januar 2017

Brødkrutonger

                                
Hvem har tørt brød,ikke av og til, glutenfritt brød er intet unntak, det tørker med en gang. Derfor et lite tips hva jeg bruker å gjøre når jeg har litt brød som er blitt uspiselig siden det er så tørt.  Krutonger kan brukes i supper og salater.

                                        

Skjær skiver av brødet, og så terninger



Ha terningene i en ildfast form og bruk olje (da foretrekker jeg olivenolje),krydder (feks. grillkrydder)  og salt. Men man kan også  bruke pesto, det er kun fantasien som begrenser en.




Bland alt godt sammen slik at krutongene har fått godt med både olje, salt og krydder.


Steik krutongene i ovnen, gjerne med varmluft på 200 grader  i rundt 10 minutter eller til de er gylden brun. Er de ikke tørr så skru ned varmen, la døren stå åpen med varmluft på. Har man ikke steikeovn, så ha de på stekepannen.

Oppbevares tørt.


 

Ti på topp middagstips 5

Denne uken kommer kun forslag på rådyre middagstips, nå er jeg lei av å lage billig god mat. 

;-) Bare tuller he he, nei da er det jo ikke min blogg, så du fortsatt trykt bruke bloggen ;-)

1. Gulerot og persilerot .HER

 

2. Wok med strimlet biff og Teriyakisaus HER



 

3. Asiatisk inspirert fiskesuppe HER



 

4. Hjemmelaget Baligryte med høns HER

 

 

5. Wraps med reker og guacamole . HER



 

6. Raspeballer HER

 

 

7. Andersens ovnsteikte makaronigryte HER



8. Laks med rømmesaus HER



 

9. Chili con carne med rester av taco HER

 

 

10. Vegetar pai med pesto (meat free Monday) HER



;-) Bare tuller he he, nei da er det jo ikke min blogg
 

 

 

 

Scampi med steikt ris

Jeg har stadig dykk i fryseren som ikke ser ut som den har bunn ;-), selv om det er fryseskap. I utgangspunktet hadde jeg en plan med scampien, men i siste øyeblikk ble den planen omgjort siden jeg fikk så lyst på scampi med MASSE hvitløk. Og masse hvitløk ble det, og det ble virkelig et snadder måltid.

                            

 

Jeg brukte:

1 hel stor kinahvitløk

1/2 stor chili

1/2 pakke scampi

Jeg renset og delte hvitløken og brukte hvitløkpresse, men man kan finhakke den osgå, som jeg gjorde med chilien.

Hadde olje på pannen og surret alt litt før jeg også hadde scampien på, den trenger ikke mye steiking. Steik den på begge sider til den er skifter farge til rosa, da er den ferdig. Jeg tok scampien i en skål.

Steikt ris:

Rester av ris

Vårløk

Rød og grønn paprika

Sukkererter 

1 stort egg

salt

pepper 

Lime eller sitron til å ha over ris og scampi. 

Bruk gjerne mer krydder  og du ønsker det, og selvsakt de grønnsakene du har i kjøleskapet :-)

"Mange er veldig skeptisk til å bruke rester av ris, og selvsakt skal man bruke vett. Men blir risen avkjølt kjapt ,og satt kaldt eller frosset ned, er det svært liten fare for at det er farlig. Det som forundrer meg er at man kan kjøpe ferdig risgrøt, og andre ferdige retter med ris, det er vi ikke skeptisk til å spise, hvor er logikken? Har jeg varmet risen for andre gang, kaster jeg det som eventuelt er til overs."

Jeg renset og delte grønnsakene og surret de litt før jeg hadde risen i pannen og lot den få skikkelig varme før jeg hadde pisket egg med salt og pepper over risen. Når egge er stivnet er risen klar.

                                        

 

 

Gulerot kake til Theodor

Man kan være rik å mange måter, jeg er nok ikke rik på gods og gull, men utrolig rik når jeg får være reservebestemor til to herlige barn nemlig Theodor og Mia. Mine barn har ikke klart å rote seg til å få barn, så da må jeg ordne opp selv :-D. Så disse to herlige barna er jeg så heldig å få være sammen med når det passer seg. Og på torsdag var det jammen 8 år siden Theodor var født, og da er det vel en bestemors glede å få lage kake, og i all beskjedenhet  ble kaken knallgod. ;-)

                                             


 

Jeg testet for første gang Toro sin fine kakemiks som jeg fikk av til sent av de , og er veldig positivt overasket, den var veldig enkel å bruke, og resultatet ble helt utrolig bra, så den blandingen skal jeg fortsette å  baker med. Vi spiste og koste oss alle sammen, og jeg fikk masse skryt av kaken, så denne kan anbefales. 

Gulerot kake (gluten og melke fri):

3 store egg

1 1/2 dl sukker

4 dl raspet gulerot

4 dl Toro  fine kake miks

1 dl vann

 100 g smør

2 ts bakepulver

1 ts kanel

  knivspiss ingefær

1/2 ta kardemomme 

ca. 50 g hasselnøtter i kaken, og litt til pynt. (kan sløyfes)

Sett ovnen på 175 grader. Pisk eggedosis av egg og sukker. Rasp  guleroten, hakk nøttene, mål opp mel og de andre ingrediensene, smelt smøret ,og ha vannet i smøret så det blir litt avkjølt. Bland  så vekselvis mel og væske til alt er blandet godt sammen i eggedosisen, ha forsiktig i gulerøttene . Smør en 22 form og ha røren i, sett formen mitt i ovnen og steik i rundt 50 minutter, bruk en steikepinne eller lignede for å sjekke om kaken er ferdig.  Når man stikker en pinne  eller lignede mitt i kaken skal det ikke være noe på pinnen, da er den ferdig. 

Avkjøl kaken på rist før den deles. Man må ikke dele kaken å ha fyll i den, men personlig syntes jeg det var det lille ekstra. Ha halvparten av fyllet inn i kaken, og resten opp på kaken, og smør det jevnt utover. Pynt med raspet gulerot, hakkede nøtter og eventuelt bær. 

Fyll:

200 g smør

250 g melis 

Ca. 1 ss limesaft eller sitron

Det ble gjerne litt knapt med fyll, når jeg også hadde inni kaken, så du kan gjerne doble oppskriften.

Ha rom temperert smør i mikseren og ha i melis og presset lime , når alt har blandet seg litt slik at ikke melisen fyker vegg i mellom skrur man maskinen på full styrke. Bruk en slikkepott og ta ned av kantene inn i mellom. Kremen skal være nokså luftig når den er ferdig. 

                                                                       

Her er den fantastiske stolte  8 åringen Theodor som er veldig flink i regning, og alt som har med data å gjøre, og er en følsom  og snill gutt , og som dere sikkert kan se en liten skøyer <3

Lurer du på hvordan jeg fikk til gulerot pynten på kake kan du se HER

Toro (Orkla)har vært så grei at de har sponset meg med melet, tusen takk :-)

Wraps med hjemmelaget Italiensksalat og kyllingskinke

Man blir mat lei innimellom, og det var jeg i dag, mine hjemmelagde knekkebrød (HER) fristet ikke, selv om de egentlig er knakende god. 

Hva er vel bedre en en varm wraps da :-D, heldigvis får man tak i gode glutenfrie også. Jeg hadde laget hjemmelaget Italiensksalat (oppskrift finner du HER), kyllingskinke, salat og rød paprika.   

"Bærre lekkert" til både lunsj, middag eller helgemat.


                                                  
 

Italiensksalat

Denne oppskriften er det sikkert nærmere 30 år siden jeg skreiv ned i kokeboken min, jeg var kokkelærling, og måtte gjennom en llllaaaannggg liste av ting jeg skulle kunne mestre. Og kokkeprøven bestod jeg heldigvis med glans, noe jeg ikke trodde på forhånd siden jeg plutselig følte at jeg i grunnen ikke kunne noe he he

Men slik er vel gjerne mange av oss  mennesker som  er alt for perfeksjonister, og det er ikke bra, man skal glede seg over å tilberede mat. Som dere sikkert forstår har jeg kastet  den "ikke god nok" delen  på havet, den trengte jeg ikke lenger. Anbefaler andre å gjøre det samme, det er utrolig befriende, ikke bare på matlaging men helt generelt. Kanskje jeg må presisere at noen ganger må man være nøye, men det er ikke ofte. 

Italiensk salat  er vegetarrett om man ikke har i skinke, og det har jeg ikke tatt i av flere grunner, den ene er at da får salaten en kort holdbarhet siden skinke blir veldig fort sur, og man kan jo bare ta i etter hvert, eller ha på skiven selv. En annen grunn er at jeg synes at vi spiser veldig mye kjøtt, og det gjør ikke noe å ha  mat noe pålegg uten kjøtt. Hva mener du om saken?



 

 Ca. 2 dl majones enten kjøpt eller hjemmelaget oppskrift finner du HER

30 g sellerirot

1/2 -1 eple 

30 g kål

60 g gulerot

6-8 biter sylteagurk

salt

pepper

Et tips for en litt friskere salat kan man ha i en spiseskje av laken som sylteagurken har lagt i. 

Ønsker du å lage majonesen begynner du med det


Eple er ikke kommet med på bilde, for jeg kom på det når jeg nesten var ferdig.


Rens alle grønnsakene, og rasp eller bruk foodprosessor å rive de, sylteagurken er gjerne lettest å hakke med kniv. Ha alt i en skål og ha majones i og bland godt sammen, smak til med salt og pepper. Og det kan være godt med en skje av kraften fra sylteagurken om du ønsker den litt friskere. 

 

 

Her ser dere den ferdig blandet, og så hadde jeg i litt av kraften fra sylteagurken, da blir den mer løs i konsistensen. 

 


 

Andersens ovnsstekte makaronigryte

Jeg har en egen evne å snakke om mat med folk, det kan muligens ha noe å gjøre med min utrolige nysgjerrighet  og gleden over mat å gjøre. Og jeg snakket også om mat med Atle, han mente han ikke var ærlig flink med mat, men det vet jeg er feil, for denne ideen fikk jeg av han i går. Han hadde ikke noe mål, så derfor har jeg laget denne med en stor porsjon kunstnerisk frihet.

                                                     

I denne retten må man virkelig føle seg fri til å tømme kjøleskapet for grønnsaker som holder på å bli slappe(ødelagt), eller frosne grønnsaker, du velger selv.

Tomater inneholder et kraftige antioksidanten lykopen, som gir tomaten den røde fargen, dessuten inneholder den også karoten(forstadiet til A vitamin), som er seerdeles viktig for et godt syn, noe å tenke på nå i høstmørket. En rett med så mye grønnsaker er en bombe av smak og næring, slik mat hjelper immunforsvaret å holde oss friske og raske.  .

Til 2-3 personer brukte jeg:

2 dl ukokt makaroni eller annen pasta (jeg brukte glutenfri makaroni, den måtte jeg leite rundt for å få tak i)

250 g karbonade eller kjøttdeig (bruk gjerne mer om du synes det ser litt pinglete ut, men for meg holder det)

1/2 løk

1 kinahvitløk

1/2 chili

1/2 brokkoli som ba om å bli brukt opp

1 bit rød paprika

1 bit grønn paprika

1 liten gulerot

 1 bit squash

1 boks knuste tomater

salt

Pepper

Raspet ost etter ønske (jeg brukte parmesan siden den tåler jeg bedre en vanlig ost, og gir en rik smak. Men bruk den osten du har og liker, og bruk gjerne rikelig med ost om du tåler melkeprodukter)

Sett makaronien på kok etter pakkens anvisning.

Rens og del alle grønnsakene.

 

Ha smør eller olje på pannen og alle grønnsakene , men vent med brokkolien og squashen, de blir fort ihelkokt, og la alt få surre et par minutter før man har på kjøttdeigen og steiker den brun. ha så på bokse med tomater.

 

Når makaronien er ferdig kokt siler man av vannet i en sikt(har du ikke sikt kan man bruke et lokk, og ha et lite glip på lokket slik at vannet kan renne ut).

 Ha makaronien i, og smak til med salt og pepper.



Ha alt i en ildfast form (en form som tåler høy temperatur i ovnen), og strø raspet ost over. Steik på 200 grader i 15-20 minutter til osten er gylden.

 Tusen takk for ideen Atle, det smakte godt :-)





 

 

 

 

Kyllingfilet med Tzatziki i pitaprød

Enkel, smakfull og knallgod middag.

    

Til en person trenger man til per. person:

1 -2 kyllingfileter (for meg er en rikelig, men til en storspist ungdom eller man bør man gjerne ha to)

Del kyllingfileten i to på langs, krydre med salt og pepper.

  


Steik på panne med høy varme på begge sider til de er gylden brun, skru varmen kraftig ned og steik de tre-fire minutter på begge sider. Steiker man kyllingen for lenge blir den tørr.

2- 4 pitabrød (de om ikke tåler gluten må kjøpe glutenfrie, som man får kjøpt i de aller fleste butikkene)

Varm pitabrødet i ovnen eller på en steikepanne. 

Salat etter ønske  jeg brukte isbergsalat, ruccola, tomater og  sukkererter  men man ruker selvsakt det man har og liker selv.

Oppskrift på Tzatziki finner du HER 


 

 

 

 

Fish and chips

Dette er "light" versjonen av fish and chips siden jeg ikke har fritert fisken. Jeg kjøpte det fineste stykke på seien som kalles for loins, den er beinfri, skinnfri og kommer fra "ryggen" på fisken. Det var forholdsvis små stykker.

Ønsker man å fritere fisken kan man selvsakt det, du kan se HER, der har jeg fritert kylling, man kan bruke akkurat samme fremgangsmåte på fisk. 

Chipsen kjøpte jeg ferdig og laget den etter anvisning på pakken, rundt  20 minutters steiking, så det kan lønne seg å sette den i ovnen først.

Man steiker fisken på steikepannen med salt og pepper, først med høy temperatur på begge sider, så skrur man ned temperatur til lav varme, og snur fisken med jevne mellomrom. Om fiskestykkene ikke er alt for store er fisken ferdig på 7- 10 minutter. 

Jeg hadde salat med isbergsalat, sukkererter, rød paprika og agurk. Personlig synes jeg at det passer kjempegodt med remulade til, ønsker du å lage remuladen selv, finner du oppskriften HER

                                                      

 

 

Ti på topp middagstips uke 3

Herlighet som tiden flyr, vi skal begynne på den 4 uken i det  nye året, helt fantastisk. Det har begynt å bli ørlite lysere og lengre dager, og det gleder jeg meg stort over.

Her kommer noe tips hva du kan ha til middag, noen av innlegge er fra et dypdykk i arkivet, og alle bildene er ikke like fine :-)

Ønsker deg en helt magisk uke <3

1. Kylling lår med pasta med pesto se HER


 

2. Seibiff med en liten vri HER

 

3. Mocca dukka sin gryte HER

 

4. Tomatsuppen Hellstrøm hadde besvimt av HER



5. Lammekoteletter fløtegratinerte poteter  HER

 

6. Svinaktig godt! HER 

 

7. Laks med Tandoori Masala HER  Kan gjerne bytte laks med annen fisk også.

 

8. Kylling karrigryte  HER

 

9. Karbonader med bacon og Parmesan  HER

 

10. Fylt aubergine HER

Fra hjerte til hjerte med et vaffel hjerte :-)

Alle som kjenner meg eller har fulgt bloggen over litt tid vet at jeg liker å  lage det meste av maten selv, det var hele vitsen med bloggen  da jeg startet med den, det å kunne vise hvordan man kan lage god, enkel og sunn mat. Men av og til er dette underordnet, og det er nettopp dette denne historien handler om, nemlig  omtanke og hjertevarme og deilige vafler.

                                                               

 

Siden jeg ikke kan spise mat med hvete (gluten) så blir det mange situasjoner der jeg ikke kan spise det som blir tilbudt eller servert.  Og da bruker jeg å si med en munter tone  "ja, ja der sparte jeg de kaloriene" eller at "det ser nå ikke ut som jeg sulter i hel", og da ler de fleste siden jeg har trivelige former. Men så var det en gang det var dugnad her jeg nå bor, vi skulle rydde og ordne på fellesarealene slik de fleste gjør før 17 mai.  Og den ene naboen laget vafler og kaffe som vi skulle kose oss med etter på,  jeg sa ikke noe om at jeg ikke kunne spise disse for det var min første dugnad sammen med alle naboene. Jeg tenkte at jeg kunne nå ta kaffe og takket høflig  nei takk til vaflene siden jeg ikke tålte gluten. Overraskelsen og gleden ble enorm, da  hun hadde laget Toro glutenfrie vafler siden hun av en eller annen grunn hadde fått med seg at jeg ikke tålte gluten. De vaflene var de beste jeg har smakt noen gang, og grunnen var nok så enkel at  disse vaflene var ispedd omsorg og omtanke, og det  skal man ikke undervurdere. Tenk at en slik gest kan gjøre så enormt mye for andre, så min oppfordring er at neste gang du lager vafler så tenk på om du kan lage glutenfrie vafler slik at alle kan spise det samme, det  gjør en stor forskjell for den det gjelder. Mange kvier seg for å lage vanlig mat, og det er ikke vanskelig å forstå at terskelen å lage glutenfrie bakevarer er å høy at man lar vær å lage. Da er jo disse pakkene med glutenfrie vafler helt geniale, lett å lage til og smaker omtrent som vanlige vafler. Pakken har lang holdbarhet så den kan ligge lenge i en skuffe eller skap, om ikke fristelsen på vafler blir for stor da :-)

Viktig: De som har cøliaki  bør ikke spise vafler som er steik i vaffeljern som er brukt til å steike vanlige vafler i, da kan man bli syk. Har man ikke eget vaffeljern, steik de heller på en godt rengjort steikepanne eller lignede. 

Her kommer en av kommentarene fra en av leserne som heter Hilde, hun skriver: Om bare vaffeljernet rengjøres godt og de 2-3 første vaflene spises av en som tåler gluten kan vi med cøliaki fint spise vafler som kommer fra gluten-jern også😊

Men historien endte ikke her, det artige er  at jeg har vært i kontakt med Toro for å høre om de kunne tenke seg å sponse meg med glutenfritt mel eller lignede produkter. Og etter litt frem og tilbake kom det en stor kartong på døren dagen etter jeg hadde vært så uheldig å skyte en spiker tvert igjennom tommelen, noe som jeg blogget om. Da jeg  åpnet e-posten min, lå det melding fra min kontaktperson fra Toro som lurte på hvordan det gikk med meg, siden han hadde lest på bloggen at jeg hadde skadet meg. Han skrev også at han hadde sent med glutenfri vaffelrøre også, og håpet det var i orden. He,he, snakk om tilfeldighet du, dette var nok  et godt tegn.

Og her sitter jeg nå å koser meg med deilige vafler jeg ikke har laget fra bunnen av, og som smaker av glede og omtanke. På vaffelen har jeg is uten melk, fersken og hjemmelaget ripsgele.  

En stor takk Ragnhild og Hans,  for at dere gjorde min dag  bedre, det setter  jeg veldig stor pris på det. 

Og her kommer min oppfordring å gled minst en hver dag, det trenger ikke være mye, et komplement, litt hjelp eller et vaffelhjerte  <3                                

                                                                                         Sponset innlegg 

 

 

 

Sopp til dessert

Har du noen gang klart å svidd vannet? vel det tror jeg ikke er mulig, men man kan koke det bort da, men i dag er en dag jeg kunne svidd vannet. 

Uansett hva jeg har gjort eller forsøkt meg på har det nesten blitt katastrofe. Så om du føler du er dårlig på å lage mat, vel vi har det slik de fleste av oss enkelte perioder, så ikke gi opp. For å unngå å svi av kjøkkenet mitt valgte jeg å gjøre noe bare på gøy, og det er å lage soppdessert. Det er en av de rettene vi lagde på skolekjøkkenet da vi gikk på ungdomskolen. Selv dette  lagde problemer i dag, jeg glapp skålen jeg pisket krem i, så nå er hele kjøkkenet hvitt klattete, jeg får vaske når jeg har hvilt meg litt :-) 

Man trenger bare:

Pisket krem med sukker om man ønsker det litt søtt (jeg brukte alternativ krem uten melk)

Fersken (hermetisert)

Banan 

Kake gele (slik man pynter kaker med)

Eventuelt  grønn kondittor i kremen om man vil ta den helt ut (det gjorde jeg ikke siden jeg ikke hadde lyst på grønt kjøkken, som jeg nok hadde fått om jeg hadde prøvd i dag he he)

Gjerne annet pynt som sitronmelisse eller andre kreative ideer.

Stivpisk krem med eventuelt en ts sukker. ha det på en tallerken, ta skallet av bananen og del den i to, ta av litt av toppen slik at aprikosen står på toppen av bananen. Pynt aprikosen med gele.



 

 

Meksikansk gryte

Jeg leste  et eller annet sted at Toro si Meksikanske gryte ble lasert for 40 år siden, og jeg husker det faktisk veldig godt. Min far drev dagligvarehandel den gang, og dermed fikk vi stadig smaksprøver, også mekikansk gryte. Det var veldig eksotisk, og nesten litt i overkant mye smak , siden vi knapt hadde annet krydder en salt og pepper. Men heldigvis har dette endret seg helt enormt, og siden jeg ikke har laget denne fra bunnen av noen gang(i alle fall ikke som jeg kan huske)  så da var det på tide.

2 dl ris

4 dl vann

1/2 ts salt

2 buljongterninger 

Kok opp vannet sammen med buljongen,  ha i ris og salt, la det koke etter pakkens anvisning. 

-----------------------------------

400 g kjøtt-eller karbonadedeig

1 løk 

1 kinahvitløk eller 3-4 hvitløk fedd (kan minke eller kutte ut om man ikke liker eller tåler det)

1 1/2 chili (som over)

1 1/2 paprika (jeg hadde tre forskjellige typer, men man bruker den man ha)

3 ts spisskummen 

3 ts oregano

3 ts paprikapulver

1/2 ts chilipulver

PS: Alle disse krydderne får du kjøpt i vanlig butikk, sammen tilsvarer dette tacokrydder, det kan også være et alternativ. HER kan du lese om hjemmelaget Tacokrydder uten tilsetting-og fyllstoffer. Vær obs på at ferdig kjøpt tacokrydder kan inneholde gluten, det samme gjelder buljong. 

2 bokser knuste tomater (jeg tok litt vann å skylte ut av boksene så jeg fikk med alt, og hadde det med i pannen)

1 boks brune bønner

Saften av 1/2 sitron eller lime

Salt

Pepper

Rens og del løk, hvitløk, chili og paprika og surr det i en panne noen minutter, steik kjøttdeigen (jeg klarte å glemme det i min "borte vekk svære", så jeg hadde den bare i gryten, det går helt fint og er ikke farlig, men man får en fastere konsistens når den blir steikt), ha så i de knuste tomatene og krydderne. Når risen er ferdig kokt tas den sammen med resten, deretter har man  i bønnene, og smaker til med sitron/lime, krydder og salt. 

Jeg hadde litt fersk basilikum på, men det er ikke nødvendig, men jeg må jo ta fine bilder til dere :-)



 

 

Jeg ble skutt på mitt eget kjøkken!!

Det er nå mangt man skal være med på her i livet.Ikke middag på meg i dag. Jeg som er så mye på kjøkkenet har behov for å ha det trivelig der, derfor bestemte jeg meg for å ta kostnaden med å få lagt nytt gulv.  Og jeg fikk lånt meg en spikerpistol for å få listene pent på plass. Hvordan jeg klarte det er uvisst, men plutselig stod det en spiker i tommeltotten.  Jeg fikk først time til lege, men hun sendte meg rett på legevakten. Der ble jeg møtte med hyggelige folk som syntes det var litt morsomt. Med stivkrampesprøyte og penselinkur blir jeg nok fort bra igjen,  og tross alt kunne det vært mye verre.


Før og etter bilde :-) Ble fint og lyst!

Her er den stakkars tommelen min, surret godt inn :-)

 

Vegetar pai med pesto (meat free Monday)

Jeg hadde ikke mer pesto, derfor laget jeg ny "he he", når jeg først er i pestoverden er det bare å fortsette litt til. Og denne gangen er det en av mine bloggvenner Grethe som har bloggen margarites som kom med tips om denne paien. Siden jeg skulle ha besøk av ei venninne så måtte jeg bare lage den. 

Bloggen hennes finner du HER, Grethe skriver om de små gledene i hverdagen, og hun har en utrolig herlig måte å skrive på, og masse flott bilder siden hun er en god fotograf. Jeg treffer henne av og til på tur i helgene, og da alltid med kamera på magen. Ta turen inn til henne så kan du se selv :-).

Oppskriften var faktisk fra kiwi HER kan du sjekke originaloppskriften. Siden jeg ikke kan spise mat med gluten så kommer som vanlig den glutenfrie først, og under den vanlige paideigen med hvetemel. 

                                                                

 

Glutenfri paideig (se under for vanlig deig)

Til stor paiform 

6 dl glutenfritt mel

200 g smør

8 ss vann

 Forvarm ovnen til 200 grader. Glutenfri bunn kan ikke sammenlignes med bunn av hvetemel, så det er bare til å innse at det bare blir tull å kjevle den ut. Jeg har forsøkt å være ordentlig å gjøre som det står i oppskrifter om at man skal  sette den i kjøleskapet i 20 minutter, men da blir den jo bare smuldrete. Så jeg anbefaler å trykke den ut i paiformen med hendene eller en skje med en gang. Du kan gjerne bruke en gaffel å lage små hull i paien, men det er i grunnen ikke helt nødvendig.  Steik bunnen i 10- 12 minutter, ta den ut. 

Vanlig paideig med hvetemel

3 dl hvetemel

250 g smør

2 ss vann

Sett steikeovnen på 250 grader.  Bland smør, mel og vann og bland det godt sammen, om du ønsker kan du la deigen hvile i kjøleskapet i 10 minutter, men det er ikke nødvendig.  Kjevl deigen ut eller du kan trykke den i formen om du ikke har kjevle (det blir ikke mange som ser den i bunnen uansett ;-).  Bruk en gaffel og hakk litt i formen før du setter den nederst i ovnen i 10 minutter, før du tar den ut igjen. 

Resten av oppskriften er likt for alle.

2 løk (gjerne rødløk om  du tåler det)

1 rød paprika 

1 grønn paprika

1 squash

4 egg

1 dl melk eller feks. som jeg brukte  kokosmelk i kartong

1 dl pesto (oppskrift finner du HER, eller du kjøper ferdig pesto på butikken

Har du ferske urter kan du gjerne ha det i også.

 Skru ovnen på 200 grader. Skjær grønnsakene opp i biter og steik de i en panne, eller bak de i ovnen som det står i originaloppskriften.  Ha grønnsakene i paiformen å pisk sammen egg, "melk/væske" og pesto, og hell det over  grønnsakene. Sett formen i steikeovnen og la den stå i  30- 40 minutter. 

Server gjerne med en deilig salat til

Tenk det var sol i Bergen i dag :-)              

 

 

 

Kylling med pasta i pesto

Nå er jeg i det pestorianske (dvs.jeg har laget masse pesto, og det blir det på alt jeg spiser ;-)), og jeg bare elsker det. Nå seier det vel ikke så mye, siden dere som leser bloggen titt og ofte sikkert har skjønt at jeg er et skikkelig mattroll. Men lidenskap for mat og drikke er kanskje ikke det verste man kan ha, eller?

                                                               

 

Jeg hadde et kyllinglår som jeg hadde olje og grillkrydde på(for dere som ikke tåler gluten, skal dere være obs. på at blandings krydder ofte inneholder gluten)

Kyllinglåret hadde jeg i ovnen på   200 g midt  i ovnen i 30 minutter (tiden kan variere  mye alt etter hvor store kyllinglårene er, og dette var forholdsvist stort)

Pastaskruene kokte jeg etter anvisning på pakken, Når pastaen ferdig var kokt, hadde jeg pesto over og blandet den godt i pastaen. 

Jeg hadde salat med granateple i,  for en deilig middag :-)

Oppskrift på pesto finner du HER

Er det ikke helt utrolig fine farger, dette er noe jeg fryder meg stort over :-)

 

Pizza med pesto og skinke

I dag ble det en kjapp variant middag. ferdig pizzabunn (glutenfri), og det jeg hadde i kjøleskapet for i dag har jeg brut energien til helt andre sysler en matlaging.

                                                         

 

Nå var jeg sulten og tørst og ville ha mat i en fei.

jeg hadde ferdig hjemmelaget pesto. Oppskriften finner du HER. Om du ikke vil lage kan du kjøpe ferdig.

Hadde pestoen ut på pizzabunne, reiv opp litt skinke, litt kuttede tomater, og litt raspet hvit geitost på toppen. Pizzaen steikte jeg i 10-12 minutter på 200 grader. 

                                                              

 

7 middagstips fra arkivet

Noen ganger lager jeg et innlegg og venter med å publisere det av ulike grunner, og dette skulle ikke ut nå, det var en forberedelse til neste uke. Men når jeg nå først har lagt det ut allerede får jeg begynne på nytt he he.  Etter alle disse årene jeg har blogget har det blitt en del retter.  

Hvilke av disse rettene kunne du tenke deg å forsøke?

1, Fiskegrateng uten mel HER



 

2. Svinefilet med sennepsaus HER



3.  Klippfiskboller (ønsker du å utvid middags repertoaret, da er dette en rett jeg virkelig anbefaler) HER

 



4. Fylt kjøttrull med egg HER

 

5. Potet-og sellerirot suppe med Chorizo  HER



6. Thai inspirert suppe Her



7. Hjemmelaget fiskepinner HER



 

Bergensk fiskesuppe, enkel og kjapp å lage

Selv om jeg bor i Bergen er jeg nok ikke ekte Bergenser, men Bergensk fiskesuppe er super godt. Lag en herlig smak av Bergen hjemme hos deg selv, kanskje du at på til begynner å skarre på "R"

Denne suppen har man ferdig nesten like fort som man har skjert grønnsakene. Ikke den tradisjonelle måte akkurat, men  det betyr ikke at den er minst like god som den tradisjonelle. Ta utfordringen :-). Hva synes du omdenne oppskriften?

                                                            
                                                                     Jeg var nok veldig raus med rekene :-)
 

Til 4 personer:

200 g gulerøtter (2 store)

200 g sellerirot

200 g purreløk (kan bruke annen løk, men bruker den for den setter fin farge på suppen)

400 g fisk uten skinn å ben, bruk den du har eller liker, jeg brukte torsk  

400 g reker med skall eller en liten boks med ferdig renset (man kan kutte ut rekene om man ikke tåler eller like det)

1 l vann eller kraft (jeg hadde ferdig fiskekraft. Man kan også koke kraft av rekeskallene, skriver mer om det på slutten)

Har man ikke kraft bruker man 3 terninger med fiske- eller grønnsaksbuljong

En god klatt smør

3 ss maizena

1 beger Crème Fraîche/rømme/ laktosefri rømme eller rømme erstatning. Vil du lage den helt uten melkeprodukter se forslag under. 

2 ts lime eller sitron

Skrell og del grønnsakene opp i forholdsvis små biter, ha smør i pannen og surr grønnsakene noen minutter. Ta pannen bort fra platen og ha i vann/kraft, buljong og maisena, rør litt til det beste av maizenaen har løst seg opp. Sett pannen på platen igjen, og kok opp under stadig omrøring. Når suppen har kokt opp har man i oppskjært fisk, og lar den få noen minutter før man har i rømme eller tilsvarende. Bruker man rømme bør man ta  litt suppe i en skål å blande rømme først i den før man har den i suppen igjen, da brester ikke rømmen ikke så lett.Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitron/lime Rekene renses og has i når suppen er helt ferdig, da blir de ikke seige. 

*Ønsker du å lage kraft av rekeskallet for å bruke i suppen gjør du følgende: Rens rekene, og ha skallet i en panne med smør og surr de godt, ha på vann og la de hele koke i  rundt 5 minutter. Hel så blandingen i en sil slik at man får en rein kraft. Det blir en veldig god kraft som du kan bruke til suppen. PS: har man skalldyrs allergi må man ikke bruke verken reker eller kraft av rekeskall i suppen. 

*Ønsker man av en eller annen grunn å ikke bruke verken Crème Fraîche/rømme/ laktosefri rømme eller rømme erstatning kan man gjøre følgende: Da lager man suppen som beskrevet over, men man bruker 1-2 ss hvitvineddik og muligens  litt mer lim/sitron. 

                                                       


 

 

 

Pannekaker med pølse (oppskrift på både vanlige og gluten-og melkefrie)

Å ha pølse i pannekake har sin rot fra mine barn var små og vi var på besøk hos min søster som hadde pølser i pannekakene. Vi har gjerne også hatt bacon, og blåbærsyltetøy til de som ønsket det, men i dag ble det bare pølse.

Mange lager pannekakerøre uten oppskrift, og det gjør normalt jeg også, men skal jeg legge det ut her er det jo en fordel med en oppskrift. Først kommer den gluten og melkefrie og så en helt vanlig røre med hvetemel og melk :-) 

Gluten_og melkefrie pannekaker

3 egg

1 dl  grovt glutenfritt mel

1 dl glutenfrie havregryn  (Man kan selvsakt kutte ut havregrynet og bare ha mel)

1  strøken ss fiberhusk

Ca. 3 dl kokosmelk/soya/havre/laktosefri  eller vanlig melk (kartong)

1/2 ts salt

50 g smør

1 ts bakepulver

Smelt smøret. Knekk eggene i en skål. og ha  i  vekselvis mel og væske og til slutt salt. La røren  stå å svelle mellom 10- 15 minutter på grunn av fibehusken.

Røren skal være så pass tynn at man klarer å få den utover pannen, om man beveger steikepannen litt. Min erfaring er at det er lettest å  få pannekakene hele om man bruker forholdsvis sterk varme. Jeg bruker å varme pølsene i buljongvann, men det gjør man som man føler for selv.

Vanlige pannekaker med hvetemel

 Til 4 personer:

2 egg

250 g hvetemel (bruk gjerne halvparten grovt for en sunnere variant)

7,5 dl melk eller kokosmelk/soya/havre/laktosefrimelk

 50 g smør

1 ts salt

 1 ts bakepulver

Smelt smøret. Knekk eggene i en skål. og ha  i  vekselvis mel og væske, og til slutt salt.La røren få svelle noen minutter før man begynner å steike.  Røren skal være så tynn at den renner sakte utover pannen, vanligvis vil middels til høy varme være en grei måte å steike kakene på.

      
Dette er gluten og melkefrie pannekaker :-)

 

 

Steikt ørret med dressing

Steik ørret er vel gjerne ikke det mest spennene man kan ha, men det er utrolig godt og enkel mat å lage. Det datt inn i hode mitt en dressing jeg laget mye av da jeg jobbet med mat,og den ble veldig populær. Den passer også blant annet til  som dipp.

Ørreten steikte jeg noen minutter på hver side og hadde salt og pepper på.

Dressingen er like enkel:

Ca. 1 dl rømme/laktosefri rømme (jeg fant en rømme erstatning på Meny, når jeg blander med andre 

1/4  kinaløk eller du kan bruke hvitløksfedd

2 ts grillkrydder (dette er et blandingskrydder og enkelte merker kan inneholde gluten)

Rens og bruk hvitløkpresse om du har ellers finhakker du den.. Ha hvitløk og grillkrydder i rømmen og bland sammen. Den blir enda bedre om den får stå til dagen etter.

Nå skulle jeg ha båtesteiket poteter( finner du HER til, men jeg må ha glemt potetene på butikken, så det ble en god salat og rester av sellerimos etter i går.  Men det var ikke noe å klage på, det var helt nydelig sammen.

           

 

Ti på topp middagstips

Her er ti kjappe, gode og billige middager å lage.

1, Blomkålsuppe på 10 minutter HER

2. Fiskepudding på en annen måte HER


3.  Baligryte HER

4. Kjøttkaker på topp (for dere som jeg som ikke kan fordra å stå å steike kjøttkaker) HER



 

5. Hverdags fårikål HER



6. Taco med ørret anbefales på det varmeste. Jeg har vært mat og helselærer en periode, og det var ikke mange av de barna som ikke likte denne 

http://morsmiddag.blogg.no/1383418603_taco_med_rret.html (plutselig nektet siden å samarbeide, derfor er linken limt rett inn)



 

7. Vossakorv med kålrabistappe 

http://morsmiddag.blogg.no/1480610700_vossakorv_med_klrabis.html



8. Torsk med eggesmør http://morsmiddag.blogg.no/1479746424_kokt_torsk_med_eggesm.html


 

9. Lapskaus/betasuppe med pinnekjøtt http://morsmiddag.blogg.no/1420222587_betasuppelapskaus.html



10. Bakt potet på en ny måte http://morsmiddag.blogg.no/1394907696_bakt_potet_p_en_ny_mt.html



 

Stroganoff

Stroganoff har jeg hatt en plan lenge om å lage, og da jeg så en la ut et bilde av retten måtte jeg bare hive meg rundt. Jeg tenkte å ha pasta til, men det hadde jeg ikke, men derimot hadde jeg risnudler, trodde jeg, men det var jammen meg ikke laget av ris men av Arrowrot. Det er en rot som man har tørket og laget mel av, og så til nudler, ja da har jeg smakt det også, de smakte ikke mye, og det lignet veldig på risnudler.  

                                                            

 

Til 4 personer

600- 800 g biffkjøtt i strimler (denne gangen kjøpte jeg biff)

1 stk hakket løk

2 ss smør/olje til bruning

3 ss tomatpuré

100 g frisk sjampinjong

5 dl vann

2 buljongterninger (Noen typer buljongterninger kan inneholde gluten)

2-3 ss maizena eller hvetemel (Bruker man hvetemel er det ikke glutenfritt og det må koke i minst 15 min).

1 boks (300 g) seterrømme/ Crème Fraîche/naturell yoghurt(tåler en ikke melkeprodukter, kan en bruke naturell soya yoghurt eller soya/ris melk og litt lime/sitronsaft i).

1 ts salt

½ ts pepper

Kutt kjøttet opp i biter og steik det med god varme. Men ikke for lenge, da blir det tørt.

Rens og del løk og sjampinjong. Steik løken først, og så helt på slutten bruner man soppen.

Ha i vann og maizenamel og rør til det koker opp. Smak til med salt og pepper. Og helt på slutten har man i rømme eller lignende. Men vær oppmerksom på at det er kun Crème Fraîche som tåler å koke, så bruker en noen av de andre alternativene har en det i når alt er ferdig kokt

                                                       

#stroganoff #Biff #Kjøtt #gryterett #allergimat #matintoleranse #glutenfritt #glutenfri  #melkefri #melkefritt #Blogg #matblogg #bloggtoppen #Middag #middagstips #mat #sunt #hjemmelaget #Godt #enkelt #morsmiddag # mamma 

Til inspirasjon

                                  
Måtte dele denne fantastisk gode  smaksbomben det er hjemmelaget knekkebrød HER, med lammerull HER og for ikke å glemme det som virkelig satte den ekstra spissen på det hele, nemlig røbet-og eplesalaten. Himmelsk  godt! HER

#inspirasjon #lammerull #Rødbeter #rødbetsalat #eplesalat #Hjemmelagdeknekkebrød #knekkebrød #hjemmelaget #middagstips  #Hvaskalvihatilmiddag? #Middag #middagstisp #blogg #morsmiddag #Glutenfri #glutenfritt #melkefri 

Paella med fersk gurkemeie, kylling, ørret og reker

Det er mange år siden jeg laget Paella sist, og nå passet det bra å lage det igjen siden jeg fikk besøk av en som elsker mat, og en som er mest glad i ris og kylling :-)

Hvordan man lager Paella kan variere akkurat like mye som når vi lager lapskaus eller betasuppe. man tar det man har. Men noen likheter er det alltid, og en av ingrediensene som er grunnsteinen i retten er ris og Safran eller gurkemeie, og for det meste  inneholder den en eller annen form for sjømat også. som for eksempel fisk, akkar, kreps, reker, krabbe, scampi, kylling osv. det er i grunne bare å ta i det du liker best.

Lurer du på hva fersk gurkemeie er kan du lese mer HER

Her er nå slik jeg lagde den til, det er nok til 3-4 personer.

1 løk

1 kinahvitløk eller 2 fedd hvitløk

7.5 dl vann

3 terninger hønse eller grønnsaksbuljong 

3 dl ris

Ca. 4 små gurkemeie. Siden fersk gurkemeie kan være vanskelig å få ta i kan du bytte den ut med ca. 2 ts tørket gurkemeie (risen skal bli gul)

2 kyllingfileter

2 biter ørret uten bein eller laks (eller annen fisk)

Ca. 100 g reker i lake eller reker du renser selv (du kan bruke både mer og mindre reker, det er i grunne en smakssak)

1 gulerot

1/2 grønn paprika

1/2 gul paprika

1/2 ts chilipulver (kan sløyfes)

salt

Pepper

Rens og del løk, hvitløk, og guleroten og surr det i en panne, hell på vann, buljong og ris, og la dette få koke i rundt 20 minutter, rør av og til. På slutten av koketiden tar man renset og finhakket gurkemeie/tørket gurkemeie i. Del kyllingen og paprikaen og steik de på pannen, og ha det i risen, fisken kan man dele og ha i noen minutter før servering, da går den ikke i oppløsning. Smak om du trenger mer krydder eller salt. Rett før servering har man på rekene. Server gjerne med hvitløksbaguetter  eller brød til. Vell bekommen :-)

                                                  

.

Pitabrød fylt med røbet-og eplesalat og spicy kyllingskinke

I går laget jeg en herlig rødbet -og eplesalat og da var jo spørsmålet hva jeg skulle bruke den til siden det ble en stor porsjon. Da jeg rotet rundt i fryseren etter fisk, falt en pakke pitabrød ut, og da ble det ikke fisk til middag :-). Dette er en utrolig enkel, spenene og sunn og ikke minst utrolig god middag. 

                                                               

 

Jeg må skryte av dette glutenfrie pitabrødet som jeg hadde, det var så godt at etter første biten måtte jeg ut i fryseren for å sjekke om jeg kunne tatt feil og forvekslet det med et vanlig pitabrød. Jeg får vel nevne at pitabrødet er fra Hatting. 

Jeg hadde et pitabrød som jeg delte i to, og da var jeg god og mett etter på for å si det slik, men beregn alt etter hvem du har i hus. 

Spicy kylling er pålegg skinke som er kjøpt i vanlig butikk, men du kan bruke vanlig skinke eller det du har.I pitabrød er det kun fantasien som begrenser oss på hva vi vil fylle det med. 

Jeg hadde:

salat

paprika gul og grønn

Rødbet- og eplesalat oppskriften finner du HER

Jeg fylte først i litt av rødbet_og eplesalaten, og fylte på med isberg, paprika og skinke, men hvordan man gjør dette spiller ingen rolle.

                                                    


 

#pitabrød #fylt #fyltpitabrød #glutenfri #melkefri #rødbetogeplesalat #rødbeter #rødbetsalat #rødbetogeplesalat #rødbet  #eple #salat #sunt #godt #pålegg#hjemmelagetpålegg #hjemmelaget #pålegg #blogg #middagtips #mor #mamma #middag#morsmiddag #facebook #glutenfritt #melkefritt #hatting

Rødbet og eplesalat

Jeg kjøpte rødbetene og eplene før jul, og ingen av delene ble brukt, så det var på høy tid å lage noe av de så de ikke ble ødelagt. 

Siden jeg hadde laget en rødbetsalat før, så hadde jeg en ide om å lage denne på en måte en sist, og jeg må bare si det i all beskjedenhet, du hendelse så god den ble ;-).

                                                     



Og slik ble den til:

2 ferske rødbeter (man kan sikkert også bruke syltede rødbeter, men da bør man sannsynligvis  ha litt sukker i for å balansere smaken)

2 dl vann

1 dl 7% eddik

1/2 ts salt

Rens, skyll og del rødbetene opp i forholdsvis små biter, og ha de i en panne sammen med eddik, vann og salt, og  kok i rundt 10 minutter.

Hel de da  over i en sil, og la rødbetene bli helt avkjølt.  Denne prosessen gjør du selvsakt ikke om du bruker syltede rødbeter.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nå kan du velge om du ønsker å lage majonesen selv, eller du vil bruke ferdig majones. 

Her er oppskriften jeg brukte til å lage majones, trykk HER

Denne oppskriften vil tilsvare omtrent to pakker ferdig majones.

1 litt søtt eple

2 sjalottløk

Muligens litt sukker, det kommer litt ant på hvor søte eller sure eplene er.

Så lag/ha i majones i en skål, rens og finhakk sjalottløken og eple og ha de i majonesen, samt at man tar den avkjølte  rødbetene i, og bland alt godt sammen.

Smak til om nødvendig med sukker, salt og pepper. 

Nyt den på skiver, knekkebrød eller som tilbehør til middag. Den passer godt til hvit kjøtt, hvit fisk og sild og sikker til enda mer en jeg vet om:-) Hva mener du den passer til?

                                              

 

#rødbeter #rødbetsalat #rødbetogeplesalat #rødbet  #eple #salat #sunt #godt #pålegg #hjemmelagetpålegg #hjemmelaget #pålegg #blogg #middagtips #mor #mamma #middag #morsmiddag #facebook #glutenfritt #melkefritt 

 

Lag spinatsuppe kjappere en du koker egg

Jeg har fortsatt ikke vært på butikken å handlet, men  var sulten som en ulv da jeg kom hjem, og må man hive seg rundt   å kjappe seg å lage noe kjapt. Jeg hadde et egg igjen og spinat i fryseren.  Ikke å forakte som heller. 

1-2 hardkokt egg (egget kokes i  6-8 minutter, og avkjøles under rennene vann)

Spinatsuppe 

(Til en person, gang opp ette hvor mange dere er)

2 dl vann

1 grønnsaksbuljong terning eller den buljongen du har

8- 10 biter med frossen spinat terninger

1 god ss maizena eller 2 ts johannesurt  

litt pepper

1/2 dl melk/fløte/kokosmelk eller det du har, man kan selvsakt også kun bruke vann

1 klatt smør(kan sløyfes)

Ha absolutt alt i en panne, sett den så på platen og kok opp under stadig omrøring, når suppen har kokt og spinatterningene er tint er suppen ferdig. Smak om den trenger mer salt eller pepper.  Jeg hadde så mye seterrømme igjen etter jul, så jeg hadde litt i suppen på tallerken (dette er selvsakt valgfritt, og overhode ikke nødvendig, men det er veldig godt i, og kjekt å bruke i stede for å kaste).Egge renses og deles før man har det i suppen, ha gjerne brød til om du ønsker det. 



#spinat #spinatsuppe #middagpå10minutter #middag #på #ti #minutter #meatfreemonday #meat #free #monday #glutenfri #middagstips #blogg #morsmiddag #mor #mamma Enkelt #godt #sunt #kjapt 

Kyllingrull med koriander og ris med spinat

Jeg regner med det er flere en meg som tenker at NÅ må jeg ta meg sammen, og at på til gleder seg litt til vanlig mat igjen. Jeg har stappet i tryne både det ene og det andre, og det vises også både her og der. Men nå er det nå slik at man skal også kunne skille mellom fest og hverdag. Og nå gleder jeg meg til vanlige dager igjen, selv om jeg har hatt en utrolig koselig jul og nyttår. 

Da jeg skulle lage middag så jeg at jeg ikke hadde noen som helst grønnsaker i kjøleskapet , og det kan jeg forsikre deg om ikke skjer ofte. Og jeg bruker veldig sjelden frosne grønnsaker, så det hadde jeg heller ikke. Det eneste jeg fant var frossen spinat, og det liker jeg ikke  å spise uten at den er i noe. Da kom ideen og at jeg kunne jo ha den i risen, og det  kan virkelig anbefales det ble kanongodt. 

                                                   

 

 I en kylling rull bruker jeg:

Beregn 1-2 kyllingfileter per person

2-3 ts Koriander paste

salt

pepper

Skjær  et snitt nesten igjennom filetten, bruk noe litt tungt å banke fileten litt flat, feks. en kjevle. Kyllingkjøtt er enkel å lage tynnere. 

Sett steikeovnen på 200 grader. Smør på koriander paste på fileten  (vær nøye med at du ikke tar skjeen i paste om du har kommet i kontakt med kyllingen, for da blir det bakteriene fra kyllingen og pasten vil bli bedervet). Ha på salt og pepper, og rull fileten tett og godt sammen, bruk en tannpirker i tre eller en grillpinne for å holde rullen sammen under steiking. Ha fileten i en ildfast form med litt olje eller smør, og la den steike mitt i ovnen i 20- 25 minutter.  

Under her ser du koriander paste jeg brukte, den er kjøpt i en internasjonal butikk. La fileten få hvile i noen minutter før du skjærer den opp, da er det lettere å få fine biter.

Koriander/Coriander Paste , 210 g

Ris med spinat

Til en porsjon hadde jeg i.

1/2 dl ukokt ris

3 frosne spinattreninger

1 ts buljongpulver

1 klatt smør

Beregn ris  til  så mange du lager mat til, vanligvis er 1/2 dl ukokt ris nok til en porsjon, om det ikke er storspisere i hus. Kok risen som anvist på pakken. Det er ikke en fordel å boil in bag når man skal koke denne.

Når risen nærmet seg ferdig kokt, hadde jeg i den frosne spinaten, buljong og smør, og lot alt få koke til spinaten hadde løst seg opp. 

 

#hverdagsmat #kylling #kyllingrull #glutenfritt #melkefritt #middag #middagtips #mamma #mor # Sunt #godt #korianderpaste #rismedspinat #ris #spinat #morsmiddag 

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits