Sunne, gode sjokoladekjeks





Hvordan lage suksessmiddag til hverdag og fest, uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror.
Viste du at første lørdag i februar er is til frokost dag .
Om jeg ikke fikk skulle få spise mer en en type godteri resten av mitt liv, så hadde jeg valgt dette.
Som dere kanskje har forstått er jeg ikke glad i verken sukker eller andre kunstige sukkerarter. Selvfølgelig er noen typer bedre en andre, men kan jeg lage noe som både er godt, næringsrikt og inneholder naturlig sukker i seg velger jeg helst det.
Det mange gjerne ikke vet, er at når vi spiser noe som smaker søtt, får hjernen straks vi begynner å tygge, beskjed om at nå må insulinet må slippes ut. Er det kunstig søtstoff i det vis spiser/drikker vil insulinproduksjonen komme i gang, og vi legger på oss like så godt. Dette er produkter som er laget for diabetikere som har dårlig eller liten insulin produksjon.
Vel nok om det!
Dette er så enkelt å lage at jeg laget det på toppen 5 minutter.
Valnøtter (tåler man ikke nøtter, kan man bruke pinjekjerner
Dadler eller fiken
Rosiner
Bruk lik menge på alle ingrediensene (feks bruk samme koppen til å måle med)
Ha alt i en foodprocessor og la den gå til den er passe knust og blandet. Om du bare har en liten maskin, kan dette bli litt tungt for den. Da tar du en og en ting å knuser, og blander det etter på.
Ha massen inn i plastikk og form de som du ønsker. La den stå kalt en time eller til dagen etter.
Er topp til å ha med på tur, eller som reisemat om man ikke kan spise mel, i forbindelse med trening eller som noe godt. Koppen fikk jeg til jul, og kunstneren er Theodor som jeg er så heldig å f låne av og til.
Koppen fikk jeg til jul, og kunstneren er Theodor som jeg er så heldig å f låne av og til.
Han utrolig skjønne søster Mia har laget denne koppe, litt av en fantastisk gave.
Denne ble litt svak, men det gikk når jeg tok en ting av gangen
Energibar som kan pakkes i plastikk og tas med i vesken
En god venninne av meg kom med denne ideen til meg,hun hadde laget disse og spist de opp på et blunk.
1 pakke kikkerter (de som kommer i pappbeger er best)
Du kan bruke hvilke som helst krydder du liker Margrethe brukte
Olje
Paprikakrydder
chili krydder
grillkrydder
salt
----------
Jeg forsøkte meg med bare salt, men det var ikke så spennende.
Da jeg hadde på spisskum(cumin)
Grillkrydder
ble de mye bedre.
Hell kikkertene i en sikt eller dørslag og tørk de godt med tørkepapir.
Ha ertene i en ildfast form og hell på litt olje, sett formen øverst i steikeovnen på 200 grader.
Det kan være lurt å ta de ut og og røre litt i ertene av og til slik at de ikke blir brent.På slutten av steiketiden har man på krydderne.
Ertene ble litt mørke derfor satte jeg ned temperaturen og lot de stå på 50 grader i rundt 10 minutter til, derfor kan det være lurt å ha litt svakere temperatur(vil nok variere litt fra ovn til ovn).
Margrethe fant ideen i kk.
Ananas som er skjært ut av skallet delt opp og forskjøvet annen hver bit.
Dette er tiden for å skjerpe seg å ikke spise søtsaker og andre ting som ikke er så sunt, derfor vil jeg gjerne legge ut alternativer til snop og chips osv. Du må gjerne fortelle hva du gjør når du får lyst på gotteri!
Ananas som er skjært ut av skallet delt opp og forskjøvet annen hver bit.
Eller som dessert....her med krem
Og her med valnøtter også, akkurat som med klær kan man pynte opp en rett :-)
Næringsinnhold i 100 g spiselig matvare
Spiselig
del
53 %
Vann
87 g
KJ
197
Kcal
47
Protein
0.4 g
Karbo-
hydrat
10.1 g
Fett
0.2 g
Ananas er kalorifattig. Den inneholder mye A vitaminer og en god del C vitaminer. Ananas inneholder også bromelin som er et proteinspaltende enzym. Det hevdes at dette kan hjelpe enkelte med fordøyelsesprosessen, men er ikke dokumentert. Ananas skjerper også appetitten til den med liten matlyst.
Man vet at ananasen er moden når man lett kan nappe ut et blad fra den
, Bergen
Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg