Jeg kjøpte faktisk lammelår som jeg beinet ut og laget to lammesteiker av. I tilegg fikk jeg noe grytekjøtt, og beinet kokte jeg kraft av.
De to steikene hadde jeg masse hvitløk i før jeg rullet dem godt sammen og hadde hyssing rundt slik at de holdt godt sammen. Dette ble adskillig billigere enn om man kjøper ferdige steiker. Men selvsagt er det litt mer arbeid, men ikke så mye.
Jeg rundsteikte steiken på steikepannen og hadde den så i en panne med fårekraft sammen med 1 ss rosmarin, 1 buljongterning og kokte den til steiketermometeret kom opp på rundt 70 grader.
Da tok jeg ut steiken og lot den hvile mens jeg laget sausen.
Saus til fire personer:
5 dl kraft fra steiken som er kokt
1 buljongterning om det trengst mer smak (tåler du ikke gluten må du sjekke at buljongterningene ikke inneholder hvete/gluten)
2-3 ss med maizena
4 litt gode biter geitost/brunost
1 god klatt smør
Salt (men vent til sausen er kokt opp så den ikke blir for salt, buljongen er ganske salt
Pepper
Sukkerkulør
Ca 1 dl fløte til å røre ut maizenaen med.
Ha alt i en panne utenom salt og sukkerkulør, det tar du i når sausen er kokt opp, og du skal smake den til.
Kok opp under omrøring, når sausen er kokt har man i litt sukkerkulør, pass på at den ikke blir for mørk, så ta litt av gangen.
Smak på sausen om du ønsker mer salt, pepper eller geitost.
Steiken ble servert med kokte poteter og grønnsaker (rosenkål, gulrot og asparges)