spise laks og ingefær...

Studentomelett

Det er ingenting som er værre enn et tomt kjøleskap, men omelett kan man lage fra nesten ingenting. Dette er oppskrift på en stor omelett til fire personer, mest fordi den er veldig god kald. 4 eg...

Hjemmelaget lasagne

Hjemmelaget lasagne Trodde du at lasagne tok lang tid å lage fra grunnen av? Vel, det trenger det ikke å gjøre. 4 personer 1 pk kjøttdeig eller karbonadedeig som er mindre fett i. 1-2 fedd hvit...

Laks i folie eller ildfast form

Laks i folie eller ildfast form 1-2 Laksestykker beregnes pr. person (lager jeg til bare meg, tar jeg fisken i folie, hvis det er til flere legger jeg den i ildfast form og har folie over. Om som...

Åsemoren sin Indiske gryte

I går var jeg på "Øyne" og møtte mine barndomsvenninner. Det er en glede og en ære å være så heldig å ha det. Åsemoren er blitt en skikkelig hobbykokk og er veldig flink å forsøke nye matretter og ...

Små tips i hverdagen

Isterningsposer kan brukes til mer en til isbiter. Har du rester av kraft av grønnsaker, Fisk, Kjøtt, Fløte Melk Soyamelk Frys kort fortalt hva som helst som er flytende og som er synd å kas...

Torsk i limesaus

4 porsjoner: Ca 800 g frossen torsk i blokk(selvsagt kan du bruke helt fersk torsk, men da bør den være skinn og benfri) 1 bunt vårløk 4 gulrøtter (eller du kan for eksempel bruke paprika om du ...

Salat til lunsj eller middag

I dag hadde jeg ikke så mange grønnsaker, men deilig salat ble det likevel. Jeg har brukt Isbergsalat, rucculasalat, squash og granateple. 1 hardkokt egg Røykelaks som er skåret i terninger Lit...

Marinert kalkunfilet og båtpoteter

Marinert kalkunfilet og båtpoteter 5 normalt store poteter 2 fedd hvitløk 2 ts Provence krydder 2 ss olje 1 krm pepper 1 ts salt Vask potetene godt og del dem i båter å ha dem i en ildfast f...

Salat med kyllingboller og egg

Salat med kyllingboller og egg I dag bruker jeg restene fra i går og lager en deilig salat av kyllingbollene og rester av grønnsakene. Isbergsalat skjæres tynt Rucula salat( er de veldig lang så...

Kylingboller nå med bilde ;-)

Kyllingboller med sesamsaus 1 pk kyllingkjøttdeig 2 ss olje 2 finhakede Sjalottløk (eller den løken du har tilgjengelig)i 1 knust hvitløksfedd 2ss soyasaus (glutenfri fås kjøpt på helsekosten)...

Kyllingboller med sesamdipp/saus

1 pk kyllingkjøttdeig 2 ss olje 2 finhakede Sjalottløk (eller den løken du har tilgjengelig)i 1 knust hvitløksfedd 2ss soyasaus (glutenfri fås kjøpt på helsekosten) 1 egg 2 ss potetmel 1 ts ...

Kotelettene til ho Bjørg

    Legg så mange svinekoteletter du ønsker i en dyp form, sett de midt i steikeovnen 180 g å steik i ca 45 min avhengig av hvor tykke de er. Bjørgen strør på kjøkkensjefens Natvig gril...

Supperi og supperra

I dag har jeg vært så heldig å fått passe Teodor en stund, han er bare et herlig lite matvrak som elsker mat. Og hva kan vel glede mer en reserve bestemor mer? Men at han er blitt å glad i mat skyl...

Torsk med kokos- og basilikumsaus

Ca 4 personer 450 g renset torsk (bruk gjerne frosne blokker, men det er en fordel om den er tint) 2 ss olje 2 ss hvetemel (glutenfritt mel eller maizena om du ikke tåler hvetemel) 1-2 knuste f...

Internasjonal stormsuppe

Dette er suppe til ca 6 personer 1 grillet kylling(eventuelt kjøp ferdig renset kylling i biter) 2 bokser knuste tomater 1 boks mais 3-4 stenger med selleri eller tilsvarende med sellerirot 3-...

Velkommen til min blogg!

Dette er den første posten på min nye blogg ;)  
morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits