Kjøttretter

Lameskank i tomatsaus

Lameskank er bare fantastisk god mat, og enkelt å lage til.  Saus til 2-3 personer: Man må ha litt rikelig saus slik at den dekker skankene under koking. Beregn 1 lameskank pr. person 1 bok...

Svinefilet med rødvin og soyasaus

Egentlig var jeg tenkt å grille siden solen har tittet frem i Bergen. Det blåste det litt mye, og akkurat da vi skulle begynne å tenne på grillen forsvant solen, og da er det ikke mye kos...

Lammegryte

Noen ganger blir det man lager enda bedre en det man hadde trodd den skulle bli, og det ble denne lammegryten som jeg laget i går. Til 3-4 personer: 1 kg lammekjøtt (jeg brukte skivet lammelår, d...

Lamb Tarkari fra Nepal

Smaksbombe av dimensjoner, uten å være sterk. 800-1000 g lammekjøtt (jeg brukte skivet lammelår, det har bein og da må man ha mer en om det er benfritt. Kjøtt med ben er mye bedre smak derfor bruk...

Stroganoff

Stroganoff har jeg hatt en plan lenge om å lage, og da jeg så en la ut et bilde av retten måtte jeg bare hive meg rundt. Jeg tenkte å ha pasta til, men det hadde jeg ikke, men derimot hadde jeg ris...

Mocca dukka (Monica Mo) sin gryte

For noen år siden jobbet jeg med to fantastiske damer, den ene het Monica og ble umiddelbart døpt til Mocca dukka, og hun andre var vår sjef Solveig. Vi tre hadde det virkelig utrolig gøy...

Salting av kjøtt

I går skulle jeg ha besøk og skulle servere raspeballer. Men jeg fikk ikke tak i salt fårekjøtt, og da var ikke alternativene mange, og jeg måtte forsøke noe jeg ikke kan huske at jeg har gjort før...

Hjelpe meg, jeg har en Sveitsisk kokk på mitt kjøkken Zürigschnätzlets

  Ikke alle kan skryte av å ha en Sveitsisk kokk til å lage middag til seg, men det kan jeg :-)  jeg har vært så heldig å fått besøk av en ung jente fra Sveits som er på interrail,...

Lammeskank i hvitvin og tomat

4 lammeska nker (1 til hver person) Ca. 150 g bacon 1 ss rosmarin 1 ss oregano 1 ts chilipuder 4 hvitløksfedd eller 2 kinahvitløk 2 løk 2 store gulerøtter 1 liten kålrot 1 liten fenikkel ...

Indrefilet av hjort fra Osterøy

Noen gaver blir man gjerne mer glad for en andre, og denne hjortindrefileten er vel en av de gavene som ikke kan beskrives med ord. Derfor må jeg atter en gang bare si millioner takk. I dag har min...

Lapskaus/betasuppe av pinnekjøtt

Rester av pinnekjøttmiddagen må brukes, så hvorfor ikke lage lapskaus eller betasuppe av det!!! Brukpinnekjøttet, kraften og fettet, men vær obs på at det kan bli veldig salt om man ikke sper det ...

Lammesteik

Lammesteiken var krydret, derfor steikte jeg den så godt det lar seg gjøre på alle sider, og hadde i litt vann. Steiken var veldig liten, så den var ferdig på rundt en time. Da hadde jeg snudd den ...

Lammeskank med rotmos

Lammekjøtt er bare nydelig mat, jeg gleder meg til høsten når jeg kan hamstre til fryseren :-) Vanligvis beregner man en lammeskank per person, men det er klart man må vurdere litt hvor storspist ...

Lammebiff med rotmos og Bearnessaus

For noen dager siden hadde jeg besøk, og da må man jo ha noe godt å spise. Jeg hadde et stykke indrefilet av lam i fryseren og dette tinte jeg godt før jeg begynte å steike det. Det er en fordel o...

Salt fårekjøtt med grønnsaker

Man kan vel begynne å lure på hvor stor fryser jeg har siden jeg fortsatt forsøker å spise den tom he he. Vel det er vel noe med det at jeg stadig lar meg friste til å kjøpe mat som er på tilbud os...

Svineribbe med barbecuesaus

Et nytt dypdykk i fryseren, og jeg fant jeg fant ??? rester etter svineribbe fra jul. Nå er jeg ikke så glad i svinekjøtt så jeg har vel teknisksett oppdaget den før der i fryseren om jeg skal være...

Lammebog kokt i rødvin

For å være ærlig så er det utrolig sjeldent at vin smaker meg så dårlig at jeg ikke klarer å drikke den, men det skjedde faktisk fredag. Egentlig skulle jeg kjøpe en økologisk vin i bursdagsgave ti...

Dinner for to med krydrete lammeskanker

For å si det som Rigmor pleier å si ?eg hakje ord? . Denne retten BØR prøves om du liker fårekjøtt. Siden det gjerne er litt uvant mat for de fleste av oss, er dette ekstremt enkelt å lage. Beregn...

Pinnekjøtt

Det er gjerne første gang du skal lage pinnekjøtt selv, her kommer min måte å lage pinnekjøtt medkålrabistappe på. En julaften uten pinnekjøtt er ikke julaften, så enkelt er det her i huset. Pin...

Indisk Lammegryte

900 g skive kjøtt fra lammelår eller annet ferskt fårekjøtt 2 kinahvitløk 1 løk Ca. 1 cm fersk ingefær 3 store tomater 1 ts gurkemeie 1 ts kanel 1 ts korander 1 ts cumin 1 ts paprika ½ ts kardemomm...

Lammefrikasé

Beregn ca. 200 g fersk fårekjøtt per person (jeg kjøpte fårikålkjøtt) Sellerirot Gulerøtter Løk Grønne frosne eller hermetiserte erter. Fløte eller melk (soyafløte eller lignende om man ikke t...

Skynd deg og spis lammekjøtt før det også blir helseskadelig!

Bilde fant jeg på nettet siden jeg tydeligvis ikke hadde satt minnekortet rett i og dermed ingen bilder. I dag hadde jeg indrefilet av lam til middag, og for min del synes jeg den er bedre e...

Hakkebiff av hjort med Løiten akevittgelé og ovnssteikt søtpoteter

||Hakkebiff av hjort med Løiten akevittgelé, ovnssteikt søtpoteter, steikt tomat og gul squash Det er litt av en kombinasjon, men knallgodt. Kjøtte fikk jeg tak i av en grei kollega da jeg bodde i...

Ytrefilet av hjort

Ytrefilet av hjort Min eldste datter har vært på besøk og da må mor diske opp med ekstra god mat. Ytrefileten steikte jeg på pannen slik at den fikk en steikeskorpe, og deretter la jeg den i en ...

Sosekjøtt av hjort

Sosekjøtt er gammel tradisjonsmat, og der man har tilgang til hjort og annet viltkjøtt er det vanlig å bruke hjort i sosekjøttet. Noe mer nydelig skal man leite lenge etter og det er ustyrtelig enk...

Elgbiff med Balsamico saus

Balsamico saus ½ Løk En klatt smør 4ss Sukker Ca.1 dl Balsamico eddik eller eventuelt rødvin 2 dl vann Ca ½ dl fløte (Solveig brukte havrefløte og smør uten melk, slik at også de som ikke tål...

Sukiyaki

Dette har jeg verken hørt eller sett før tror jeg. Sukiyaki 600 g oksefilet 1 purreløk 2-3 løk 200 g sopp 2 gulerøtter 3 stenger selleri 1 rød paprika 1 grønn paprika 150 g asparges 100 ...

Andebryst

I dag har vi spist noe som ikke er hverdagskost på noen måte for meg i alle fall. Jeg har nok fått en ny favoritt mat, for dette var nydelig. Andebrystene ble tørket og deretter rutet vi skinne...

Lammeskank med rødvin og bønnemos

Tenk å komme hjem fra jobb å få så deilig mat, det er da man vet man er utrolig heldig som har møtt en fantastisk mann. Til 4 personer 4 lammeskanker 2 laurbærblad 4 dl rødvin 1 løk i båter 2...

Lammesadel

Lammesadel tror jeg må være et av det mest saftige delen på lammet man kan bruke. Det ser avansert ut å lage, men det kan jeg forsikre deg om at det ikke er. Det er en god del bein i lammesadel s...

Pinnekjøtt av villsau fra Solund

Min utrolige omtenksomme og snille datter Marte kom på middag. Og siden vi er like glad i god mat begge to er det ekstra kjekt å lage god mat, og da kan man kvalitetssikre pinnekjøttet før julaften...

Rigmor kokkelerer

Sist helg var jeg i Bergen hos mine kjære naboer Rigmor og Terje. Rigmor laget mat og styrte på så jeg ikke fikk gjort noe ting annet en og bare late meg. Veldig kjekt at andre lager mat til en ogs...

Sommerkoteletter i ovnen med tomater

Sommerkoteletter i ovnen med tomater Og sommerkoteletter da, på seinhøsten? Hm De som leser bloggen min ofte har kanskje lagt merke til at jeg ikke bruker mye svinekjøtt. Og dette kommer av at je...

Indrefilet av hjort med en ekte Baron

Dette har jeg rett og slett ikke ord for, det er nesten med ærefrykt at jeg spiser så god mat. Jeg var virkelig heldig og fikk kjøpt denne nydelige fileten av en jeg jobber med. Jeg rundsteikte f...

Lammeskanke med røvinsaus og mos av poteter og sellerirot

Denne anbefales å prøve! Til 4 personer: Beregne 1 lammeskanke pr. person og rundsteik den litt i gryten før den settes på kok. 2 store gulerøtter 1 godt stykke med sellerirot 2 middels store ...

Viltgryte

Jeg fikk kjøpt et aldeles nydelig hjortekjøtt med ei jeg jobber sammen med. Hjorten er skutt her i distriktet, så dette er skikkelig kortreist mat. Til 4 personer: 2 store løk 800g-1 kg hjortekj...

Lammekoteletter med råsteikte søtpoteter og vanlige poteter

Liker du lammekjøtt? Jeg digger det! Jeg har funnet ut at om jeg langsteiker kotelettene blir de ekstra møre enten i ildfast form eller i steikepose. Jeg steikte kotelettene først på pannen samme...

Lammeskank med søtpotetmos

Jeg rett og slett digger lammekjøtt, derfor har jeg litt etter litt fylt opp fryseren med diverse stykker av lammekjøtt. Lammeskanke har jeg kun laget en gang før og det var i påsken i år, og jeg ...

Wok med strimlet biff og Teriyakisaus

Beregne mellom 100 -150 gram biffkjøtt pr. person.  Bruk de grønnsakene du måtte ønske, men jeg brukte følgende: Blomkål Aubergine Brekkbønner Rød paprika Squash Teriyakisaus (sjekk at ...

Skivet lammelår

Nå er det lammekjøtt sesong igjen og da er det bare å fylle fryseren. Jeg kjøpte skivet ferskt lammelår og var litt rådvill på hvordan jeg skulle gripe den an, og slik ble det denne gangen. Til t...

Langtidssteikt lammesteik

Fårekjøtt er blant mine topp 10 favoritter, derfor blir jeg alltid svært henrykt når jeg får tak i fårekjøtt og det ikke koster skjorten. Denne gangen fant jeg en lammesteik som var marinert med ti...

Indrefilet av elgkalv med ekte rødvinsaus

Denne gangen brukte jeg opp en rest av en rødvin som hadde stått så lenge at den ikke var noe god å drikke lenger, men til saus var den perfekt. Saus til 4 personer 4 dl rødvin 1 løk eller 2-3 s...

Lamme skank

Jeg var på butikken for å kjøpe noe godt til middag og hadde veldig lyst på fårekjøtt. På Meny på Lagunen var det en kjekk ung man som hjalp meg og han kom med denne ideen. Det er fordelen med å gå...

Bønnerop

Det finnes mange slags bønnerop og dette var et rop om å få maten kjapt ferdig, kombinert med at jeg måtte bruke opp noen matvarer. Bønner er utrolig mettende, inneholder masse fiber og proteiner, ...

Biffsnadder i kryddersmør

Kryddersmør Kryddersmør er enkelt å lage selv, man kan ta i akkurat hva man liker og ønsker. Jeg hadde masse hvitløk Litt finhakket purreløk Provencekrydder Pepper Koriander Litt salt Smø...

Fersk lammebog med ertestuing

1 kg ferskt lammekjøtt av bog eller tilsvarende (det er fint om det er litt fett og bein på kjøttet for det gir en veldig god kraft) 7 dl fårekraft eller vann, og 2 buljongterninger 2 ½ ss maizen...

Skinkegryte

Det er lett å komme inn i et spor der man lager samme type matom og om igjen,derfor en helt annen vri denne gangen, uten ingefær, chili og hvitløk. Derfor ble det en mild, enkel skinkegryte, gjerne...

Biff og kryddersmør

Jeg hadde en hel, ferdigsteikt biff i fryseren, den tinte jeg og skar den opp i skiver og hadde den såvidt nedom pannen før servering. Jeg skrelte og kokte grønnsakene, og da de var kokte, tømte j...

Lammekoteletter med fløtegratinerte poteter

Regn 3-4 lammekoteletter pr. person Fløtegratinerte poteter Ca. 2 personer 6 store poteter 3 fedd hvitløk 2 ts salt ½ ts pepper Ca. 3 dl fløte (Tåler man ikke melkeprodukter, så bruker man s...

Bayonneskinke med tomatsalsa

Jeg hadde ukokt bayonneskinke og fulgte anvisningen påemballasjen somanbefalte åla den trekke i usaltet vann i rundt 75 minutter. Jeg leste et sted at chili øker forbrenningen, og det er vel noe m...

Thai-marinert svineribbe

Denne oppskriften fikk jeg av min skjønne venninne Åse, som er en stor inspirasjon også i matveien. 4 porsjoner 1 kg tynnribbe uten svor 3dl søt soyasaus 3 appelsiner - delt i 2 4 lime - de...

Krydderbiff med råsteikte poteter

Har man biff som er godt krydret, trenger man ikke å krydre tilbehøret noe særlig. Derfor ble det kun Maldonsalt på de råsteikte potetene. Er ikke potetene godt vasket, bør man gjøre dette og tør...

Svinekick

Til rundt 4 personer 4 svinefileter eller ca. 500 g svinekjøtt Smør til å steke i Sesamolje til smaktilsetting Ingefær etter ønske (en god bit etter min mening) 6-8 sjarlottløk 600 g ferdig k...

Kald roastbiff med peppersaus og saltsteikte poteter

Min sønn Oskar bor i Kristiansand og kom på overaskende besøketteratjeg allerede hadde spist middag. Men det er sjelden jeg lager for lite mat, så det var selvsagt roastbiff og poteter igjen til h...

Kald roastbiff med saltsteikte poteter og avokadosalat

Etter koldtbordet jeg hadde til bursdagsfeiringen min, var det igjen en del roastbiff og den bør ikke ligge lenge i fryseren før den får frysesmak. For å få den oppspist hadde jeg den kald til mid...

Svinegryte med tomater og ris

Denne retten ble bare til nesten helt sånn tilfeldig,så jeg har ikke noen nøyaktige mål, men det blir sånn cirkamål (ikke at det er noe uvanlig for mine retter -hehe). Til en person: Ca. 150 g ...

Søndagsmiddag som ble til mandagsmiddag

Lammekoteletter med løksausBeregn 3-4 lammekoteletter pr. personJeg steikte kotelettene og hadde på knust rosmarin, maldonsalt (http://www.maldonsalt.co.uk/) og pepper mot slutten av steiketiden.Lø...

Røykt skinke og rotmos

Jeg kaster nesten ikke noe mat og derfor har jeg små rester av det meste i fryseren ,og nå dukket det plutselig opp noen biter med røykt skinke. Jeg hadde en eller annen plan med den, men det ble d...

Knutekålstuing med persille og lammekoteletter

Knutekål er en grønnsak jeg ble kjent med da jeg bodde i København. Der kalte de den glasskål, og det kommer kanskje av at den blir nesten gjennomsiktig når den blir kokt. Knutekål har en mild, fin...

Kald indrefilet med restesalat

Når jeg steker biff liker jeg å kjøpe en hel indrefilet og helsteke den. Da blir den etter min mening mest saftig og mør. Det blir vanligvis også billigere å kjøpe en hel indrefilet enn å kjøpe bif...

Hvordan tilberede hel indrefilet

1. Når jeg steker en hel indrefilet sørger jeg først og fremst for at den er fullstendig tint. Jeg lar den gjerne ligge i romtemperatur et par timer før jeg begynner å steke den. 2. Jeg tar filete...

Lammekoteletter med salat og aioli

Kombinasjonen lam, aioli og en salat med oliven, tomater, avokado og sukkererter er noe av det beste jeg har smakt på lenge. De er alle ingredienser som står svært høyt oppe på min liste over mat j...

Svinekoteletter med linser og salat

Svinekoteletter er vanlig grillmat, er billig og godt og i tilegg enkelt og kjapt å tilberede. Steik eller grill kotelettene på god varme og legg de så på siden av grillen der det ikke er så varmt,...

Gryte med finnebiff

Til 4 personer600 g finnebiff1-2 rød chili1-2 hvitløk (hel kinahvitløk)1 purreløk2 røde paprika1 squash6 dl tyrkisk yoghurt (se under minus melkeprodukter på bloggen min)3 ts viltkrydder (NB! viltk...

Lammekoteletter med gurkemeie

Gurkemeie er en sterk antioksidant, dvs. at det er "antirustmiddel" for kroppen. Dessuten gir det maten en fin farge, når ikke solen vil komme fram, så får vi selv gjøre det vi kan for å få litt fa...

Elgfilet med rotmos, smørdampede grønnsaker og rødvinsaus

En usedvanlig god middag, med gode venner. Det er nok litt mer arbeid med festmaten enn den vanlige hverdagsmaten jeg bruker å lage. Rødvinsaus med honningCa. 3 dl rødvin2 dl kraft1 ss wor...

Sommerkoteletter med søtpotetmos

Solen skinner i Bergen, så da er det på tide å lage sommermat. Sommerkoteletter er saltede og røykte svinekoteletter, så hvorfor de blir kalt sommerkoteletter, det kan man bare lure på!Siden kotele...

Innbakt svinekjøtt med sursøt saus a la Carl Berner

Min flinke datter Marte har laget middag i dag :-) Innbakt svinekjøtt med sursøt saus har vært en favoritt lenge, men jeg har aldri visst helt hvordan man lager det. Det har vært en mytisk kinares...

Wok med ytrefilet og hjemmelaget pesto

Pesto1-2 fedd hvitløk5 ss pinjekjerner, eller en kan bruke valnøtter, solsikkefrø osv.(*1.Se under)1 potte basilikum75 g parmesan (*2. se under) PS: Det står gjerne ikke parmesan på osten, men Gran...

Skinke med koriandersaus

// '); // ]]> Det må være mange år siden sist jeg laget skinkesteik. Det er veldig billig mat, så selv om ikke skinkesteik står øverst på min favorittrettliste, er det greitt til en forandring...

Påskemat:-)

// '); // ]]> Lammekoteletter med fløtegratinerte poteterRegn 3-4 lammekoteletter pr. person. Ha kotelettene på en god, varm steikepanne og vend de slik at de blir brune på begge sider. Skru...

Lammesteik med rotmos

// '); // ]]> Denne steiken har jeg hatt i fryseren siden i høst da jeg fikk tak i et billig lammelår som jeg beinet ut og surret selv. Klart det er litt arbeid, men det gir ganske god timebet...

Tacofest med hjemmelagde maispannekaker

// '); // ]]> I dag har min eldste datter laget middag, utrolig herlig å komme til dukog dekket bord J Maispannekaker En boks med mais 3 egg 2 dl soyamelk eller vanlig melk 3 dl speltme...

Korma med lammekjøtt

// '); // ]]> 3-4 porsjoner:Ca.700 g beinfritt kjøtt av lammebog (kan også bruke kylling, men den må ikke koke mer en 30 minutter)Ca. 2-3 cm frisk ingefær 50 g smør 1 stor løk,1 chili, finhakk...

Finnebiff med tyttebærsyltetøy

// '); // ]]> 4 personer 600 g finnebiff (helst tint) 2 løk Ca.4 fedd hvitløk 8 sjampinjonger 1 pakke sukkererter 1beger (3dl) rømme/crème fraîche 3 ts knuste einebær Ca.1 ½ ts pepp...

Svinaktig godt

// '); // ]]> Så er det fredag igjen og det er godt å lage noe ekstra godt, så i dag fikk jeg lyst på aioli. Men det er jo ingen rett, og derfor ble det svinefilet og råsteikte poteter. Så h...

Restemiddag

// '); // ]]> Dette er en rett som er satt sammen av to forskjellige middager og den ble tilsatt litt kyllingpølse for å få nok til en uventet gjest. For ordens skyld; selv om jeg publiserer e...

Lammekoteletter i ovnen til mor :-)

// '); // ]]> Gratulerer med dager til alle mødre, ønsker dere en avstressende dag! Lammekoteletter er det gjerne ikke så mye mat på, så man bør kanskje beregne litt mer kjøtt enn ellers. Ca...

Bakt potet med rester av biff og kjøttdeig

// '); // ]]> Min sønn og en kamerat var på besøk og som alltid lager jeg rikelig mat, derfor ble så ble det rester av biff og bernaisesaus dagen etter. Hva er vel mer naturlig en å lage bak...

Svinekoteletter

// '); // ]]> Svinekoteletter er det ikke ofte jeg har, men når man er så heldig å komme til duk og dekket bord, så smaker det perfekt.Svinekotelettene ble steikt i pannen med knust ...

Kikertergryte med svinefilet

// '); // ]]> 600 g svinefilet 2 pakker med hermetiske kikerter (a 380g) 1 løk ½ chili 3 hvitløkfedd 12 frosne spinat kuler eller en pakke fersk spinat Ca. 1 kg tomater eller en boks h...

Biff med kryddersmør

// '); // ]]> Forandring fryder og da ble det kryddersmør på biffen. 2-3 personer 100 g setersmør 2 oliven (Greske oliven med stein er aller best) 1 fedd hvitløk 1 tørket tomat 1 ts gres...

Elgsteik med fløtegratinert blomkål og poteter

// '); // ]]> Denne gangen tenkte jeg å forsøke å lage en litt annen variant en bare poteter. Det blir jo enda flere grønnsaker til middagen, noe som er veldig positivt. Blomkål trekker ikke t...

Lammekoteletter med grønnsakspuré

// '); // ]]> Mat og måltider er en av dagens store gleder, i tillegg til å kunne dele oppskrifter med dere på bloggen og gjerne inspirere noen av dere.Grønnsaker har masse vitaminer, minerale...

Pinnekjøtt

// '); // ]]> Pinnekjøtt En julaften uten pinnekjøtt er ikke julaften, så enkelt er det her i huset. I tillegg så hører det med at vi blir så mette at vi ikke kan gjør noe mer resten av kveld...

Svineribbe

// '); // ]]> Snakk om å ha griseflaks, i dag ble jeg invitert på svineribbe. Og det var en utroig nydelig saftig ribbe. Så tusen takk for en nydelig god middag Arne! Svineribbe med bare li...

Bakt potet med bacon og svinefilet

// '); // ]]> Av en eller annen grunn, så elsker jeg bearnaisesaus, jeg kan nesten spise det med skje. Men nå er det nå en gang slik at det nok kanskje ikke er så lurt, så derfor ble det med s...

Saltet kjøtt av villsau

Saltet kjøtt av villsau På lørdag var det Bondens Marked i Bergen igjen, og denne gangen ble jeg fristet til å kjøpe litt saltet kjøtt av villsau. Å du hendelse for et nydelig kjøtt! Denne gange...

Finnebiffgryte

Finnebiff er det lenge siden jeg har laget, og nå er det sesong for nesten det meste av mat, det er tross alt høst, og det meste skal høstes inn.Selv om jeg ikke er så glad i høsten, er det...

Lammesteik

Jeg kjøpte faktisk lammelår som jeg beinet ut og laget to lammesteiker av. I tilegg fikk jeg noe grytekjøtt, og beinet kokte jeg kraft av.De to steikene hadde jeg masse hvitløk i før jeg rullet dem...

Krydderbiff med soppstuing

Krydderbiff er go helg tilbud på Kiwi :-) Soppstuing250 g fersk champignon2 ss margarin eller olje til å steike i1/2 ts salt1/2 ts pepper2 dl fløte eller matfløte (tåler mann ikke melkeprodukter b...

Svinefilet i soyasaus

1 dl soyasaus (finnes også glutenfri) 1 dl vann Ca. 1 ½ ss maizena Litt løk i små biter Bland alt og gi det et oppkok. Steik svinefileten og hell sausen over og la det koke sammen ti...

Wok med ytrefilet av svin

Wok med ytrefilet av svin4 personer1 løk1 hvitløk uten fedd (Chinahvitløk, som det heter), eller mer1 stykke med ingefær1 chiliCa. ½ blomkålCa. ½ brokkoli6 store tomaterSukkererterSalt2 gul...

Lammekoteletter.

Lammekoteletter. Nå er det sesong for fårekjøtt. Det som forundrer meg er at vi kan få tak i svinekjøtt hele året, trass i at vi har en forholdsvis liten produksjon av svinekjøtt her på Ve...

Svinfilet med eple

Svinfilet med eple 4 personer 1-2 filetkotelett pr person Smør til steiking 3 ss tomatpuré 3 dl fløte/matfløte(kokosmelk om en ikke skal ha melkeprodukter) 2 epler 1 ½ ts pepper Server me...

Ytrefilet med peppersaus på 5 minutter

Hjemmelaget peppersaus på 5 minutter 3 dl fløte (bruk kokosmelk eller soyafløte om man ikke tåler melkeprodukter) 1/2 ss malt peppermix 1 ts hel pepper 1 ss maizena 1 buljongterning Ca 1 ts...

Får i Kål denne gangen med hel pepper

Får i kål med hel pepper Fårikålsesongen er i full gang, så løp å kjøp. Jeg fikk litt "pepper"(ganske så humoristisk) sist jeg blogget om får i kål siden vi ikke hadde brukt hel pepper og at den s...

Svinefilet med sennepsaus

Facebookside: https://www.facebook.com/pages/Mors-Matblogg/189642584389662 Svinefilet med sennepsausJeg er så heldig å ha min eldste datter hjemme på besøk. Hun har en like stor lidenskap for mat ...

Valgflesk

Valgflesk I dag blir valgets kvaler avgjort og hva passer da bedre enn å ha valgflesk til middag? For i valgtiden er det visst ingen grenser for hva de kan love oss, våre kjære politikere. Så jeg ...

Biff med Røstipoteter og kantarellsaus

Biff med Røstipoteter og kantarellsaus Nå er det masse deilig sopp i skogen, men siden jeg ikke kan noe om sopp, så kjøper jeg det på butikken. Kantarell er en smakfull sopp som har en nydelig gu...

Biff Stroganoff

Biff Stroganoff Er jammen meg lenge siden jeg har laget. En kan bruke kyllingkjøtt også om en ikke er glad i oksekjøtt. 4 personer 600- 800 g biffkjøtt i strimler (denne gangen kjøpte jeg biff...

Svinaktig godt!

-svinefilet med salat og potetmos Denne retten er det min eldste datter som har laget. Beregn ca 200 g svinefilet per person Skjære den opp i ca 2 cm tykkelse, ha de på en varm steikepanne med o...

Lammekoteletter med aioli

Lammekjøtt er en av de kjøttsortene som er blant mine favoritter. Det er ikke så lett tilgjengelig, noe som egentlig er merkelig, siden det eneste dyret bøndene nesten har igjen her på vestlandet e...

Raspeballer

Raspeballer Min eldste datter og kjæresten hennes er på ferie her hos meg og ønsket seg raspeballer til middag. Det er jo ekte vestlandsmat, selv om det gjerne ikke er sommermat, men nå er da hell...

Elg biff med viltsaus

Elg biff med viltsaus Viltkjøtt er noe av det beste kjøttet jeg vet og nå har jeg vært heldig å få elgkjøtt. Om noen skulle være i tvil om hva som regnes som vilt kjøtt, så er det Hjort, Elg, Rein...

Middelhavs marinert kalkunfilet med kikkerter

Helge tilbudet på Kiwi denne helgen var Middelhavsmarinert kalkunfilet og da kan det være gøy å ha tilbehør som passer til. I Middelhavet spiser de mye lyst kjøtt, fisk og sjømat og sjelden rødt kj...

Fårikål

Får i kål Denne gangen har jeg ikke laget fårikålen selv, men jeg fikk den servert av min gode venninne Karin. Fårikål er den enkleste søndagsmiddagen en kan lage og utrolig smakfullt. T...

Lammelår

Lammelår Uten å skryte så vil jeg påstå at jeg bor i en av de beste gatene i hele verden. Det er ikke få mennesker som har bemerket for et fantastisk samhold, vennskap og respekt det finnes blant ...

Grille, grille, grille, trallala

Grille, grille, grille, trallala Grillsesongen er brått blitt aktuell igjen, og da må en jo ha en god potetsalat til. Personlig er jeg veldig glad i å grille fisk, men denne gangen hadde jeg alle...

Lammekoteletter med fløtegratinerte poteter

2-3 Lammekoteletter per person Kotelettene steiker en steikepanne eller en setter de i steikeovnen sammen med potetene i ca 20 minutter. Krydre med rosmarin, salt og pepper eller det du ønsker. ...

Elgsteik

Elgsteik Jeg holder på å spise tom fryseren og da dukker det opp diverse blant annet rester fra en elgsteik.Den var delt i skiver og pakket godt inn i både folie og plast, så den var like ...

Wock med svinekjøtt og byggryn

I dag har jeg vært på besøk hos min kjære venninne Helga der jeg hadde et lite miniforedrag og livsstilsendring. Det var veldig kjekt å få øve seg med en så entusiastisk og kjekke damer. Helga lag...

Nam nam stenda-lam

Jeg er så heldig å bo i nærheten av Stend Gardsbutikk i Rådal, der selger de økologisk og kortreist mat. Denne gangen lot jeg meg friste til å kjøpe kjøtt av lam, og det var utrolig godt. De kalte ...

Hvordan steike biff

Hvordan steike biff De fleste steiker biffen for mye og lenge. Når en skal steike biff er det svært viktig å ha veldig god varme på steikepannen. Jeg bruker alltid smør (og da mener jeg ordentlig...

Kotelettene til ho Bjørg

    Legg så mange svinekoteletter du ønsker i en dyp form, sett de midt i steikeovnen 180 g å steik i ca 45 min avhengig av hvor tykke de er. Bjørgen strør på kjøkkensjefens Natvig gril...
morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits