Kurs osv

Fjerde og siste kurskveld

Fjerde og siste kurskveld

Da er 4 fantastisk lærerike kurskvelder over for både meg og kursdeltagerne. Nå er vi blitt godt kjent og er blitt en fin sosial gruppe som liker å snakke, og det snakkes om en tidsregning før kurs og en etter. Nå har de fått innsikt i en kreativ matverden og har fått en nysgjerrighet rundt maten som jeg ikke trodde jeg skulle klare å motivere til. Den ene kursdeltageren har til og med begynt å regne ut forskjellige næringsstoffer i maten, og blant annet funnet ut at det kun er 17g karbohydrater i knekkebrødene vi laget (for ikke å skremme bort noen, så dypt går vi ikke i kurset, dette er kun hans egen nysgjerrighet).  Men slikt er utrolig inspirerende for mitt videre arbeid. Det fine, slik som kurset ble til underveis, var at man kan lage mat som passer til den livsstilsforandring man ønsker. Kursdeltagerne snakker om videregående kurs.

Uansett hvilket kosthold og hvilken livsstil man følger, vil de aller fleste komme i en situasjon der man ønsker noe søtt, eller skal ha selskap der man vil servere noe søtt. Derfor var det viktig også å ta med dette på kurset, så denne gangen laget vi forskjellige søte fristelser som inneholder lite karbohydrater.



 Nøttegodteri


Kokoskuler


 
Eplekake

Men først spiste vi middag og da ble det servert kanelmarinert kyllingfilet med appelsinsaus, svinefilet med sennepsaus og laks med safransaus. Og denne gangen hadde vi søtpoteter som vi laget puré av og selvfølgelig en god salat til.

 

 



 

Til slutt må jeg få takke deltagerne for fire fantstisk inspirerende kurskvelder.

 

Kurskveld 3

Kurskveld tre

Denne kurskvelden var temaet fisk til middag og så laget vi grove knekkebrød.

Det var tydelig at kursdeltagerne har fått mer selvtillit på kjøkkenet og at matgleden er økende. Deltagerne har merket at vekten er på vei ned og at kroppen fungerer bedre enn før de la om kosten, og dette bare etter 14 dager.  Så matkurset har gitt en kickstart og inspirasjon til å lage god, smakfull og sunn mat, og det beste av alt er at de har fått en bedre helse.

Her er bilder av det vi laget


Åsemoren sin indiske tunfisk gryte

 

 


moussaka med laks

 


Torsk med lime

 


Indisk inspirert fiskegryte


Salat må altid være med og i tilegg hadde vi kokt villris

 




Knekkebrød



 

Kurskveld to. Der vi laget proteinbrød, salater og dressinger





 For meg var kurs nr. to like spennende som første kurskveld, for nå skulle det vise seg om kursdeltagerne fremdeles var like entusiastiske som første gang, og om de hadde forsøkt å lage noe av maten fra siste kurs. Og til min store glede viste det seg at alle hadde laget en eller flere av rettene - en kanonstart!

 

På denne kurskvelden skulle vi lage lavkarbobrød, salater, diverse dressinger og ha en kjapp innføring i hvordan man bør lese innholdsfortegnelsen på matvarer. Å lese hva som virkelig var i enkelte produkter, ble en aha-opplevelse. Noen av produktene man tidligere antok var svært så sunne, viste seg å være langt mindre sunne enn reklamen vil ha oss til å tro. Det hele handler vel gjerne om hvor bevisst man er når man gjør sine innkjøp. Reklamen er usedvanlig flink å fortelle oss hvor sunt produktet er og utelater gjerne de negative sidene ved dette. For eksempel når det står mindre fett, hva betyr egentlig det? Jo, som oftest betyr det at man har erstattet fettet med hvete, sukker eller andre produkter som får blodsukkeret til å gå rett til værs, og som så omdanner seg til fett i kroppen. Nøkkelhullmerkingen er enda et påfunn man kan undre seg litt over, for hvordan kan ferdigpizza ha nøkkelhullmerking når frukt og grønnsaker ikke har det?  


Lavproteinbrødet var lett å lage når man først hadde gjort det en gang, og sånn er det gjerne for de aller fleste, så det er bare å sette i gang og bake.

 

 

Til salater og mye annen mat er det godt med en god dressing. Dressinger som er kjøpt, inneholder ofte mye sukker, noe man bør unngå i størst mulig grad, men det er det ikke lett å unngå i industriproduserte matvarer. Der er det som oftest svært mye av både sukker, salt, hvetemel og e-stoffer.

 

 

Vi laget 4 forskjellige salater og hjemmelaget pesto og tomatpesto. Dessuten laget vi tzatziki, hvitløksdressing og guacamole. Og før vi spiste, smakte vi på både kjøpepesto og den hjemmelagede, og da kjente man den enormt store forskjellen i smaken. Den ferdige ble plutselig svært sur og veldig salt, den hjemmelagede var bare en fryd for ganen.


 

Salat med isbergsalat, brokkoli, granateple, egg og kylling

 

 


 

Salat med isbergsalat, rød lollorosso, gul paprika, oliven, granateple, kokt laks

 


 Salat med isbergsalat, rød lollorosso, agurk, brokkoli, tomat, fetaost og røykt ørret


 
Isbergsalat, rød lollo rosso, avokado, asparges, squash, granateple som gjorde seg veldig med den fine fargen ;-)

egg og krydder ørret 


Så var det bare å sette seg ned og diskutere det vi hadde gjort i løpet av denne kurskvelden og rett og slett NYTE maten og det gode selskapet. 

 
Her er et bilde jeg fikk av en av kursdeltagerne i dag. Det er proteinbrød med tomatpesto, røykt ørret og salat. 

En vellykket første kurskveld

Facebookside: https://www.facebook.com/pages/Mors-Matblogg/189642584389662

En vellykket første kurskveld







I går var første møte på matlagingskurset og det ble meget vellykket. Det ble noen svært hyggelige og lærerike timer der vi snakket om kosthold og ernæring og hadde hovedfokus på mat som kan hjelpe en å gå ned i vekt. Men maten skal være lett å lage, og den må være smakfull.

Det var tre svært hyggelige og interesserte kursdeltagere som møtte opp.





Vi bestemte at vi skulle gå ut i fra kalkunfilet som hovedråvare, men hver enkelt skulle lage retten med forskjellig tilbehør for å vise variasjonsmulighetene. Så dermed laget kursdeltakerne

Kalkunfilet med råsteikte poteter og tomater
 

http://morsmiddag.blogg.no/1299452539_kalkunfil_med_rsteikt.html

 

Kalkunfilet med aioli
http://morsmiddag.blogg.no/1317044365_kalkunflet_med_aioli.html



Middelhavsmarinert kalkunfilet med kikerter

http://morsmiddag.blogg.no/1308120438_middelhavs_marinert_k.html







Da vi var ferdige med all maten, satte vi alt på bordet og smakte og vurderte den ut i fra hvor lett den var å lage, hvordan den så ut, og hvor godt det smakte. Og etter lydene å dømme smakte maten svært godt.

Men vi var ikke ferdige enda, nå var det suppene sin tur og kursdeltakerne laget nå

Fiskesuppe http://morsmiddag.blogg.no/1302813627_fiskesuppe.html

Tomatsuppe med egg http://morsmiddag.blogg.no/1309719761_hjemelaget_tomatsuppe.html

Spinatsuppe med egg

http://morsmiddag.blogg.no/1300441384_skipperens_suppe.html

Suppene ble laget i en fei og det var nå på tide å vurdere hvor gode de var, hvordan hver enkelt hadde laget suppen og hvor godt vi likte dem.

Alle suppene smakte utrolig god,t selv om en av kursdeltakerne tydeligvis hadde sunget pepperkakebakesangen fra Hakkebakeskogen, for det ble litt for mye pepper. Men det er forsåvidt også litt positivt, for neste gang er en mye mer bevisst på hva en gjør, og man er jo her for å lære.

Vi diskuterte og evaluerte kveldens begivenheter og kom fram til at målet om å ha en lærerik og hyggelig kveld med lett matlaging var nådd. Etter dette satt vi og preket om løst og fast og koste oss veldig.

Jeg gleder meg til neste mandag.

Matlagingskurs i Bergen



, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits