Grønnsaker

Ørret med grønnsaks mos med parmesan

Når noe er veldig godt lager man det gjerne ofte, og det er denne mosen, ørret er jo en sikker vinner uansett. Jeg var på besøk hos mine utrolig gjestfrie venner Pia og Jomar, de bor i utrolig vakr...

Fisk og grønnsaks mos med parmesan

Jeg slutter vist aldri å forsøke å få ungene mine til å spise fisk :-). Minstejenten var på middag, og hun vil alltid ha rotmos for det elsker hun, og da blir det også ofte pølser til. Me...

Kyllingfilet med spinatstuing og båtpoteter

Dette blir atter en av mine ta hva man har oppskrifter, og middagen ble til mens jeg lagde den. Jeg hadde kyllingfilet, men ellers var kjøleskapet ikke fylt opp etter at jeg har vært bortreist lit...

Kålrabistappe

Kålrabistappe  1 stor kålrabi 100 g smør eller mer (jeg bruker aldri annet enn setersmør eller olje i mat, fuskesmør er fullt av e-stoffer og tull som overhode ikke er naturlig eller sunt fo...

Andersens spreke rotmos

Det gøye med matlaging er at man stadig får nye tips til hva man kan bruke i maten, eller nye måter å lage mat på. Dette tipset fikk jeg for lenge siden av Andersen, og jeg har laget den noen gange...

Italiensksalat

Denne oppskriften er det sikkert nærmere 30 år siden jeg skreiv ned i kokeboken min, jeg var kokkelærling, og måtte gjennom en llllaaaannggg liste av ting jeg skulle kunne mestre. Og kokkeprøven be...

Frysing av purreløk

Høsten bugner av flotte grønnsaker og når den at på til kommer på tilbud, da er det bare å kjøpe masse og fryse ned til vinteren. maten.  Masse flott purreløk, klar til prikevering :-) ...

smoothies til lunsj

Det er utrolig nok sol og varmt i Bergen, litt uvant med varmen slik at jeg ikke har lyst på vanlig mat, men en smoothies er leskelig og godt.    Jeg lagde bare en porsjon: 1 lit...

Røstipoteter

2 personer 4-6 normalt store poteter ½ løk 2 fedd hvitløk(denne kan man kutte ut) 1 ts salt 1 krm pepper Smør/olje til å steike i Skrell og rasp potetene. Når man har raspet potetene kan det...

Ørret med grønnsaks spagetti

Noen ganger er det gøyere å være blogger en andre ganger, og i dag er en av de virkelige gøye. Jeg har blitt forespurt om å teste kjøkkenutstyr for Kitchen Time, og det er jo som å slippe et barn i...

Blomkål ris

Det er en god stund siden jeg hørte om blomkålris for første gang, og innrømmer åpent og ærlig at jeg har vært veldig skeptisk til å prøvedet. Med dette som med mye annet vi kvir oss til, dette var...

Rotmos av blomkål og sellerirot

Rotmos er nydelig, faktisk bedre en rein potetmos, hvor ofte har du rester av poteter og grønnsaker, eller du ikke får barna til å spise grønnsaker, vel  uansett  anbefaler  jeg...

Se hva som stod på døren min. LYKKE

Se hva som stod på døren min.LYKKE For en tid tilbake fikk jeg høre om Finnegarden på Voss som leverte økologiske grønnsaker osv. hjem på døren, og dette måtte jeg teste. Og for en lykke, grønns...

Båtpoteter

Vask og tørk potetene (beregn minst to per. pers.), skjær de opp i båter. Ha potetene i en ildfast form med salt, pepper og olje på. Har man mat med lite smak kan man gjerne bruke masse krydder, og...

Selleri og potetmos

Til 4 personer 8 vanlige poteter Ca. 500 g sellerirot 50 g smør (eller mer ) Salt og pepper Skrell poteter og selleri og kok de til alt er mørt. Tøm av vannet og ha i smør og bruk en mikser, s...

Fersk gurkemeie og den medisinske effekten

Fersk gurkemeie og den medisinske effekten Det er mange år siden jeg fikk vite at gurkemeie er en svært sterk antioksidant (antialdring middel forskning.no) og at det kan hjelpe mot kronisk betenn...

Hjemmelaget grønn ertestuing

  Ca. 250 g grønne erter som er godt kokt 1 ts salt Pepper etter smak og behag 2-3 ts sukker 1 ss smør i fast form (mange vil ikke ha smør i, men det gjør susen, etter min mening). &nb...

Aubergine

Aubergine er en kalorifattig grønnsak, og den er mild og fin i smaken. Den finnes visstnok i mange farger, men jeg har (så vidt jeg vet da) sett den mest vanlige varianten som er svart/lilla på far...

Hva er søtpotet

Søtpotet kommer fra sør Amerika og er full av betakaroten (omdannes til vitamin A), den er ikke i familie med poteten. Den typen som selges mest her i Norge er Orange, men den finnes i mange varian...
morsmiddag

morsmiddag

54, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest! Uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg har også noen alternativer til de som ikke kan ha melk eller gluten i maten. Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits