januar 2015

Dinner for to med krydrete lammeskanker

For å si det som Rigmor pleier å si ?eg hakje ord? . Denne retten BØR prøves om du liker fårekjøtt. Siden det gjerne er litt uvant mat for de fleste av oss, er dette ekstremt enkelt å lage. Beregn...

Salat med rødbeter, fetaost, egg og valnøtter

Her i landet har vi så vidt jeg vet ikke tradisjon på å bruke fersk rødbeter, men da jeg bodde i København var det et vanlig innslag på tallerken både i salater og til middag. Denne oppskriften fik...

Wok med laks, reker, hvitløk og nydelig olivenolje

Jeg wokker i grunn for lite, det er jo så godt og genialt enkelt. Men det som nok er en av årsakene til dette, er nok at jeg synes jeg må ha saus eller dressing på woken for at det skal bli gode s...

Wraps med restene av krydret kylling

Dagens middag er rester etter den godt krydrede kyllingen vi hadde lørdag. Det morsomme er at jeg syntes den smakte enda bedre i dag. Dette var virkelig en lur måte å forberede feks. Mat til klubb,...

Hjemmelaget iskake med rørte villbringebær (Kan også lages melkefri)

Å lage is er utrolig enkelt, har du en miksmaster og klarer å piske kremfløte, da er halve isen allerede unnagjort. Men det beste av alt er den fantastiske gode smaken, og at den er uten kunstigeti...

Kyllinglår i godt krydret saus

Denne retten er tatt utgangspunkt fra en helt annen rett, men slik ble min middag, og den ble veldig god.Siden den tar litt tid i ovnen for å bli ferdig ble det lørdagsmiddag, selv om den i seg sel...

Blomkål med bacon i ovnen

Det er veldigsjeldentjeg ikke har lyst på mat, men den siste tiden har dette vært tilfelle. Men da jeg sattetennendei dagens middag smakte den heldigvis utmerket. I dag laget jeg middag bare til ...

Noe godt å bite i

Sunn energibar eller konfekt

Om jeg ikke fikk skulle få spise mer en en type godteri resten av mitt liv, så hadde jeg valgt dette. Som dere kanskje har forstått er jeg ikke glad i verken sukker eller andre kunstige sukkerart...

Gryten henna mor

Hva synes dere om de små søte grytene mine? Det er i grunnen lenge siden jeg kjøpte de. Grytene erporsjonstørrelserog iforskjelligefarger. De tåler også å varme slik at jeg kan ha de i steikeovnen....

Harira er en marokkansk suppe( Meat free monday)

Tradisjonelt brukes man å lage denne suppen med lammekjøtt eller andre typer kjøtt , og det ville nok gitt en enda bedre smak.Om jeg ikke har missforstått noe er denne suppenvanlig i sammenheng m...

Hjorte burger med tyttebær

Nå er det på tide å tømme frysen, slik at man overlever til mai da alle regningeneforhåpentligviser betalt. Men hvem kan klage når man finner en bortgjemt pakke med hjortekjøttdeig i fryseren. De ...

Alternativ til chips

En god venninne av meg kom med denne ideen til meg,hun hadde laget disse og spist de opp på et blunk. 1 pakke kikkerter (de som kommer i pappbeger er best) Du kan bruke hvilke som helst krydder d...

Enkel løksuppe

Det er ikke alltid kroppen eller magen har lyst på noe veldig middag, og hva er bedre en en god varm suppe som renner ned i magen av seg selv da! I dag ble det en en enkel men god løksuppe. Til 4...

Fysen på noe godt!!!!

Ananas som er skjært ut av skallet delt opp og forskjøvet annen hver bit. Dette er tiden for å skjerpe seg å ikke spise søtsaker og andre ting som ikke er så sunt, derfor vil jeg gjerne legge ut...

Ost og hjemmelagde kjeks hos naboen

Det er utrolig koselig å bli invitert en lørdagskveld med gode naboer.Det var mange deilige oster, sellerirot, paprika, cherrytomat og druer. Jeg lagde hjemmelagde kjeks av samme oppskrift som kne...

Spennede knekkebrød med med buljong og Maldonsalt

Det er alltid kjekt med nye ideer, og å ha buljong i knekkebrød, det har jeg nok ikke tenkt på. Oppskriften og bildene er fra den skjønne Charlotte Vanvik som bor i vakre Trøndelag. Disse er ik...

Stangekylling med steikte poteter og salat

Jeg må innrømme at jeg har blitt svært skeptisk til hvilke merke med kylling jeg spiser. På siden til Stange sin landskylling, står det at de aler kylling opp på enskikkeligmåte. Den eradskilligdyr...

No må du je deg Nina

Jeg som trodde at det skulle bli fint vær denne helgen slik at jeg kunne gå meg en tur. Stormen Nina(Bt melder orkan på vestlandet) tar virkelig her jeg bor, så da er det bare til å nyte en god mør...

Steikt steinbit

Utenom at steinbit er "steingodt" kan du lese næringsinnholdet på den og det er enda en god grunn til å spise mer av denne nydelige fisken. Du finner den i frysedisken i de fleste butikkene. Nærin...

Grove fiskeburgere med selleripomfri, salat og guacomole

Nytt år og nye muligheter! 2 fiskeburgere 80 % torsk og hyse Disse hadde jeg i steikeovnen til de var varm. Sellerirot pomfri Vær nysgjerrig å forsøk, det er knallgodt og sunnere en vanlig ...

Slå meg heller i hel med jekken

Slå meg heller i hel med jekken Jeg leste i A-magasinet om en som syntes det var bedre å spise pulver for da behøvde man ikke bruke tid på å lage mat. Skrekk og gru noe så tragisk. Hva skal vi br...

Betasuppe/lapskaus av pinnekjøtt

Rester av pinnekjøtt Det er utrolig herlig å komme hjem til ferdig middag, og til noe så godt som betasuppe/lapskaus da, dobbelt nam. Kraft fra pinnekjøtt, man kan også spe på med pølser eller...

Forbedret utgave av glutenfrie lavkarbo knekkebrød

Knakkende godt! Godt nytt år til alle derefantastiske brukere av bloggen min. Håper at den fortsatt kan inspirere dere til å lage god hjemmelaget mat! 350 g solsikkefrø 350 g sesamfrø 350 g ...
morsmiddag

morsmiddag

53, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits