januar 2012

Kokt torsk med persille og eggesmør

// '); // ]]> Hjemmefisket torsk er bare helt fantastisk mat etter min mening. For å piffe den litt opp, så har jeg denne gangen laget persille og eggesmør til. Persille og eggesmør Man ...

Babettes gjestebud

// '); // ]]> Babettes gjestebud kan nok ikke måle seg med Inger og Berits gjestebud.. Tenk å være så heldig å bli buden på gårdsfest med kortreist og økologisk mat og i tillegg er maten t...

Kikertergryte med svinefilet

// '); // ]]> 600 g svinefilet 2 pakker med hermetiske kikerter (a 380g) 1 løk ½ chili 3 hvitløkfedd 12 frosne spinat kuler eller en pakke fersk spinat Ca. 1 kg tomater eller en boks h...

Forkjølelse bortdriver del 2

// '); // ]]> Jammen våknet jeg ikke med sår hals, vel det er bare til å sette i gang motangrep. Da koker jeg vann og har teatree-olje, lime eller sitron i kokende vann og sitter under et sto...

FROKOST ELLER HELGEKOS MUFFINS :-)

// '); // ]]> Kast deg ut på og forsøk noe nytt ! 3 egg, gjerne økologiske 25 g mandelmel eller mandler50 g solsikkekjerner25 g linfrø100 g fetaostEn god neve fersk spinat eller 3 kuler med...

Hjemmelaget tagliatelle som er glutenfri og sunn med kjøttsaus

// '); // ]]>  Denne oppskriften fant jeg på bloggen til Charlotte og jeg måtte bare forsøke den, selv om skepsisen min var stor til om dette kunne være godt ,og hvordan den fungerte. M...

Hjemmelaget tagliatelle som er glutenfri og sunn

// '); // ]]> Denne oppskriften fant jeg på bloggen til Charlotte  og jeg måtte bare forsøke den, selv om skepsisen min var stor til om dette kunne være godt ,og hvordan den fungerte. M...

Biff med kryddersmør

// '); // ]]> Forandring fryder og da ble det kryddersmør på biffen. 2-3 personer 100 g setersmør 2 oliven (Greske oliven med stein er aller best) 1 fedd hvitløk 1 tørket tomat 1 ts gres...

Fylt kylling med grønnsaker og snøfrisk

// '); // ]]> Etter en utrolig kjekk, innspirende og lærerik dag på kurs med Sunt hjem, så var det på tide å finne på noe godt og enkelt å lage. Kyllingen var utrolig saftig og smakfull, så ...

Kyllinglår med blomkål og gulrotmos

// '); // ]]> 1-2 kyllinglår pr. person Kyllinglårene kan steikes på panne, eller i steikeovnen, men de bør være tint på forhånd. Når jeg steiker kyllingårene på steikepannen, så har jeg ...

Laks og spinat

// '); // ]]> 1-2 stykker laks pr. person (dette er til en person) 5-6 biter med frossen spinat 1 ts salt 1 krm pepper ½-1 ss smør Bland inn halve mengden med salt i den spi...

Ulrikens topp omelett

// '); // ]]> Hvorfor mat får merkelige navn? Vel det ser dere nå ;-) I går kveld var jeg på tur med en fantastisk gjeng med mennesker, på Ulrikens topp. De som har gått opp til Ulriken v...

Baligryte

// '); // ]]> Av og til når jeg trenger inspirasjon, så går jeg rundt og ser hvilke ferdigprodukter som finnes på markedet. Det er evig mye sukker, hvetemel og e-stoffer i mange av disse rette...

Ovnssteikt steinbit med ramsløk

// '); // ]]> Jeg kjøpte fersk steinbit og hadde ramsløk i kjøleskapet, så dette måtte forsøkes. Det blir en heller kostbar middag, men det kan være en ide når man vil ha noe ekstra godt å s...

Italienske kjøttboller

// '); // ]]> Denne oppskriften på kjøttboller i tomatsaus fikk jeg av Olaug, en veldig hyggelig og hjelpsom dame. Èn ting må jeg bare få si (selv om jeg skryter av maten min selv hele tiden h...

Hjemmelagede fiskeboller i karrisaus

// '); // ]]> Karri er et krydder jeg bruker forholdsvis lite av. Det er et blandingskrydder og kan derfor variere en del i smak, også om det inneholder salt. Derfor kan det være spesielt lurt...

Tips til lettere å skrelle hvitløksfedd

// '); // ]]> Når man har tatt ut et fett fra hvitløken, så kan det være litt vrient å få av skallet på feddet. Men om man tar en god kniv eller lignede og legger opp på feddet og trykker ti...

Elgsteik med fløtegratinert blomkål og poteter

// '); // ]]> Denne gangen tenkte jeg å forsøke å lage en litt annen variant en bare poteter. Det blir jo enda flere grønnsaker til middagen, noe som er veldig positivt. Blomkål trekker ikke t...

Lammekoteletter med grønnsakspuré

// '); // ]]> Mat og måltider er en av dagens store gleder, i tillegg til å kunne dele oppskrifter med dere på bloggen og gjerne inspirere noen av dere.Grønnsaker har masse vitaminer, minerale...

Zalat

// '); // ]]> Hvorfor Zalat og ikke salat? Vel, for det er ikke direkte salat, og jeg kommer ikke på noe bedre navn. Jeg er evig lei av brødmat og måtte bare finne på noe annet å spise. En por...

Forkjølelsebortdriver

// '); // ]]> Kyllingfilet med futt i skal være mitt angrep mot forkjølelse, dere har vel hørt utrykket ?din mat din medisin?? Derfor har jeg brukt hvitløk og ingefær som dreper det meste av u...

Torsk med reker

// '); // ]]> Da er tiden inne for å komme tilbake til hverdagen, det er tungt, men likevel så deilig. Hva er vel bedre å begynne med fisk? Magert, sunt og veldig godt. Ca. 600 g torsk (eller ...

Scones

// '); // ]]> Når det er slutt på brødet og man vil ha noe godt til frokost, så er scones helt genialt å lage. Det er enkelt og de trenger ikke heving og er steikt på 10- 15 minutter.4 dl samm...

Kalkunfilet med råsteikte poteter

// '); // ]]> Steik kalkunfilet på pannen eller i steikeovnen 15-20 minutter litt avhengig av hvor tykke de er (jeg delte min i to, så gikk det fort).Råsteikte poteter2-3 poteter pr. person (v...
morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits